reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Ja mam ilosc wod okej, ale brzuch raczej z tych mniejszych. Teściowa mowi, że po mnie nie widac, że jestem w ciazy.
Ale i tak dźwiga się to ciężko 🤣

Dziewczyny, czy miewacie bole glowy? Ja od kilku dni mam masakrę. Cisnienia w normie, głowa boli.
Martwię się, czy ja dotrwam do tego stycznia, a tu dopiero za rogiem 35tc
Ja na szczęście nie mam. I naprawdę całe szczęście bo jeszcze mi bólu głowy tylko brakuje na tej końcówce 🤦‍♀️😀

Ja mam ilosc wod okej, ale brzuch raczej z tych mniejszych. Teściowa mowi, że po mnie nie widac, że jestem w ciazy.

Dziewczyny, czy miewacie bole glowy? Ja od kilku dni mam masakrę. Cisnienia w normie, głowa boli.
Cały pierwszy trymestr bolała mnie tak głowa, że nie dałam rady nic zrobić. Wtedy podejrzewałam, że po prostu duphaston tak na mnie działał. W drugim przeszło, ale znowu wróciło. Jak tylko mam gorsza noc I się mega nie wyspie to nie dam rady funkcjonować tak mnie głowa boli. Cisnienie tez ok bo mierze 2x dziennie 😅 Ratuje mnie czasem krótka drzemka 😅

Ja miewałam bóle głowy dość często, ale gdzieś w połowie ciąży i z moich obserwacji na tamten czas zdarzało się to jak mało spałam. Teraz też śpię mało, ale głowa mnie nie boli. Z godzinę temu jak leżałam to przyszedł taki skurcz przepowiadający i przy nim poczułam straszny ucisk w głowie i pulsowanie, czułam to nawet po wzroku. Przeszło...

No i tak naprawdę zaczęło się odliczanie dni a nie tygodni 🤔 13 dni do końca 🫣 ciąża w aplikacji już się kończy... A w 14 TC ciąży pamiętam jak oglądałam płód i przewijałam sobie do 30 któregoś tygodnia 😉 no i bach jest. Czekanie najgorsze, bo nie wiadomo kiedy i jak do tego ten strach🫣

Hej dziewczyny, mam pytanie. Robiłyście dania z gotowego ciasta francuskiego w ciąży? Wczoraj pierwszy raz zrobiłam w tej ciąży roladę ze szpinakiem i kurczakiem i coś mnie tknęło po zjedzeniu, żeby sprawdzić skład, a tam alkohol etylowy… wiadomo, alkohol odparuje podczas pieczenia, ale ciasto np przy spodzie i przy farszu ogólnie jest wilgotne. Nie wiem co o tym sądzić, czy mogło tam tego alkoholu trochę zostać, mam wyrzuty sumienia…

Hej dziewczyny, mam pytanie. Robiłyście dania z gotowego ciasta francuskiego w ciąży? Wczoraj pierwszy raz zrobiłam w tej ciąży roladę ze szpinakiem i kurczakiem i coś mnie tknęło po zjedzeniu, żeby sprawdzić skład, a tam alkohol etylowy… wiadomo, alkohol odparuje podczas pieczenia, ale ciasto np przy spodzie i przy farszu ogólnie jest wilgotne. Nie wiem co o tym sądzić, czy mogło tam tego alkoholu trochę zostać, mam wyrzuty sumienia…
Spokojnie, temperatura nawet gdyby ten alkohol zniwelowała. Ja jak robię racuchy albo placki ziemniaczane to zawsze dodaję spirytus żeby tak tłuszczu nie piły. Nie masz się czym stresować

Ja normalnie jem. Nawet nie czytałam składu 🙈

reklama
Do góry