reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

witam z rana,
kurcze pisze po raz trzeci, bo znowu mi się skasowało:crazy:
Dziś zaczynam ciężki i dłuuuugi tydzień. Rodzinka mi się zwala na głowe, ratunku:baffled::baffled::baffled:
A mam małe mieszkanko (jeden pokój i kuchnia) więc będziemy sobie wszyscy siedzieć na głowie:szok::szok::szok: No i poza tym jesteśmy w trakcie małego remontu:baffled::baffled::baffled: więc wyobrażacie sobie, co mnie czeka:crazy:
Nie wiem, czy starczy mi czasu, zeby posiedzieć na forum, ale postaram się nie narabić zaległości. Nie piszcie za dużo:blink::blink::blink:
A teraz zmykam do kuchni, coś upitrasić, bo trzeba będzie nakarmić głodomorów jak przyjadą;-) na a potem musze troche poprzestawiać w chacie, żeby mieli gdzie spać, ale z tym poczekam, az mój m. wróci:rofl2:
mam nadzieje, ze jakoś przeżyje ten tydzień:confused:

współczuję i to bardzo ja mieszkam w 2 malutkich pokoikach tylko z moim T. i mi już ciasno, a jeszcze jakby kogoś przenocować:szok:

teściowie i rodzice nie wtrącają się zupełnie i to jest ok na pewno też dlatego, że mieszkamy osobno, mama jest 20km a teściowa jest za leniwa żeby przyjść, dzięki Bogu:-p

ja całą sobotę przeryczałam, ale w odróżnieniu miałam powód, zabrali mi kotkę na sterylizację i mi tak smutno było bez niej i jeszcze widziałam jak strasznie się bała w transporterze i jak na mnie patrzyła:-( zabrali mi ją o 8 rano a oddali o 17 cały dzień jej nie widziałam, a jak wróciła to taka była po narkozie zakręcona i wystraszona, gdzie dodam, że jest to w 100% domowy kociak i po prostu zawsze była jak wracałam, a tu wczoraj nikt mi nie miauczał nie podgryzał:-(

ale już jest, dochodzi do siebie i nawet się nie obraziła tak bardzo na mnie:-)

a dzisiaj to się wkur... mój gin miał wrócić z urlopu i go nie było myślałam, że mnie trafi, a już i tak jestem 6tygodni od ostatniej wizyty więc już mi się na prawdę śpieszy co by zobaczyć co tam i jak tam, a on się jeszcze urlopuje :angry: i chyba jutro pójdę gabinet obok do jego zastępcy na czas urlopu, ale kurde starszy dziadek bez usg to po co mi on:confused:

a tak w ogóle to parówa za oknem nie ma czym oddychać, gorąco i chyba mnie zaczyna gardło boleć cholercia, ale może mi się wydaję zobaczę jutro:baffled:

reklama
Trwało jakieś 15-20 min , to było badaniem przezierności i kości nosowej, wszystko dokładnie pokazał i wytłumaczył, choć w sumie dopiero jak sama zadałam konkretne pytanie, ale opis dostałam bardzo dokładny. Ogólnie jestem zadowolona.:tak:

dzieki za odpowiedz, czyli jednym słowem musze go cisnącć;-)

ja nie wnikałam pytałam o wszystko co mi przyszło do głowy, a m pytał tylko jakby sobie gdzieś nagrał, "...ale nie widać tam nic", "...ale może chociaż na 50% coś widać":-D:-D

heheh i co?zobaczył coś?w którym ty tyg byłaś u niego? mój pewnie będzie się pytał czy przeziernośc jest napewno w pożadku ;-)bo o to boimy sie najbardziej,wiesz...naczytałam się głupot i już chciałam lecieć amniopunkcję robić;-)

ja nie wnikałam pytałam o wszystko co mi przyszło do głowy, a m pytał tylko jakby sobie gdzieś nagrał, "...ale nie widać tam nic", "...ale może chociaż na 50% coś widać":-D:-D
W sumie to usg połówkowe w 20 tc jest bardziej szczegółowe i wtedy lekarz wszystkie narządy, serduszko dokładnie ogląda.

heheh i co?zobaczył coś?w którym ty tyg byłaś u niego? mój pewnie będzie się pytał czy przeziernośc jest napewno w pożadku ;-)bo o to boimy sie najbardziej,wiesz...naczytałam się głupot i już chciałam lecieć amniopunkcję robić;-)

Nie jeszcze dzidzia nie chciała pokazać (13 tydzień), lekarz mu odpowiedział, ze nic tam nie widzi, a m wywnioskował po kilku godzinach że skoro nie widzi to pewnie dziewczynka:-D. Głupie te chłopy. Ja miałam skierowanie na amnio z powodu wady (nie genetycznej) u mojej córy, ale nie zdecydowaliśmy się, tym bardziej że przezierność wyszła idealnie. Trzymam kciuki żeby u was było ok:tak:

W sumie to usg połówkowe w 20 tc jest bardziej szczegółowe i wtedy lekarz wszystkie narządy, serduszko dokładnie ogląda.
No liczę właśnie że na tym połówkowym to po podglądamy sobie z pół godziny maleństwo, ale jeszcze tyle muszę czekać, już bym chciała. a dzisiaj zaczęliśmy 15 dopiero

reklama
Nie jeszcze dzidzia nie chciała pokazać (13 tydzień), lekarz mu odpowiedział, ze nic tam nie widzi, a m wywnioskował po kilku godzinach że skoro nie widzi to pewnie dziewczynka:-D. Głupie te chłopy. Ja miałam skierowanie na amnio z powodu wady (nie genetycznej) u mojej córy, ale nie zdecydowaliśmy się, tym bardziej że przezierność wyszła idealnie. Trzymam kciuki żeby u was było ok:tak:

no ja tez mam nadzieje ze wszystko bedzie ok-inaczej nawet nie chce myslec;)
dam znac w sr wieczorkiem jak bylo;-)tak szczerze mówiąc to ja też liczę na to że fasolka pokaże co tam ma lub nie ma...u moje koleżanki dr Makowski w 14 tc rzopoznał płeć tyle że ona ma chłopaka i to podobno łatwiej:-D

Do góry