reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam:-)
Te ciuszki to dla Asiowo chyba:dry:
My wczoraj zaliczylismy mega dwugodzinna kolke:shocked2:jeszcze mnie łapki od noszenia bolą,mam nadzieje ,ze dzis bedzie spokój z brzuniem.
U mnie przeprowadzki ciąg dalszy,juz nie moge sie konca doczekac,jak sie ogarne to wstawie fotki mojego "gniazdka":-)

reklama
Witam:tak:
U nas noc kiepska, karmienie co 2h:no: Na szczęście szybko zasypiał:happy2:
Teraz prawie zasnął w wózku to Szym musiał włożyć swój wielki łeb i ryknąc mu do ucha, ze idzie siku:sorry2:
Na szczęście zaraz ich odstawiam do szwagierki a sama ide na gym:-)

Witam słonecznie :tak:

Ja też uwielbiam te zakupy. Mari_anna ostatecznie wybrałam tak:
Białe sztruksowe spodenki, białą koszulka i kamizelka biała z bezowym paseczkiem, taka sama czapeczka od tego sprzedawcy; do kościoła ponadto śpiworek ABRAKADABRA.
Wizualnie to jest tak::tak:
ABRAKADABRA BECIK ŚPIWOREK DO CHRZTU ROZM.68 (947336633) - Aukcje internetowe Allegro
kamizelka biała 68 roz/.beż (sweterki MAŁGOSIA) (945069237) - Aukcje internetowe Allegro +czapeczka nie ta na fotce tylko z innej aukcji z podobnym sweterkiem
Eleganckie koszule dla bliźniaków 68 (948735760) - Aukcje internetowe Allegro koszulka
Zestaw do chrztu-chłopiec -62 - 68 cm (940831796) - Aukcje internetowe Allegro spodnie i buciki, bluzeczka będzie na inne okazje.

roxeen - oby szybko twoj Boo wrócił, Asiowo - współczuje mam nadzieje, że dzis już będzie lepiej; dormark - nie zabij M :tak:a Szwajcaria jest piękna:-), sylwia - super, że działacie tak szybko, czechow - zdrówka

Witam słonecznie!!!
Moje dziecko już nie jest aniołkiem i nie wiem co się dzieje:szok:je co godzinę:szok:ulewa marudzi i je dalej:szok:help
Asiowo zdrowia, widzisz jak ta pizza karze;-)
Czechow ciuszki dla Asiowo chyba

Witajcie :)
Pięknie dziś za oknem :) szkoda tylko, ze tak zimno ;/

Pumpkin wykup polisę w pzu :) kosztuje ok 100 zł, a w tym masz złotą kartę do lekarzy w wybranej przychodni :) opłaca się ;)
Wiesz, że drugiej tak odważnej Dziewczyny jak Ty nie znam...? Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Polcie!! :):*:*

Asiowo szybkiego powrotu do zdrówka!! Więcej nie kupujcie w tej pizzerii... ;/ Agatce nie powinno nic być :) I trzymam kciuki, żeby Paulince nic nie było :)

Czechow wydaje mi się, że Asiowo chciała ciuszki, a nie Dormark :)
Być może się myle ;)

Ja też tęsknię za ciążą :) Ale póki co nie chcę kolejnej ;)

Adasia głowka i brewki wyglądają juz lepiej :) Nie jest taki czerwony jak był :) Więc jestem zadowolona :)
Ja po lekach czuję się o niebo lepiej :D
W ogóle dziś fajny dzień będzie, bo przyjeżdża moja przyjaciółka z Poznania :) I doczekać się jej nie mogę!! Tak bardzo się stęskniłam :)

Sławek w pracy jest, zrobię Mu obiadek i zawiozę do pracy :) Mamę zawiozę do Dziewczynek i wrócę i akurat Aga będzie :)

Bubuś śpi, to ja idę robić :)
Miłego dnia Kochane !! :):*..:*

Witam
Moje dziecie dziś mi ładnie przespało nockę. Obudził się raz po 2 na karmienie i spal do 6:30. Obudziła go rano kupa, no i mnie też bo tak trzeszczał w pieluchę. Przewinęłam, zjadł i zaczął gadać. Potem wpadła moja mama w drodze na komisję lekarską i pobawiła trochę wnusia.

Teraz mały śpi a mi sen na razie przeszedł. Zaraz zjem śniadanie, odgruzuje trochę pokój.

Witam!

Dziecię moje udało mi się zachustować wreszcie, mam nadzieję, żę prawidłowo. :) Śpi sobie teraz, więc mogę poczytać i popisać chwilę. U nas noc minęła w miarę spokojnie, chociaż jak nad ranem wzięłam małą do nas do łóżka po karmieniu, to potem budzę się, a w kołysce śpi sobie nasza kocica. Mąż się wkurzył strasznie, bo to już drugi taki numer (wczoraj było to samo, dzisiaj na szczęście nakryłam pościel kocem) i kocica dostała brutalną eksmisję na dwór. Mam nadzieję, że się oduczy.

roxeen pisze:
labamba i wszystkie inne kobietki a nie myslałyście o WKŁADCE DOMACICZNEJ MIRENA ?
Ja zakładam w lipcu
wyglada prawie jak spirala, działa prawie jak tabsy
to jest wkładka z hormonem który jest uwalniany tylko TAM a nie krązy po całym organizmie jak tabsy
sie na tym nie tyje, nie zatrzymuje okresu i działa 5 lat jeden minus ze dość droga ale skuteczna ...

Mirena, antykoncepcja, system hormonalny, wkładka, wkładka hormonalna - co to jest
"Powoduje takie zmiany w śluzówce macicy, że utrudnione jest zagnieżdżenie się tam zapłodnionej komórki jajowej."
Oczywiście to Twoja sprawa, ale na mój rozum, to nie jest środek antykoncepcyjny tylko wczesnoporonny niestety. :< Więc dla mnie odpada bez zastanowienia. Ja pod tym względem jestem raczej niereformowalna, a że hormonami truć się nie chcę, a gumek oboje z mężem nie znosimy, mam nadzieję, że uda się wrócić do metod naturalnych. A jak nie to chyba pozostanie szklanka wody - zamiast. :< Bo póki co nie planujemy drugiego dziecka, chyba nie dałabym rady z dwójką maluchów.

Mari_anna pisze:
Asiax- Czy chodzisz już z Małym na rehabilitację? Sorry może pisałaś, ale nie pamietam. We Wrocławiu to jakaś masakra z zarejestrowaniem się do neurologa. Na kasę chorych nie ma miejsc do końca marca, do dobrego prywatnego trzeba czekać 2-2,5 miesiąca, ale nic będę czekać. Na razie wykonuję ćwiczenia w domu.
My wczoraj byliśmy u neurologa w Dolmedzie - mogę polecić jeśli idzie o czas oczekiwania - zarejestrowaliśmy się w środę na poniedziałek (w poniedziałki tylko przyjmuje). Koszt wizyty 90 zł. Czy dobry lekarz to ciężko mi powiedzieć, bo u nas to była tylko konsultacja, przebadała małą i wszystko jest ok. Jak spoglądam w necie, to pani dr (Roznatowska-Przystawa) ma raczej niezbyt pozytywne opinie, ale w moim odczuciu nie była jakaś niemiła (może dlatego, że prywatnie) a badanie trwało dłużej niż kilka sekund i wydaje mi się, że sprawdziła co trzeba. Ale jak Twojemu dziecku coś jest, że rehabilitujesz, to może rzeczywiście lepiej poczekać i dostać się do na pewno dobrego specjalisty.

Zmykam zjeść jakieś drugie śniadanko. Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Witam w słoneczny wtorkowy dzionek.

Witajcie babki

Jako ze zaden chlop tu nie zaglada, a nasze dzieciatka plci meskiej za male, to musimy sobie same zyczenia skladac :-D

Wiec i ja dolaczam sie z najlepszymi zyczeniami z okazji naszego swieta!

Syneczek moj spi i sie wietrzy po burzliwym poranku, wiec mam chwilke a i ziemniaczki juz sie gotuja, wiec obiadek prawie juz mam, bo miesko z wczoraj :tak:

A´propos obraczek: czy ktoras z Was jeszcze nie "wchodzi" w swoja obraczke? Zaczynam sie zastanawiac, czy nie bede musiala zmniejszyc... Mam cicha nadzieje, ze jak zrzuce moje nadprogramowe kilosy, to jeszcze bedzie pasowac...

