reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Hej Mamuśki :-)
A moje dzieciaki chyba mają już dość zakupów:-p Dzisiaj znowu na mieście sobie zaszalałam, a jak wróciliśmy do domu to oboje mi dali czadu. Mój dotąd anielski Oliś dostał różków, a Młoda standard, rozdarciuch jakich mało ;-) Myślałam, że oszaleję z nimi, jeszcze nie śpią, ale na szczęście już są cicho:-) Nawet nauczycielka przedszkolna dzisiaj nic nie mogła z Olisiem zrobił, bo się położył na podłodze i zaczął się drzeć, skończyło się na tym, że kobiecina odeszła dzisiaj z kwitkiem :sorry2:
Zęby chyba robią z nich diablątka, Młodej cały czas ten kikutek jedynki wystaje i się przebić nie może, a Młodemu te nieszczęsne trójki się wyżynają i wyjść nie mogą. Pozostaje mi być cierpliwą, chociaż nie ukrywam, że czasem aż mnie w środku nosi, no i niestety T. się obrywa, taka wredna jestem :cool2:
Też Wam wszystkim życzę wszystkiego naj, naj z okazji naszego święta. Trzeba przyznać, że poza Olisiem wszyscy faceci u nas w domu się dzisiaj spisali, nie wiem kiedy zjem te wszystkie bombonierki, które dostałam :-D

witam z rana

Za mna koszmarna noc,
unhappy.gif
wczoraj zachciało nam sie pizzy i P. zamówił i... w nocy oboje na zmiane biegalismy do wc... Ja 4 razy wymiotowałam i nie tylko wymiotowałam, mąż tylko 1, ale na kibelek i tak latał...
unhappy.gif
Matko swieta, ciagle mi niedobrze i spac nie moge
unhappy.gif
. Pierwszy raz sie tak czyms zatrułam. Paulinka tez jej zjadła kawałek, mam nadzieje, ze jej nic nie bedzie... choc noc przespała pieknie, zaraz do niej zajrze, bo cos sie nie budzi.

Agatke moge karmic prawda?! Nawet jak dzis polece na sucharach?
embarrassed.gif
Na sama mysl o jedzeniu robi mi sie niedobrze. P. dzis zostanie w domu, bo jestem taka słaba, ze nie dam rady sama z dziewczynkami...
unhappy.gif

Asiowo - no to rzeczywiście ładnie się urządziliście - może małej nic nie będzie jeśli tak ładnie przespała noc...

Ja też noc miałam nieciekawą - starsza chora i od piątek tak kaszlała że spać nie mogła, dobrze że młodszej nie obudziła, przebudzała się tylko na karmienie.... Ale niestety jakiś kaszelek i katar się przybłąkał a w poniedziałek mamy iść po skierowanie na usg i zobaczyć czy szczepienie można zrobić.... no cóż najwyżej wypadniemy z kalendarza szczepień, z tym akurat wolę się nie spieszyć...ale mnie głowa boli... jeszcze starsza się na mnie obraziła bo musi leżeć w łóżku... pięknie ....

Witam porannie,
Mały pierwszą pobodkę zrobił o 5, teraz karmię drugi raz.
Kaja - pochwal się co kupiłaś, bo ja mam chrzciny 11 kwietnia i nie mam koncepcji w co ubrać Synka:-)

Asiowo-dużo zdrówka życzę, wydobrzej szybciutko :tak:.
Swoją drogą to chyba coś wisi w powietrzu, bo moja siostra zatruła się w niedzielę (chyba piersią z kurczaka?) Była taka słaba, że nie miała siły rozmawiać przez telefon. Bidulki.

Dziewczyny robicie USG bioderek tak profilaktycznie, czy były jakieś wskazania? Ja już nie wiem, może też powinnam się zarejestrować?

Asiax- Czy chodzisz już z Małym na rehabilitację? Sorry może pisałaś, ale nie pamietam. We Wrocławiu to jakaś masakra z zarejestrowaniem się do neurologa. Na kasę chorych nie ma miejsc do końca marca, do dobrego prywatnego trzeba czekać 2-2,5 miesiąca, ale nic będę czekać. Na razie wykonuję ćwiczenia w domu.

Ostatnia edycja:
Witam porannie
Asowo -duzo zdrowka. nabieraj sil .
Kacha wawa-trzymaj sie dziecia w koncu zeby sie wyzyna i nadzieje , ze stana sie aniolkamii.
:wściekła/y:Dziewczyny dajcie mi tych szyszek bo ja mojego dzis zabije,:wściekła/y: wstalismy rano niby wszystko ok .Moj ma dzis termin na 9 z elektrykiem , wiec pytam sie czy potem odrazu przyjedzie do domu bo terzba zakupy zrobic przede wszystkim mleko dla malej bo mam jeszcze tylko 1 porcje:no:.On na to ze nie ze musi pracowac , ja mu na to ze mala nie bedzie miala co jesc.On na to ze znow przez glupie mleko caly dzien straci, mam dosc tylko plakac sie chce.:wściekła/y:Pogoda tez do dupy , wyszlam do piekarni i zamarzklam mam dosc , zimy szwajcarji i glupiego meza.:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Mam ogromną sklerozę i nie pamiętam dla kogo miałam szukać ciuszków -czy to była dormark? Jeśli tak to proszę powiedz mi o jaki rozmiar chodzi (chyba 92-98) i jakie rzeczy cię interesują. Ostatnio robiłam przegląd i trochę mi tego zostało... a i na jakiej zasadzie - pożyczenia i wyrośnięcia czy sprzedaży?

Witam sie i ja
Nocka byla ok, zobaczymy jak dzien bo wczoraj byl kiepski, wszystko w doopke parzylo tylko raczki byly ok. Dzis juz po jedzonku, wredna mama kazala lezec na brzuszku i tak sie dziecie zdenerwowalo ze zasnelo ale co chwile jest okrzyk "wkladaj mi tego smoka natychmiast!!!" oby do weekendu,jade na zakupki i wskocze na solarium no i do fryzjera moze uda sie wcisnac a w niedziele jak bedzie nadal T sie malym zajmowal to zaloze sobie paznokietki. Pora sie odchamic troche, niedlugo do PL jade i jak sie rodzinie na oczy pokaze, blada, z nadwaga i jeszcze balagan na glowie:zawstydzona/y::-D
Ok znosnaego dnia kobitki:-)

reklama
Mam ogromną sklerozę i nie pamiętam dla kogo miałam szukać ciuszków -czy to była dormark? Jeśli tak to proszę powiedz mi o jaki rozmiar chodzi (chyba 92-98) i jakie rzeczy cię interesują. Ostatnio robiłam przegląd i trochę mi tego zostało... a i na jakiej zasadzie - pożyczenia i wyrośnięcia czy sprzedaży?
Nie to nie dla mnie , pamietam , ze byla o tym mowa ,ale zabji mnie nie pamietam dla kogo mialy one byc.

Do góry