reklama
Karoli4
Fanka BB :)
Witajcie Dziewczynki:-)
U mnie dzis pogoda totalny badziew. Pada!!! Snieg z deszczem!!
Co do smoka to moj sie z nim nie zaprzyjaznil, wiec ja mu nie wpycham. Moj maz bardziej probuje, bo on zazwyczaj usypia malego wieczorem, co trwa zazwyczaj ok. 2 godzin heh Zazwyczaj kladzie go na przewijaku daje smoka, maly sie uspokaja i zasypia heh
macy dobre i do soboty, bo nie ma to jak mama:-) Takze korzystaj z jej obecnosci ile sie da:-)
Co do pizzy, to ja jadlam. Zapraszam na pizze do Wloch. Nie ma to jak dobra swieza pizza z pieca. Oczywiscie nie jadlam pizzy wymyslnej tylko najprostsza Margherite, zreszta to krolowa pizz i jest najlepsza:-) A pizza hut to chlam. Jadlam w ciazy raz jak bylam w Wawie i baaaaaardzo zle sie po niej czulam :-(
Dzis mam pizze, zeby nie gotowac:-)
U mnie dzis pogoda totalny badziew. Pada!!! Snieg z deszczem!!
Co do smoka to moj sie z nim nie zaprzyjaznil, wiec ja mu nie wpycham. Moj maz bardziej probuje, bo on zazwyczaj usypia malego wieczorem, co trwa zazwyczaj ok. 2 godzin heh Zazwyczaj kladzie go na przewijaku daje smoka, maly sie uspokaja i zasypia heh
macy dobre i do soboty, bo nie ma to jak mama:-) Takze korzystaj z jej obecnosci ile sie da:-)
Co do pizzy, to ja jadlam. Zapraszam na pizze do Wloch. Nie ma to jak dobra swieza pizza z pieca. Oczywiscie nie jadlam pizzy wymyslnej tylko najprostsza Margherite, zreszta to krolowa pizz i jest najlepsza:-) A pizza hut to chlam. Jadlam w ciazy raz jak bylam w Wawie i baaaaaardzo zle sie po niej czulam :-(
Dzis mam pizze, zeby nie gotowac:-)
Ostatnia edycja:
cześc dziewczyny
ja nie wiem skąd Wy tego czasu tyle bierzecie
ja wreszcie mam kompa tylko dla siebie bo wcześniej mój mąż siedział na zwolnieniu...prawie dwa tygodnie nie miałam nawet 5-ciu minut dla siebie na kompie...a naszą klasę sprawdzałam u koleżanki w gościach
i co ja mam z nim zrobic? czekac aż coś dotrze do tej głupiej łepetyny?Przecież żyjąc w ten sposób nigdy się między nami nie poprawi a dodatkowo tatuś ominie etapy wychowawcze...z synkiem było to samo i jakoś szczególnej więzi między nimi nie zauważam...jedynie poczucie,ze to tatuś a to synek...nic więcej
dlatego ja musiałabym zgarnąc cały las iglasty,żeby miec tyle szyszek,ile potrzebuję
ostatnio na wizycie położna powiedziała,że dzieci lubią sobie pokrzyczec wieczorami,zeby lepiej spało im się w nocy
moja mała czasem przy cycu tak wrzeszczy,że już nie wiem,czy jest taka głodna a mleko leci małą strużką i się denerwuje,czy może już się najadła i nie chce cyca a ja jej na siłę go wciskam i złości się dlatego...czy może mleko jej nie smakuje?Ciężko stwierdzic...karmienie butlą jest chyba mniej stresujące ehhh
są takie dni...na przykład dzisiejszy...że moja królewna nie spi normalnie ciurem 3 godz,tylko budzi się co chwilkę i popłakuje...czasem wystarczy włożyc jej smoka...ale biada jeśli się rozbudzi...jest wtedy tak zła,że trudno ją uspokoic... tak śpiąca,że wrzeszczy
jednym słowem ciężkie jest życie mamusiek
ja nie wiem skąd Wy tego czasu tyle bierzecie
ja wreszcie mam kompa tylko dla siebie bo wcześniej mój mąż siedział na zwolnieniu...prawie dwa tygodnie nie miałam nawet 5-ciu minut dla siebie na kompie...a naszą klasę sprawdzałam u koleżanki w gościach
i co ja mam z nim zrobic? czekac aż coś dotrze do tej głupiej łepetyny?Przecież żyjąc w ten sposób nigdy się między nami nie poprawi a dodatkowo tatuś ominie etapy wychowawcze...z synkiem było to samo i jakoś szczególnej więzi między nimi nie zauważam...jedynie poczucie,ze to tatuś a to synek...nic więcej
dlatego ja musiałabym zgarnąc cały las iglasty,żeby miec tyle szyszek,ile potrzebuję
ostatnio na wizycie położna powiedziała,że dzieci lubią sobie pokrzyczec wieczorami,zeby lepiej spało im się w nocy
moja mała czasem przy cycu tak wrzeszczy,że już nie wiem,czy jest taka głodna a mleko leci małą strużką i się denerwuje,czy może już się najadła i nie chce cyca a ja jej na siłę go wciskam i złości się dlatego...czy może mleko jej nie smakuje?Ciężko stwierdzic...karmienie butlą jest chyba mniej stresujące ehhh
są takie dni...na przykład dzisiejszy...że moja królewna nie spi normalnie ciurem 3 godz,tylko budzi się co chwilkę i popłakuje...czasem wystarczy włożyc jej smoka...ale biada jeśli się rozbudzi...jest wtedy tak zła,że trudno ją uspokoic... tak śpiąca,że wrzeszczy
jednym słowem ciężkie jest życie mamusiek
Witam
U nas noc kiepska, karmienie co 2h Na szczęście szybko zasypiał
Teraz prawie zasnął w wózku to Szym musiał włożyć swój wielki łeb i ryknąc mu do ucha, ze idzie siku
Na szczęście zaraz ich odstawiam do szwagierki a sama ide na gym:-)
haha Labamba u mnie to samo od dwóch dni zamisst raz wstwać na karmienie to co 2 godziny karmienie i teraz w dziec co godzine albo max co 1,5 godzi wisi mi na cycku a śpi jak mysz pod miotłą co chwile sę wybudza - szczerze to mam juz dosyć !
yol_a nie martw sie nie jesteś sama. mój Aniołek tez odleciał i podrzucił mi małego Diabołka ! rany julek za jakie grzechy ! i jak długo hihihi
ivi mój bobas róznie zasypia - czasami ją położe w łózeczku 3 sekundy i jej nie ma a czasami siedze obok i 30 min mi zasypia bo bawi się ze mną w podaj mam soczka
co do smoczka to Mała nawet lubi - używam z Aventu taki uspokajający płaski - innych z tomme tippe i nuk nie trawi jakieś widocznie niekształtne sa hihih ale ogólnie jak płacze to tez nie chce smoczka - wypuwa i wzrokiem oznajmia mi zebym sobie w de..... włozyła ten smoczek ona chce cyca !! :-);-)
co do zasypiania to ja ostatnio próbowałam Amele oduczyc zasypiania w kocyku - z uwięzionymi rekoma - ale nie ma szans - co zasypiała już to tak się wzdrygła ręce w ruch i sama się nimi budzi okładając i trąc się po oczkach - mam nadzieje ze kiedyś się oduczy tego owijania bo nie chce zeby potem miała problemy z zasypianiem - już próbowałam nawet jedną reke zasłaniać pieluchą ale to 15 min zasnęła , i znowu się wyzwoliła z pieluchy i to samo -raczki w ruch i koniec spania :---( macie jakies pomysły albo podobne doświadczenia??
G
gość 574
Gość
Moja smoczka też nie lubi - w domu jej nie wpycham, ale jak wychodze to ze soba zabieram - a tak na wszelki wypadek - zdarza się, że jak się rozzłości, a daleko jesteśmy od domu to go w złości bierze żeby się uspokoić, ale w domu mowy nie ma żeby smoka wzięła
u nas dziś spokojnie - mała sobie śpi a ponieważ od kilku dni mnie nosiło to sobie zrobiłam ciastka z musli i je wcinam - i tyle z moich postanowień nie jedzenia słodyczyChodŹ cukru prawie nie dałam, tylko łyżke miodu, więc sie pocieszam, że nie tak źle. A co tam, trzeba sobie nastrój poprawić.
Co do allegro to ja uzalezniona jestem - niuni mojej kupiłam sukieneczkę z kurteczką za 10 zł i m ma dziś ją odebrać, bo kobitka mieszka parę ulic od nas: KOMPLECIK DLA MALEŃKIEJ PANIENKI+CZAPECZKA (943254894) - Aukcje internetowe Allegro
a miałam na razie zastopowac kupowanie - nie wiem kiedy Miśka w to wszystko co kupuje zdąży się ubrać;-)jak leczyć uzaleznienie od allegro?
Nie uwierzycie, ale siedziałam sobie ostatnimi czasy i jak karmiłam to wysyłałam smsy z tych gazet dla dzieci i wygrałam jakis zestaw książek dla dzieci w "Mam dziecko" i właśnie mi listonosz przyniósł hehe ide odpakowac i nacieszyc oczy!
u nas dziś spokojnie - mała sobie śpi a ponieważ od kilku dni mnie nosiło to sobie zrobiłam ciastka z musli i je wcinam - i tyle z moich postanowień nie jedzenia słodyczyChodŹ cukru prawie nie dałam, tylko łyżke miodu, więc sie pocieszam, że nie tak źle. A co tam, trzeba sobie nastrój poprawić.
Co do allegro to ja uzalezniona jestem - niuni mojej kupiłam sukieneczkę z kurteczką za 10 zł i m ma dziś ją odebrać, bo kobitka mieszka parę ulic od nas: KOMPLECIK DLA MALEŃKIEJ PANIENKI+CZAPECZKA (943254894) - Aukcje internetowe Allegro
a miałam na razie zastopowac kupowanie - nie wiem kiedy Miśka w to wszystko co kupuje zdąży się ubrać;-)jak leczyć uzaleznienie od allegro?
Nie uwierzycie, ale siedziałam sobie ostatnimi czasy i jak karmiłam to wysyłałam smsy z tych gazet dla dzieci i wygrałam jakis zestaw książek dla dzieci w "Mam dziecko" i właśnie mi listonosz przyniósł hehe ide odpakowac i nacieszyc oczy!
Ostatnio edytowane przez moderatora:
P
Pająk
Gość
Mojemu Stasiowi to juz w szpitalu wyciągałam rączki z becika, zatem on uwielbia sie nimi macać po twarzy - nawet przez sen (półsen) ;-).
Myślę, że jak się Twoja laleczka zmęczy mocno to uśnie z rękoma gdzie popadnie ;-)
Smoczek to taki mały przyjaciel Stasia, oczywiście zdarza sie, że sie gniewa na swojego przyjacielka - no może też na mamusię jak go próbuje do niektórych rzeczy "zmusić" ;-)
Ja nie wiem jak Wy dajecie rade przeczytać wszystkie posty na tym forum.... ;-o mój Stas grzeczny, ale ja ledwo co zawsze ostatnich 3-4 strony czytam... nie dałabym rady wszystkiego... ;-)
Tęsknię za smakiem czosneczku ;-) i chyba dziś spróbuje trochę zjeść... zobaczę czy Stasiu lubi ... w ciazy duzo jadłam, wiec powinien byc z grubsza przyzwyczajony
Co do słodyczy...
Codziennie wcinam ciastka Digestive (kocham je) i pokochałam ostatnio ciasto piaskowe o smaku waniliowym z Biedronki.... mniam - oba nie maja mleka ;-)
Myślę, że jak się Twoja laleczka zmęczy mocno to uśnie z rękoma gdzie popadnie ;-)
Smoczek to taki mały przyjaciel Stasia, oczywiście zdarza sie, że sie gniewa na swojego przyjacielka - no może też na mamusię jak go próbuje do niektórych rzeczy "zmusić" ;-)
Ja nie wiem jak Wy dajecie rade przeczytać wszystkie posty na tym forum.... ;-o mój Stas grzeczny, ale ja ledwo co zawsze ostatnich 3-4 strony czytam... nie dałabym rady wszystkiego... ;-)
Tęsknię za smakiem czosneczku ;-) i chyba dziś spróbuje trochę zjeść... zobaczę czy Stasiu lubi ... w ciazy duzo jadłam, wiec powinien byc z grubsza przyzwyczajony
Co do słodyczy...
Codziennie wcinam ciastka Digestive (kocham je) i pokochałam ostatnio ciasto piaskowe o smaku waniliowym z Biedronki.... mniam - oba nie maja mleka ;-)
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kamiśka :)
Fanka BB :)
Witam słonecznie
Ja też uwielbiam te zakupy. Mari_anna ostatecznie wybrałam tak:
Białe sztruksowe spodenki, białą koszulka i kamizelka biała z bezowym paseczkiem, taka sama czapeczka od tego sprzedawcy; do kościoła ponadto śpiworek ABRAKADABRA.
Wizualnie to jest tak:
ABRAKADABRA BECIK ŚPIWOREK DO CHRZTU ROZM.68 (947336633) - Aukcje internetowe Allegro
kamizelka biała 68 roz/.beż (sweterki MAŁGOSIA) (945069237) - Aukcje internetowe Allegro +czapeczka nie ta na fotce tylko z innej aukcji z podobnym sweterkiem
Eleganckie koszule dla bliźniaków 68 (948735760) - Aukcje internetowe Allegro koszulka
Zestaw do chrztu-chłopiec -62 - 68 cm (940831796) - Aukcje internetowe Allegro spodnie i buciki, bluzeczka będzie na inne okazje.
Superanckie
Karoli4 ale mi narobiłaś smaka na tą włoską pizze
Witam Serdecznie :-)
U Nas dzisiaj noc przepiękna po za dwugodzinną przerwą na czuwanie. Pobudka na karmienie o 1:30 + 2 godziny śmiania się do zabawek w huśtawce a następna pobudka o 9 byłam w szoku . Co do zasypiania to mała usypia się sama czasami tylko trochę ją wozimy chociaż nie ma takiej potrzeby. A smoczek to nasz najlepszy przyjaciel i bardzo się z tego cieszę. Używamy z aventu małej bardzo pasuje od początku.
Ostatnio śmialismy się z J że nie wiemy jak nasze dziecko płacze, Ona jak czegoś chce to po prostu krzyczy ''eeee''
Mojemu Stasiowi to juz w szpitalu wyciągałam rączki z becika, zatem on uwielbia sie nimi macać po twarzy - nawet przez sen (półsen) ;-).
Co do słodyczy...
dała bym sie pochlastać za ciasteczko Digestive mmm uwielbiam je z kawusią ! ale niestety do wielkanocy nie jem słodyczy i juz mnie szlak trafia a tu jeszcze niecały miesiąc maaaatulu
P
Pająk
Gość
kiedyś prawie co post miałam takie postanowienia...nigdy nie wytrzymałam
... zawsze możesz wcinać chlebki WASA ;-) też chrupia i to tylko chleb.. hi hi hi
... zawsze możesz wcinać chlebki WASA ;-) też chrupia i to tylko chleb.. hi hi hi
reklama