Emilcia zdrowiej, ile mozna chorowac :no:

jola.24 - wlasnie zastanawialam sie nad tym pulsowaniem ciemiaczka, ze dwa dni temu to zauwazylam i tez nie wiedzialam, czy to normalne ;-) Dobrze ze zapytalas :tak:

Ladne ciuszki do chrztu wybieracie, tez mnie jeszcze ten zakup czeka. I kompletnie nie wiem na co sie zdecydowac :baffled:
I jeszcze musze moje dupsko w cos przyodziac :szok: Dobrze ze z mezem przynajmniej nie bedzie problemow, choc w sumie nie wiem, czy jego garnitur jeszcze dobrze lezy (okaze sie jak przyjedziemy do Polski)

Asiax - gratulacje pierwszego zabka, szybciutko :tak: Ja mam nadzieje, ze moj szkrab sie jeszcze troche wstrzyma :-D

Gosia - to synus rosnie Ci jak na drozdzach, ja dopiero co 56 do szafy odlozylam i 62 zaczelam ubierac :tak:

Mi obrączka nie wchodzi na palec, a ważę już 1 kg mniej niż przed ciążą, chyba mi się kości rozeszły,wszystkie buty mam za małe.

Rany Julek moje dziecie nie spi od 10 (spał az 20 minut !!! )
ciagle chce cyca i ciagle placze
oddajcie mojego aniołka ...

labamba i wszystkie inne kobietki a nie myslałyście o WKŁADCE DOMACICZNEJ MIRENA ?
Ja zakładam w lipcu
wyglada prawie jak spirala, działa prawie jak tabsy
to jest wkładka z hormonem który jest uwalniany tylko TAM a nie krązy po całym organizmie jak tabsy
sie na tym nie tyje, nie zatrzymuje okresu i działa 5 lat jeden minus ze dość droga ale skuteczna ...

Mirena, antykoncepcja, system hormonalny, wkładka, wkładka hormonalna - co to jest

Moja koleżanka stosuje od 2 lat, a druga dopiero zaczęła, obydwie są zadowolone, ta druga miała takie jazdy po zwykłej spiralce że podejrzewali u niej nowotwór.

Witam porannie,
Mały pierwszą pobodkę zrobił o 5, teraz karmię drugi raz.
Kaja - pochwal się co kupiłaś, bo ja mam chrzciny 11 kwietnia i nie mam koncepcji w co ubrać Synka:-)

Asiowo-dużo zdrówka życzę, wydobrzej szybciutko :tak:.
Swoją drogą to chyba coś wisi w powietrzu, bo moja siostra zatruła się w niedzielę (chyba piersią z kurczaka?) Była taka słaba, że nie miała siły rozmawiać przez telefon. Bidulki.

Dziewczyny robicie USG bioderek tak profilaktycznie, czy były jakieś wskazania? Ja już nie wiem, może też powinnam się zarejestrować?

Asiax- Czy chodzisz już z Małym na rehabilitację? Sorry może pisałaś, ale nie pamietam. We Wrocławiu to jakaś masakra z zarejestrowaniem się do neurologa. Na kasę chorych nie ma miejsc do końca marca, do dobrego prywatnego trzeba czekać 2-2,5 miesiąca, ale nic będę czekać. Na razie wykonuję ćwiczenia w domu.

Byłam już 2 razy i babka zaczyna mnie wkurzać bo nas straszy że powinniśmy chodzić co najmniej 3 razy w tygodniu ( 30 min - 80 zł), bo nie wiadomo jak to się dalej rozwinie, lepiej dmuchać na zimne, neurolog i specjalistka od USG powiedziały ze ma lekką asymetrię, USG nie wykazało żadnych nieprawidłowości, a rehabilitantka chce nas chyba naciągnąć na kaskę, ja podjęłam decyzję że chodzę raz w tyg i w domu ćwiczę.
Moja neurolog powiedziała że rehabilitację trzeba zacząć jak najwcześniej, wtedy jest najbardziej skuteczna i trwa najkrócej.
O ile dobrze pamiętam to ty Mari_anna, miałaś wracać w lipcu do pracy, bo dowiedziałam się że można wziąć zaświadczenie od neurologa że dziecko wymaga rehabilitacji i przedłużyć macierzyński o 2 miesiące.

reklama
WITAM:-)
Moje teraz na kolanach jest i chyba zaraz cyca damy i papersika wymienić bo zasiusiany jest:tak:

Ciuszki to dla ASIOWO;-)

A ciuszki do chrztu to ja mam po synku i dobrze że nie jest tak ciepło bo to ubranko jest na zime a kupować wole nie bo jednak dużo na to wydałam:tak:

Skoki rozwojowe hmm i chyba mojemu teraz się przydarzyło:dry:wczoraj mała maruda była i widze jak coraz więcej "potrafi":tak:

PUMPKIN i ja także to powiem:tak:dzielna z ciebie mamusia nie znam takiej kobitki jak ty podziwiam:tak:

Do góry