reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

moja gin. w karcie ciąży napisała mi 15 styczeń, ale ze wszystkich kalkulatorów wychodzi 23 lub 24. ja odliczam do 23.

reklama
moja gin. w karcie ciąży napisała mi 15 styczeń, ale ze wszystkich kalkulatorów wychodzi 23 lub 24. ja odliczam do 23.

mój na 18 i wiem nawet jaką metodą ale tak licząc od okresu to wychodzi na 14 stycznia co wole sie trzymać tego bo i wogóle ja miałam cykle 26 dniowe co wszystko wychodzi na 14 i tego się trzymam hmm ale gdybym miała pierwszą ciaże to nie wiem np.u mnie było po terminie zaczynał się 42 tc i jeszcze wywołali mi poród ale tak to jest z tymi pierwiastkami albo poźniej lub szybciej ale jeśli chodzi o tą drugą ciąże to przeważnie szybciej maluch wychodzi ale ogólnie blisko terminu dlatego ja się trzymam 14 ale i tak bedzie chciał maluszek wyjść w swoim czasie;-)

Pewnie i tak maleństwo zrobi po swojemu i wyjdzie, kiedy będzie miało ochote.:-D Wiadomo, tak co do dnia, to się nie wyliczy.
A mój mąż ma nadzieje, że będzie miał prezent urodzinowy, bo sam jest z 10 stycznia.
Zobaczymy, jak będzie grzeczny i zasłuży... to może pogadam z maleństwem, żeby wyszło 10-go.:-D Ciekawe czy posłucha mamusi...:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
a ja dzis w kuchni siedze cały dzien:-p
Najpierw wiekszy obiad bo moi bracia wpadli, by cos zjesc;-) (1 brat mieszka z rodzicami, a oni wyjechali na wczasy wiec umiera z głodu jak to facet, a 2 brat wysłał dziewczyne do Wrocławia i tez głoduje:-D), a teraz siedze i gołąbki robie, bedzie obiad na kolejne 2 dni, bo przy Paulince cos zrobic to nie lada wyczyn, a tak wykorzystuje meza;-)
W miedzy czasie próbuje skonczyc prace licencjacką, ale jeszcze z 10 stron ostatniego rozdziału, wstep, zakonczenie i te wszystkie koncowe pierdołki... moze sie uda ja skonczyc do konca tygodnia:confused:oby! Bo juz czas mnie nagli... do konca wrzesnia musze sie obronic, bo studia przepadna:zawstydzona/y:a teraz jest czas urlopów i pewnie mojego promotora nie złapie tak łatwo na uczelni:-(

:-) gołabki juz poskładane pichcą sie w piekarniku:-p
zapraszam, zapraszam:-D

a jak robisz gołąbki w piekarniku :confused:

moja mała już wróciła zadowolona :tak: mam za to jeszcze pełno wiśni i czereśni może coś dobrego wymyślę z nich :tak:

u mnie ginekolog liczy tygodnie ciąży według @ :tak:

u mnie liczy wg USG bo ostatniej @ nie było (zamiast @ było poronienie:-()

gołąbki.. mniam!! A myśmy dziś na obiad zjedli pizze! Ostatni mam nadzieje posiłek na wariata, bo mój kochany już składa kuchnię spowrotem do kupy;-) (cały czas wykańczamy nasz domek :tak:)

a jak robisz gołąbki w piekarniku :confused:

Białą kapustę kapustę ugotować. Rozgrzać tłuszcz i zrumienić na nim pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Do mielonego mięsa dodać ugotowany i ostudzony ryż, surowe jajka, zrumienioną cebulę i czosnek oraz przyprawy: sól, pieprz, oregano i paprykę w proszku. Wszystko wymieszać.
Nadzienie wyłożyć na liście białej kapusty i zawinąć.
Na dnie rondla rozłożyć kiszoną kapustę i położyć na niej gołąbki.

Całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec pod przykryciem 90-120 minut w temperaturze 180 °C.

Mniej wiecej tak:tak: zawsze mięciutkie i pyszne:-p

reklama
to juz 2 dzien ospy synus znosi dzielnie,ogolnie wykancza mnie ta jego choroba,teraz spi juz 2godziny....
ja mam termin na 3stycznia z OM a z usg na16stycznia i tego terminu sie moj gin chce trzymac bo mu powiedzialam ze nie chce drugi raaz miec wywolywanego porodu okropnie sie wtedy wycierpialam...zobaczymy co powie nastepne usg...no i pocichutku liczymy na julke lub natalke:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry