reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

U mnie zdarzają się jeszcze kopniaki, że cała podskakuje. Mlody tak się wierci i trzęsie od wczoraj, że się zastanawiam czy z nim wszystko ok 🤣 niby mówią, żeby spać na lewym boku bo krążenie lepsze. Ja śpię tak jak mi wygodnie 😆 ważne, żeby wgl jakoś spać 🤣
Dokładnie 😂 ważne żeby w ogóle spać. Ja co prawda śpię tylko na bokach ale muszę się co jakiś czas okrecac bo drętwieje 😅

reklama
Jak stopy są skierowane w stronę łożyska to luz, bo tylko dupa podskoczy i się wyciśnie na skórze, ale gorzej jak jest to od strony narządów rodnych czy żeber 😅 ciekawe czy kiedyś jakieś dziecko w brzuchu połamało matce żebra, jak nie to jest duże prawdopodobieństwo że będę pierwsza 🤪
Też się wczytaj nad tym zastanawiałam! Serio! Bo to aż nie możliwe żeby po takich seriach kopnięć i to trwających kilka mc wszystko z narządami wewnętrznymi było ok 😆

Jak stopy są skierowane w stronę łożyska to luz, bo tylko dupa podskoczy i się wyciśnie na skórze, ale gorzej jak jest to od strony narządów rodnych czy żeber 😅 ciekawe czy kiedyś jakieś dziecko w brzuchu połamało matce żebra, jak nie to jest duże prawdopodobieństwo że będę pierwsza 🤪
A smyra cię w żebra jakby sobie trenował palce u stóp? 🤣 Ja mam łożysko na przedniej scianie także nic mnie nie ochroni 🤣 zazdroszczę wam tęgi etapu bo ja się zaczęłam zastanawiac jak przetrwać te ostatnie 2 miesiące 🤣

Ja to się bardziej zastanawiam, po tych wszystkich przeżyciach w ciąży jakie miałam czy mam że kobiety decydują się na kolejną ciążę 😅 ja je podziwiam! Pierwszy trymestr dramat i tragedia, w drugim od 16 może byłoby lepiej, ale ja cały czas z krwiakiem więc też dramat, a trzeci to już tylko zgaga, bóle i zadyszki 🤣 a do tego poród! A nie wiem co mnie jeszcze czeka 🤣

A gdzie tam, raz lewy raz prawy boczek 😁 ja bym nie mogła tylko na jednym bo mnie biodra bolą. Jedyne co to zakaz na brzuchu i na plecach jak najmniej bo dziecko i cała reszta oprócz że na kręgosłup naciskają to uciskają jakaś żyłę główną. Chociaż ostatnio przeczytałam jakąś fizjoterapeutkę żeby się aż tak nie schizowac z tymi plecami bo jak godzinkę poleżymy to nic się nie stanie. A mi najlepiej teraz spałoby się na plecach, bo przez te biodra to przez całą noc się kręcę. Tak z 20 razy się przebudzam żeby na drugi bok się przenieść 😭
Podłóż sobie poduszkę pod plecy, żeby być lekko pod kątem a nie całkiem na plecach i śpij smacznie 🙂

Dokładnie 😂 ważne żeby w ogóle spać. Ja co prawda śpię tylko na bokach ale muszę się co jakiś czas okrecac bo drętwieje 😅
Czyli nie tylko ja tak mam. Potrafię zasnąć na którymś boku i obudzić się bo mi pół twarzy i ręką zdrętwieje 🤣 już myślałam, że jestem jakas dziwna bo mój mąż to na łóżku jak w pracle na wirowaniu 🤣🤣

A smyra cię w żebra jakby sobie trenował palce u stóp? 🤣 Ja mam łożysko na przedniej scianie także nic mnie nie ochroni 🤣 zazdroszczę wam tęgi etapu bo ja się zaczęłam zastanawiac jak przetrwać te ostatnie 2 miesiące 🤣
A nie 😅 jedyne co to pięta po nich jeździ albo je z kopa weźmie 🤪 też sobie zazdroszczę że to już ostatni miesiąc, dosłownie. Bo 5.01 jest dokładnie za miesiąc 😍

Ja to się bardziej zastanawiam, po tych wszystkich przeżyciach w ciąży jakie miałam czy mam że kobiety decydują się na kolejną ciążę 😅 ja je podziwiam! Pierwszy trymestr dramat i tragedia, w drugim od 16 może byłoby lepiej, ale ja cały czas z krwiakiem więc też dramat, a trzeci to już tylko zgaga, bóle i zadyszki 🤣 a do tego poród! A nie wiem co mnie jeszcze czeka 🤣
Ja bym chyba psychicznie nie wytrzymała kolejnej ciąży 😅 mam teorie, że to te pierworodne dzieci są takie podstępne bo są grzeczne w brzuchu i nie robią problemów i człowiek sobie myśli, a to zrobimy sobie drugie 🤣 tylko nam się chyba te pierwsze trafiły dożarte 🤣

Ja bym chyba psychicznie nie wytrzymała kolejnej ciąży 😅 mam teorie, że to te pierworodne dzieci są takie podstępne bo są grzeczne w brzuchu i nie robią problemów i człowiek sobie myśli, a to zrobimy sobie drugie 🤣 tylko nam się chyba te pierwsze trafiły dożarte 🤣
Ja pracowałam jako niania i namawiałam mamę na trzecie dziecko żeby jeszcze u nich trochę popracować, ale powiedziała że gdyby miała surogatke to by chciała mieć trzecie dziecko, ale nigdy więcej ciąży. I teraz ja rozumiem 😅 nagle jakieś pajączki na nodze wyskakują, żylaki tam gdzie myślisz że nie możesz mieć, a ile jeszcze jest kobiet którym opadają narządy... A idź pan w uj 🤪

reklama
Mogę was tylko pocieszyć że 3 ciążę mam najlepsza ze wszystkich- żadnych mdłości, wymiotów. W pierwszym trymestrze to zapominalam że jestem w ciąży 🤣 drugi też ok- zgagę miałam raz jak się objadlam cynamonkami 🤣 a teraz niecałe 2 mc do porodu i zaczęło się robić ciężko i sennie ale w ogólnym rozrachunku na duży plus

Do góry