reklama
Ja na szczęście nie mam. I naprawdę całe szczęście bo jeszcze mi bólu głowy tylko brakuje na tej końcówceJa mam ilosc wod okej, ale brzuch raczej z tych mniejszych. Teściowa mowi, że po mnie nie widac, że jestem w ciazy.
Ale i tak dźwiga się to ciężko
Dziewczyny, czy miewacie bole glowy? Ja od kilku dni mam masakrę. Cisnienia w normie, głowa boli.
Martwię się, czy ja dotrwam do tego stycznia, a tu dopiero za rogiem 35tc
Cały pierwszy trymestr bolała mnie tak głowa, że nie dałam rady nic zrobić. Wtedy podejrzewałam, że po prostu duphaston tak na mnie działał. W drugim przeszło, ale znowu wróciło. Jak tylko mam gorsza noc I się mega nie wyspie to nie dam rady funkcjonować tak mnie głowa boli. Cisnienie tez ok bo mierze 2x dziennie Ratuje mnie czasem krótka drzemkaJa mam ilosc wod okej, ale brzuch raczej z tych mniejszych. Teściowa mowi, że po mnie nie widac, że jestem w ciazy.
Dziewczyny, czy miewacie bole glowy? Ja od kilku dni mam masakrę. Cisnienia w normie, głowa boli.
MagdaaaLena
Fanka BB :)
Ja miewałam bóle głowy dość często, ale gdzieś w połowie ciąży i z moich obserwacji na tamten czas zdarzało się to jak mało spałam. Teraz też śpię mało, ale głowa mnie nie boli. Z godzinę temu jak leżałam to przyszedł taki skurcz przepowiadający i przy nim poczułam straszny ucisk w głowie i pulsowanie, czułam to nawet po wzroku. Przeszło...Ja mam ilosc wod okej, ale brzuch raczej z tych mniejszych. Teściowa mowi, że po mnie nie widac, że jestem w ciazy.
MagdaaaLena
Ogólnie ciężki wieczór mam. Źle się czuję i nie wiem czy leżeć czy usiąść... Chciałabym po prostu zasnąć, ale nic na razie na to nie wskazuje. Jestem tym zmęczona....
MagdaaaLena
No i tak naprawdę zaczęło się odliczanie dni a nie tygodni 13 dni do końca ciąża w aplikacji już się kończy... A w 14 TC ciąży pamiętam jak oglądałam płód i przewijałam sobie do 30 któregoś tygodnia no i bach jest. Czekanie najgorsze, bo nie wiadomo kiedy i jak do tego ten strach
Hej dziewczyny, mam pytanie. Robiłyście dania z gotowego ciasta francuskiego w ciąży? Wczoraj pierwszy raz zrobiłam w tej ciąży roladę ze szpinakiem i kurczakiem i coś mnie tknęło po zjedzeniu, żeby sprawdzić skład, a tam alkohol etylowy… wiadomo, alkohol odparuje podczas pieczenia, ale ciasto np przy spodzie i przy farszu ogólnie jest wilgotne. Nie wiem co o tym sądzić, czy mogło tam tego alkoholu trochę zostać, mam wyrzuty sumienia…
Spokojnie, temperatura nawet gdyby ten alkohol zniwelowała. Ja jak robię racuchy albo placki ziemniaczane to zawsze dodaję spirytus żeby tak tłuszczu nie piły. Nie masz się czym stresowaćHej dziewczyny, mam pytanie. Robiłyście dania z gotowego ciasta francuskiego w ciąży? Wczoraj pierwszy raz zrobiłam w tej ciąży roladę ze szpinakiem i kurczakiem i coś mnie tknęło po zjedzeniu, żeby sprawdzić skład, a tam alkohol etylowy… wiadomo, alkohol odparuje podczas pieczenia, ale ciasto np przy spodzie i przy farszu ogólnie jest wilgotne. Nie wiem co o tym sądzić, czy mogło tam tego alkoholu trochę zostać, mam wyrzuty sumienia…
Ja normalnie jem. Nawet nie czytałam składuHej dziewczyny, mam pytanie. Robiłyście dania z gotowego ciasta francuskiego w ciąży? Wczoraj pierwszy raz zrobiłam w tej ciąży roladę ze szpinakiem i kurczakiem i coś mnie tknęło po zjedzeniu, żeby sprawdzić skład, a tam alkohol etylowy… wiadomo, alkohol odparuje podczas pieczenia, ale ciasto np przy spodzie i przy farszu ogólnie jest wilgotne. Nie wiem co o tym sądzić, czy mogło tam tego alkoholu trochę zostać, mam wyrzuty sumienia…
reklama
Generalnie też bym nie czytała, ale właśnie tak mnie tknęło to ciasto wilgotne i chciałam sprawdzić czy nie ma jajek. Więc jajek nie ma, ale jest ten nieszczęsny alkohol Ale ja jestem z tych przewrażliwionychJa normalnie jem. Nawet nie czytałam składu