reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Popieram to co napisała Vinga....ja nie dałam rady nosić usztywnianych... od razu piersi bolały mnie tak że żyć się odechciewało - zreszta położna mnie za to obstawiła... to jest czas kiedy musimy dbać o piersi a nie o nasz wygląd...

reklama
heh ja to nawet nie wiedzialm ze nie wolno :( mnie nic nei bylo bo ja juz taki kupilam jak kulka miala ze 4 miesiace i nie mialam juz tak duzo tego mleka na poczatek jasne ze nei :) dlatego kupuje dwa bez usztywnianych misek a ja niestety musze miec jeden gdzies na wyjscie pod ladniejsza bluzke bo u mnie wisza piersi w tych nei usztywnianych i sie nei komfortowo czuje jak mi sutki przeswituja;-)

Mi sutki nie prześwitywały bo wkładki laktacyjne nosiłam :-D Mleko nawet w 6 miesiącu po porodzie potrafiło mi ciec jak Konrad zrobił dłuższą przerwę w jedzeniu :tak: Mi położna zakazała właśnie mnie z to co Vinga napisała że mogą wywołać zapalenie piesi... Ściska pierś i kanaliki mogą się zatkać - ja nie miałam ale podobno takie zapalenie to koszmar... :no:

Pewnie są dziewczyny co i takie nosić mogą, ale tak jak Blue napisałaś lepiej mieć też miekkie na wypadek nawału pokarmu :tak: Te sztywniejsze lepiej zostawić na czas kiedy laktacja jest unormowana.

A ja dziś kupiłam 2x500ml Oilatum Emulsji za 75zł, Sudocream, Bephanten. Żel na zmęczone opuchnięte nogi ciężarnej, kwasy Omega i inne rzeczy przydatne ciężarnej

Heh przesadzam z marudzeniem mówicie :) ja sie ciesze ho ho tylko myslałam ze mama zdazy jeszcze szalec z wieksza garderobą okej to juz jej sie nie wklejam w parade niech szaleje :-D

Ja chyba od roku moze ciut wiecej przeniosłam sie na nie usztywniane staniki a niech mi ktos by zabral choc jeden !!! Zawsze mialam usztywniane Sprobowalam miekki zakochalam sie ... Wygoda... Chociaz i usztywniane przeciez wygodne ale pod tShIrty koszulki mega moc ! :)

Teraz kupie takie z odpinanym środkiem...

ja kupię miekkie na pewno - właśnie dlatego,zeby zatorów nie mieć, ale nie specjalne do karmienia...bo niestety - u mnie nie sprawdziły sie wcale! zanim ja rozpiąłęm te cuda, to Kajcisław darł się wniebogłosy już, więc po jakimś czasie, zdejmowałam całe ramiączko z miseczką, po prostu:)

Ja kupię usztywniany i zwykły. Jakoś nie wyobrażam sobie w tym nieusztywnianym, dziwnie bym się chyba czuła :) Zresztą czas pokaże co będę nosić :)

reklama
Do góry