reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Ja bym chyba psychicznie nie wytrzymała kolejnej ciąży 😅 mam teorie, że to te pierworodne dzieci są takie podstępne bo są grzeczne w brzuchu i nie robią problemów i człowiek sobie myśli, a to zrobimy sobie drugie 🤣 tylko nam się chyba te pierwsze trafiły dożarte 🤣
Nie uwierzysz mi teraz ale tego po czasie zaczyna brakować 🤣

Oj a u mnie właśnie od wczoraj jest znacznie spokojniej. Tylko wieczorem mam takie niemiłe kłucie w pochwie i pachwinach.
A mam jeszcze pytanie, tylko się nie śmiejcie 😁
Gdzieś wyczytałam , że w 3 trymestrze dość na lewym boku. No na brzuchu się nie da, na plecach też rozumiem, bo jak chwilę poleżę to mnie zaraz kręgosłup boli. Ale za to na prawym uwielbiam spać, dziś się pół nocy męczyłam, bo zmuszałam się do tego lewego boku, aż mnie szyja bolała, chyba mi zesztywniała 🤣 Wy naprawdę wytrzymujecie całą noc na lewym boku? Jeśli tak to jak to się robi 😁
Ja śpię na różnych bokach, w nocy się obkrecam. Czasami i na plecach czuję potrzebę poleżeć. Jeżeli nie robi Ci się nie dobrze na prawym boku czy na plecach i przepływy są dobre to sobie możesz leżeć jak chcesz. Ja się nie pilnuje tego zeby to był koniecznie lewy bok

Ja dziewczyny za długo nie mogę na jednym boku bo ból w biodro wchodzi. Kładę się tak jak mi wygodnie no i poduszki wszystkie zawijam 😁 jestem po wizycie... Skurcze miewam przepowiadające, wczoraj się wystraszyłam , ale szyjka zamknięta i nic się nie dzieje. Mała waży 2900♥️

Ja dziewczyny za długo nie mogę na jednym boku bo ból w biodro wchodzi. Kładę się tak jak mi wygodnie no i poduszki wszystkie zawijam 😁 jestem po wizycie... Skurcze miewam przepowiadające, wczoraj się wystraszyłam , ale szyjka zamknięta i nic się nie dzieje. Mała waży 2900♥️
Wow! To już tak blisko 🫣 Ty już 36 tydzień nie?

Wow! To już tak blisko 🫣 Ty już 36 tydzień nie?
Bardzo , bardzo blisko mamy 🙈 do mnie to nie dociera aż dzisiaj mi mój lekarz powiedział, że to już końcówka i zaczniemy ktg robić. I nawet nie kazała mi się już zapisywać na kolejną wizytę prywatnie tu gdzie chodzę bo mówi że to bez przesady i teraz na dyżur w szpitalu do niej nam przyjść ktg zrobić i zbadać się ogólnie. Szok, że to tak zleciało, naprawdę. Czekam ale strach mnie paraliżuje 🫣

Bardzo , bardzo blisko mamy 🙈 do mnie to nie dociera aż dzisiaj mi mój lekarz powiedział, że to już końcówka i zaczniemy ktg robić. I nawet nie kazała mi się już zapisywać na kolejną wizytę prywatnie tu gdzie chodzę bo mówi że to bez przesady i teraz na dyżur w szpitalu do niej nam przyjść ktg zrobić i zbadać się ogólnie. Szok, że to tak zleciało, naprawdę. Czekam ale strach mnie paraliżuje 🫣
Śmiesznie jak to u każdego inaczej wygląda 😅 w mojej przychodni na NFZ od 32 tygodnia jest ktg. Od 34 wizyty są już co dwa tygodnie 🤪

reklama
A teraz czy znacie jakąś aplikację na telefon dla mamy i taty odnośnie godzin karmienia? Bo znalazłam pełno na jeden telefon, a zastanawiam się czy jest taka co się aktualizuje na dwóch telefonach.

Do góry