reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Właśnie przedwczoraj odstawiłam nabiał i ciekawa jestem, kiedy ewentualnie ta wysypka zejdzie (jeśli to od nabiału). Swędzi ją buźka, bo gmera przy niej łapkami i skóra szorstka się zrobiła. Biedulka taka.
U mnie długo schodziło, ponad 4tyg:sorry2: A jesteś pewna że Ją swędzi, mój też trze buzkę ale tylko gdy jest zmęczony lub głodny więc nie sądze by go to swędziało:confused:

Strasznie smutne, że takie małe dzieciaczki jeszcze nie posmakowały życia, a już mają takie problemy :-( Łączę się w modlitwach za Madzię i Bartusia.

A moja rodzinka pobiła dzisiaj wszelkie rekordy. Rano ledwo mówiłam, a teraz w ogóle nie mówię, bo opier...łam zarówno mojego dziadka jak i mamę.
Bo po jej wczorajszej wizycie, kiedy tak się nad Emi rozpływała, że rzygać się chciało od tej słodyczy dzisiaj usłyszałam od dziadka, że podobno mała schudła po twarzy. I że może mam wodę zamiast mleka :szok: i że mam dawać jej butlę, bo przecież dzieci odbierają, to jak nie będę jej dobrze karmiłą, to mogą mi ją odebrać :szok:
A mama poprawiła, że zjadłam wszystkie rozumy, i że ja byłam karmiona mlekiem krowim a po miesiącu lekarka kazała dawać mi kaszkę i wszyscy mówili, jak to ja dobrze wyglądam, że jak mała będzie chora to będzie moja wina, że skoro mój mąż jest chudy to moje dziecko nie musi być chude. Powiedziałam, że w takim razie w święta nie przyjedziemy, to usłyszałam, że nie ukryję tego, że dziecko jest chude i że jej wysyłam tylko zdjęcia, na których jest buźka z bliska, żeby wyglądała na grubszą :szok:
Więc nie cyrtoliłam się, tylko bardzo głośno opier... ich oboje!

A byłyśmy się ważyć i mała ma 4900g, od 2 marca przybrała 320g i z 57cm skoczyła do 65 (pierwsze mierzenie wyszło 68-9, ale nie uwierzyłam).
I napisałam mojej mamie o tym z info, że zobaczymy się na chrzcinach w maju.
W dooopce ich mam, teraz będą biadolić, jak to za małą się stęsknili i jej nie widują. Szlag by ich trafił!!! :wściekła/y:
Nie ma to jak oparcie w rodzinie:no: Szyszki im;-)

reklama
wiecie co chyba sie POMYLILI i dostaliśmy błędny PESEL!!!!
no bo pierwsze 6 cyferek to data urodzenia prawda ?
Boo sie urodził 22 stycznia 2010 a peselek zaczyna się tak 102122 ... no choinka ale skąd na 3 pozycji znalazła sie ta dwójka ???? :oo:
macie tez tak ??
nie wiem nawet gdzie zadzwonić w tej sprawie ... jutro chyba do USC zadzwonie bo co innego począć

nie przejmuj się, wszystko jest ok, dzieci urodzone po 2000 roku zawsze na trzeciej pozycji mają 2 :)

Nika, a jak wygląda to uczulenie u Twojego synka, bo moja jest zsypana na twarzy, za uszami i na szyjce, a teraz też troszkę na piersiach. No i denerwuję się, aby to własnie nie była skaza.

Właśnie u Nas wyglądało tak jak opisałaś!I to w ciągu tygodnia bużka przez te krostki zrobiła sie taka chropowata a na uszkachschodziła skurka taka sucha!
Dostałam wczoraj maśc Elocom 1mg/g i powiem szczeże że po 1 smarowaniu widzę już róznice!
Ale to jeszcze nie jest pewne czy to skaza białkowa! Po tygodniu mam znów sprubowac mleka i obserwowac czy wysypka się powturzy! Oby nie!!!!!!!!!

A swoją drogą 320g w 9 dni to chyba sporo, co?
Kurcze, jak nie przybiera to źle, jak przybiera, to matka też ma wątpliwości :-D

Witam weczornie po us wyzysko w porzdku ,zaliczylismy nnawet spacerek chociaz paanieg ,e jajuz nie moge dmk teraz kkolacja i span .Do zobaczenie jutro.

Dobry wieczór

Czytałam ale nie mam siły pisać.

Modlimy się za Madzie!!! Wierze, że da radę. Maleńka bądź dzielna.

Ja poproszę szyszunie dla mojego R.

Miłego wieczoru

A swoją drogą 320g w 9 dni to chyba sporo, co?
Kurcze, jak nie przybiera to źle, jak przybiera, to matka też ma wątpliwości :-D

PAsibrzuszku są ludzie, którym nie dogodzisz i olekj to w końcu bo się mleczko skwasi w cycuisach;-) A tak poważnie nie przejmuj się, bo twoje emocje udzielają się małej. Wiem to nie jest łatwe. Jak karmiłam pierwsze dziecko to też teściowa się mądrzyła i pierdzieliła smęty, a jak miałam zapalenie piersi to kazała mi sobie pokarm przepalić bo po co się męczyć. Ale jak zobaczyła że dziecko żyje choć nie ma butli i grysiku, to teraz się wszystkim wokół chwali, jaką ma super synową bo karmi piersią...:angry:
Uważam, że Emi przytyła dużo:tak:

Ale fajnie :-) mała nie spała w ogóle przez cały dzień (spacerek sobie odpuściłyśmy przez moje przeziębienie), a teraz ją okąpałam i zasnęła po 5 minutach ssania cycka :-)
I zauważyłam dzisiaj, że już widzi misie na karuzelce i wodzi za nimi wzrokiem. Jak przypomnę sobie nasze początki to teraz wydaje mi się, że już jest taaaka duża :-D

Właśnie u Nas wyglądało tak jak opisałaś!I to w ciągu tygodnia bużka przez te krostki zrobiła sie taka chropowata a na uszkachschodziła skurka taka sucha!
Dostałam wczoraj maśc Elocom 1mg/g i powiem szczeże że po 1 smarowaniu widzę już róznice!
Ale to jeszcze nie jest pewne czy to skaza białkowa! Po tygodniu mam znów sprubowac mleka i obserwowac czy wysypka się powturzy! Oby nie!!!!!!!!!

Kurcze, Elocom to maść sterydowa. Wiem, że skuteczna, znam ją. Tylko czy na pewno można dzieciom podawać?
Ja przedwczoraj odstawiłam nabiał i czekam, co będzie.

reklama
No cóż - nawet komentować się tego nie da - ale po bbowemu - szyszkę im wszystkim w odwłoki....

Moja coś od kilku dni jest bardzo niespokojna popołudniu - widzę że nie potrafi się wyciszyć - tak po 15 jest trudno - chce jej się spać ale nie potrafi się wyciszyć i się nakręca i koło się zamyka - muszę pomyśleć co z tym fantem zrobić

Z moją jest dokładnie tak samo. Może to taki czas, bo nasze są bardzo zbliżone wiekowo:-)

Do góry