reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam dziewczynki
A myślałam że tylko ja mam odruchy wymiotne przy myciu zębów, szczególnie rano, ostatno nie zdążyłam do kibelka i wszystko wylądowało w umywalce, ale nie będę już obrzydzać , najwyższy czas popracować, znikam.:-)

reklama
Witam pochmurno i deszczowo;-)
Jakoś kiepsko spałam, a córa wstała głodna o 6, padam na nos, a to dopiero 10:baffled:

Zdiagnozował 16-stke przez macanie czy na podstawie ciśnienia:-D:-D:-D:-D. Kurcze, chyba muszę się cieszyć, że zajmuje się mną polska służba zdrowia:tak:

zAgatka - ja też kukam od 6.00, kawka mi nie wchodzi więc dogorywam na siedząco. Łączę się w bólu;-)
A tu przez macanie diagnozuje się prawie wszystko. Poprzednią ciążę też miałam prowadzoną tutaj i co chwila stawałam z otwartymi i okrągłymi oczami. Dostałam krwawienia w 8 tyg - trudno - ciąża stan fizjologiczny, utrzyma się, albo się nie utrzyma. Poszłam do polskiego lekarza, dostałam duphaston, zwolnienie, leżałam dwa tygodnie i urodziłam zdrowego chłopca.
Miałam tylko jedno USG w klinice w 12 tyg, reszta na własną rękę, o krzywą cukrową musiałam sama poprosić, przez 9 miesięcy wyznaczyli mi 4 wizyty, krew badają tylko raz, mocz 4 razy.
Cieszcie się laseczki i doceńcie to co macie w Polsce. Wprawdzie warunki po porodzie to zmiana o 360 stopni, ale to już inna bajka:-)

Andzia - przykre to co piszesz. Jak im nie szkoda ciężarnej ganiać??? Nie możesz trochę tupnąć nogą???

Sylwia100 - frytki by mnie przekonały, matko, chyba zaraz polecę po frytki!!!

Witam dziewczynki
A myślałam że tylko ja mam odruchy wymiotne przy myciu zębów, szczególnie rano, ostatno nie zdążyłam do kibelka i wszystko wylądowało w umywalce, ale nie będę już obrzydzać , najwyższy czas popracować, znikam.:-)
Ja od razu ciążę rozpoznaję po odruchu wymiotnym przy myciu zębów, nawet testu nie muszę robić, ale już mi te mdłości przechodzą, pierwsze tygodnie były najgorsze.

Też miałam durne sny w nocy...

Ja od razu ciążę rozpoznaję po odruchu wymiotnym przy myciu zębów, nawet testu nie muszę robić, ale już mi te mdłości przechodzą, pierwsze tygodnie były najgorsze.

Też miałam durne sny w nocy...

Nikki to nadawałabyś sie na brytyjskiego lekarza, oni ciąże po macaniu ty po myciu zębów rozpoznajesz:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dziewczyny witajcie po malej przerwie.....
Ale ostatnio jakos nie bylo czasu...
dzis mielismy ostatnie szczepienie Sewka a w styczniu (miesiac w ktorym bede rodzic) mamy bilans 2 - latka mysle z e urodze w miare szybciej wiec od razu pojde hurtowo na pierwsze szczepienie dzidzi i na bilans :-D
no a tak poza tym to u mnie ostatnio caly czas pogoda byla wiec korzystalam z mlodym....
jak nie basen to piaskownica i potem kladlam sie spac..... :dry:
jakos za krotki ten dzien :sorry2:
hmmmmmmm co chcialam jeszcze napisac... :confused:
myslalam o Was :tak:
dzisiaj nie ma pogody od rana albo i od nocy leje :wściekła/y:

Jak do tej pory cieszylam sie ze nie mam obiawow ciazowych to wlasnie przed chwila przywitalam sie z kibelkiem i czuje ze zaraz jeszcze raz.

cytat:
Andzia - przykre to co piszesz. Jak im nie szkoda ciężarnej ganiać??? Nie możesz trochę tupnąć nogą???

Oj, dzisiaj chyba tupne, i to tak porządnie, to ja tu powinnam leżęć do góry d..., a nie odwrotnie:-D:-D:-D
A poza tym na poprawienie humorku to wyszłam z pieskiem na spacer i po drodze kupiłam sobie spodenki ciążowe. To są już moje drugie:-D:-) mnie po prostu nie można wypuszczać z domu, bo wracam z całą torbą zakupów...:-):-):-)

Ostatnia edycja:
WITAM:-)
Hej,
A ja byłam w poniedziałek u lekarza, mojego GP - tu w Irlandii ciążę prowadzi lekarz ogólny, nie ginekolog. Opowiedziałam mu, że jestem w ciąży, że jak wynika z USG to 13 tydz i całą historię (kiedyś napiszę bo za długa na teraz), że byłam u gina w Polsce, no i on mi się kazał położyć, pomacał mi brzuch i mówi: 16 tydzień.... Ubawiłam się:-) Aaaa i ciśnienie mi zmierzył. Wezwanie na badania dostanę za miesiąc:-)))

no to se super zbadał:baffled:

A wczoraj moja sunia urodziła 12 szczeniaczków taćkie słodziaczkie:-Dwszystkie sa jak ona tzn.maść tylko z 3 z nich są białe i tam troche ciemniejszego kolorku tak jak mojej suni tata:-)aż mi łezka poleciała jak zobaczyłam te maleństwa bo moja sunia została mamusią:zawstydzona/y:ach piękny widok jak tak cycusie niućkaja:-Dja mówie teraz do M no jedna kobitka już twoja urodziła teraz czas na mnie:-D

reklama
Ivi, ja czesto mam cisnienie w granicach 95/50.. ostatnio bylam u lekarza juz po kawie i myslalam, ze moze chociaz u lekaraz bedzie normalne (wiecie: stresik przed bialym fartuchem), ale nie.. 95/55 hehe Gdyby nie kawa rano !!

Do góry