reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja równiez kompletuje wyprawke dla dzidzi mam co nie co po synku a co nieco dokupie,tak wszystko na raz kupic to ciezko po 1 kwestia finansowa a po 2 nie wszystko od razu dostaniemy takie jakbysmy chciały...
U nas sie rozpadało ale za to powietrze jakie miłe:-):-):-) tylko i tak nie mogę wyjsc na dwor bo synek z ospą w domku:no::no::no:ale jeszcze pare dni i powinno byc dobrze;-)

reklama
Anusia, współczuję tej ospy. Mam nadzieję, że Ty jesteś bezpieczna.

My prócz ubranek potrzebujemy nowego wózka, wanienki i łóżeczka, itd., bo się przenieśliśmy do UK. Większość rzeczy nie nadawała się do ponownego użycia. Będzie sporo wydatków:-(, ale na nowy wózek to się cieszę, bo stary był paskudnie ciężki.

Cześć:tak:
Ja od rana latam jak szalona, już byłam w pracy na zebraniu, teraz wpadłam moim chłopom zrobić żarło i znowu pedzę do roboty. Ale samopoczucie ok, więc daję radę:-)
Anaklim ja bedę w Longford w Srodę, niestety służbowo:zawstydzona/y:, ale może innym razem
Co do rajstopek u mnie jak najbardziej w użyciu przez cała zimę:tak:
A jeśli chodzi o rodziców...O ciąży powiedziałam mojej mamie oczywiście w sekrecie, a juz na drugi dzień dostawałam smsy z gratulacjami, wszyscy wiedzieli! Ale to na pewno dlatego, że jestem jedynaczką, mój ojciec zginął w wypadku jak byłam dzieckiem i mamy tylko z mama siebie:zawstydzona/y: Oczywiście na punkcie Szymona babunia oszalała i teraz nie może się doczekać kolejnej dzidzi:tak: Do tego moja mama jest, jak to twierdzi mój K "nawiedzona" i umawia nas do bioenergoterapeutów, wróżek, astrologówi nawet zrobiła portret numerologiczny dla Szyma, w którym dano nam do wyboru zestaw drugich imion, aby układ liter był dla niego korzystny, mielismy do wyboru: Agapit, Wszebor i jakies inne dziwne imiona, w rezultacie Szymek na drugie ma Gracjan- jedyne w miare normalnę:-D. Ale na co dzień sie nie wtrąca bo jest daleko, kocham Ją bardzo, ale niewyobrażam sobie mieszkać z Nią na stałe:szok:
Co do Teściów to też ich kocham jak są 2000km z tąd:-)
No to pędze do roboty;-) Do zobaczenie wieczorem

ja muszę wszystko dla maleństwa kompletować od zera bo to pierwsze moje dziecko. Niestety wśród znajomych nie mam nikogo z niemowlakiem :dry: koleżanki wszystko co miały to już porozdawały lub posprzedawały. Między moim maleństwem a dziećmi znajomych będzie minimum 2 lata różnicy a to już dużo.
Rodzice powiedzieli, że o wózek mam się nie martwić bo kupią :-) to juz duży plus. Na teściów nie mam co liczyć mimo iż mieszkają 5 min drogi pieszo ode mnie to dziecko pod opiekę im też nie oddam.

Lepsze rajstopki niż kalesony :-D:-D:-D
Ale tak na poważnie, przecież póki są mali to i tak nawet pamietać nie będa, że w rajstopkach chodzili ;-) I tak jak pisałaś wcześniej można kupic przeróżne, ja sie spotkałam nawet z rajstopkami w samolociki, samochody itp czyli typowo chłopięce.

Mój synek w zimę nosił kalesonki właśnie pod spodnie, super cieplutkie bawełniane, jak spodnie dresowe tylko bardziej obcisłe.

