reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Mezatka gratulacje synka , pare godzin mnie nie ma a tu 5 str do nadrobienia , ja dzisiaj padam oprucz tego co chwila klotnie z M mam dosc , mala sie kladzie i ja tez do lozka , miejmy nadzieje ,ze jutro bedzie leprzy dzien.

macy Nikki dziekuje wam bardzo,mimo ze synek znosi dzielnie ospe to i tak dla mnie jest to wykanczjące calymi dniami musze mu patrzyc na rączki i tłumaczyc ze nie wolno drapac co pare godzin smarowac cale mnostwo krostek co 4 godziny rozkruszac w drobny mak tabletke i mu przeycac w jedzeniu a najgorsze jest to ze on bardzo pragnie wyjsc na dwor i co kazdy raz prosi to ciezej mu wytłumaczyc ze nie moze bo jest chory lekarka mowila ze jeszcze 2 dni nie ma wychodzic nie wiem jak my to wtrzymamy mnie od wczoraj głowa boli od tego stałego siedzenia w domu jutro 4 dzien choroby mam nadzieje ze skonczy sie juz niedlugo ....
brzuszek mi rosnie coraz mocniej sie uwidocznia:-):-):-) a teraz do tego wszystkiego niedobry ząb zaczoł mnie boleć:zawstydzona/y:

macy Nikki dziekuje wam bardzo,mimo ze synek znosi dzielnie ospe to i tak dla mnie jest to wykanczjące calymi dniami musze mu patrzyc na rączki i tłumaczyc ze nie wolno drapac co pare godzin smarowac cale mnostwo krostek co 4 godziny rozkruszac w drobny mak tabletke i mu przeycac w jedzeniu a najgorsze jest to ze on bardzo pragnie wyjsc na dwor i co kazdy raz prosi to ciezej mu wytłumaczyc ze nie moze bo jest chory lekarka mowila ze jeszcze 2 dni nie ma wychodzic nie wiem jak my to wtrzymamy mnie od wczoraj głowa boli od tego stałego siedzenia w domu jutro 4 dzien choroby mam nadzieje ze skonczy sie juz niedlugo ....
brzuszek mi rosnie coraz mocniej sie uwidocznia:-):-):-) a teraz do tego wszystkiego niedobry ząb zaczoł mnie boleć:zawstydzona/y:

oj to za bardzo ciekawie nie masz:sorry2:zdrówka jeszcze raz dla synka no i tobie aby ząb nie bolał:tak:

Witajcie
Ale namachalyscie
aniarespondekwitaj i gratuluje :)

Witajcie dziewczyny ale dziś pospałam szok. Ale to dlatego ze całą noc oka niezmrużyłam.

Co do zakupów to My już mamy upatrzony wózek i łóżeczko. Kupimy pewnie albo w tym tyg albo w przyszłym. Co do ciuszków to idziemy na zakupy we wrześniu jak będziemy w Polsce. Reszte akcesorii też wtedy kupimy bedziemy tam miesiąc więc ze wszystkim powinniśmy zdążyć.Nastepnym razem bedziemy w Polsce w grudniu na święta ale tylko tydzień wiec jakiekolwiek zakupy odpadaja bo bedzie wielki tlok a to juz raczej niedlamnie wtedy bedzie.
Pozdrawiam wszystkiem mamuśki :):)

Jedziesz na swieta do Pl??? Nie za pozno??? Ja tez tak bardzo bym chciala ale wszyscy mowia ze za pozno:-(

Co do rodzicow to my mamy tylko mamy i to tysiace km stad, zazdroszcze wam tego wtracania sie troche bo ja tez chcialabym miec kogos na kogo mozna liczyc a tak to sami z pierwszym dzieckim, troche sie boje.

Co do wyprawki to mama moja powiedziala ze kupi wozek to odpada ale reszta musimy od zera i chyba trzeba bedzie zaczac;-)

reklama
kobitko ty mówisz że masz 15 tc dopiero a ja niemogę się doczekać kiedy będe miała ten 15 tc :sorry2:ach i wtedy jak mi ten tc się zacznie to już wogóle bliżej wizyty:tak:no i racja co do połówkowego usg wtedy to mi gin tez jeszcze bardziej dokładniej badał bo i też widać więcej:tak:no a wtedy to chyba już każda z nas się dowie jaka jest płęć i wtedy każda będzie mówić do maluszka już tak konkretnie z płócią tzn.synek-córeczka:-D
Patrysia nawet nie zauważysz jak szybko zleci, ja też myślałam że się nie doczekam, a nie wiem kiedy zleciało:tak:

zAgatko, a masz już termin połówkowego ustalony, bo my mamy podobny wiek ciąży. Nie pamiętam, czy to może być 19 tydz+ czy 20 tydz +?

Nikki połówkowe robi eis między 20 a 22 tygodniem, my mamy termin na 21 tydzień.

Witajcie Kobitki,
parę dni nie zaglądałam i przebrnąć nie mogę.........ale może uda mi się nadrobić.
Ja w ubiegły czwartek i piątek byłam u dwóch różnych lekarzy (w tym u mojego prowadzącego) - obaj potwierdzili że przepukliny u dzidzi nie ma więc to jest dla mnie najważniejsze:-) Ale już w czwartek miałam niespodziankę bo lekarz bardzo szybko rozpoznał płeć maluszka. Mówi że na 99,9% synuś. W pt mój gin również odrazu zobaczył i spytał czy chcę wiedzieć. Potwierdzone. Niby wcześnie bo 13 tc i 6 dni ale właśnie dobry sprzęt + dobre oko + pozycja dzidzi (którą można trochę wymusić) + chłopaczek = diagnoza
Jestem MEGA SZCZĘŚLIWA. No i jeszcze mój gin zreflektował się chyba po ostatniej wizycie i odrazu chciał mi wypisywać zwolnienie ale ja mu powiedziałam że do końca lipca muszę popracować bo muszę zastępować dyrektora hotelu a potem to już chętnie skorzystam ze zwolnienia bo jednak ta praca jest naprawdę wyczerpująca. No i 31.07 idę na wizytę i po zwolnionko.
Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie i życzę żebyście też już mogły być pewne płci swoich dzidziulków bo to zawsze jakoś tak bardziej konkretnie.....:-)))))
'

Gratuluje :-):-)
No top według moich obliczeń
1:1 - dziewuchy : chłopaki. ciekawe Która następna zmieni proporcje:-D

Do góry