Widzę, że zachwycacie się rajstopkami, mi się one wcale nie podobają, choćby nie wiem, w jakie były wzorki :no::no: Po domu Wiki zawsze nosił spodnie dresowe albo jakieś bawełniane cieńsze. A dla dziewczynki to bym je ubrała tylko do spódniczki czy sukienki, tak, jak normalnie kobiety chodzą...

Anusia8309, zdrówka dla synka!!

Ivi, my też musimy pod dzieci troszkę pozmieniać, przerabiamy pokój komputerowy/gabinet na drugi pokój dziecinny. U nas w sypialni Wiki spał około pół roku, tak było wygodniej, gdy karmiłam piersią, teraz też tak pewnie będzie.

Cześć dziewczyn
matko ile żeście naskrobały:szok:

No tak ja się nie moge doczekać kiedy będe jechała do ginekologa zobaczyć maluszka dowiedzieć się czy jest wszytko ok no i może zobaczyć płeć:-)

Ja też bardzo ginekologów ostatnio polubiłam ;-)

te chłopy mają z nami przechlapane:-):-):-) obrywają na każdym kroku;-);-);-) biedactwa
icon10.gif
icon10.gif
icon10.gif
Oj mój to przechlapane do kwadratu:dry:. Najlepsze to, to że my sobie dokładnie zdajemy,y sprawę jakie jesteśmy paskudne:-D:-D

co do rodziców to moi zupełnie nie wtrącają siew wychowywanie Wiki więc nie mam tego typu problemów :-D
Moi na szczęście też nie, ale gdybyśmy mieszkali razem to kto wie?? Myślę że najzdrowiej dla wszystkich widywac się nie częściej niż raz w tygodniu:tak:

hej ja tez mam USG u Makowskiego tyle że w sodę;-) :-)

A ja już u niego miałam 2 razy USG, następne niestety dopiero połówkowe. :-(

aaa miałam zapytać, czy zdarzają wam się kolki? Czasem jak idę lub nawet jak siedzę to coś mnie kłuje albo z jednego boku nad biodrem lub z drugiej strony :confused: może coś tam w jelitach zalega?

Ja miałam ze 2 razy i w sumie tak zupełnie bez powodu:baffled:

Witam
Też mam termin porodu na styczeń wyliczony niby na 17 :-)
Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamuśki
Witaj, gratuluję

My prócz ubranek potrzebujemy nowego wózka, wanienki i łóżeczka, itd., bo się przenieśliśmy do UK. Większość rzeczy nie nadawała się do ponownego użycia. Będzie sporo wydatków:-(, ale na nowy wózek to się cieszę, bo stary był paskudnie ciężki.
Kurcze, a my potrzebujemy dokładnie wszystkiego, dla dzidzi nie mamy NIC, nawet pokój trzeba wyremontować. I za przeproszeniem niech sobie to becikowe w d..... wsadzą;-)

ZAgatko powiedz mi jak na tym drugim USG było?wszystko dobrze Ci wyszło? długo trwało samobadanie?bopierwsze u niego to chyba 6min u mnie trwało tylko i zastanawiam się jak przy drugim.

Nikki w sobotę byłam cały dzień u rodziców, w niedziele cały dzień byłam na wojnie z moim m. Na szczęście już rozejm, albo czasowe zawieszenie broni:-D:-D. A dzisiaj od rana odgruzowywałam zgliszcza hehe, żartuje musiałam ogarnąć ogólnie panujący w domu śmietnik. Ale już jestem i czytam na bieżąco, bo te zaległości na BB to coś strasznego i nikomu nie polecam:tak:

reklama
ZAgatko powiedz mi jak na tym drugim USG było?wszystko dobrze Ci wyszło? długo trwało samobadanie?bopierwsze u niego to chyba 6min u mnie trwało tylko i zastanawiam się jak przy drugim.

Trwało jakieś 15-20 min , to było badaniem przezierności i kości nosowej, wszystko dokładnie pokazał i wytłumaczył, choć w sumie dopiero jak sama zadałam konkretne pytanie, ale opis dostałam bardzo dokładny. Ogólnie jestem zadowolona.:tak:

Do góry