reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Mi co prawda serce nie łomocze ale ciężko mi się oddycha i ciągle sapie 😂 mam wrażenie ciągle zatkanego nosa a jak chce go wydmuchać to w chusteczce sporo krwi. Jutro mam wizytę.
Jak często chodzicie na kontrolę do ginekologa? Ja mniej więcej raz na mc ale po jutrzejszej wizycie jest miejsce u mojej gin dopiero za 1,5 mc. Wydaje mi się to ok ale w poprzednich ciążach miałam na początku i pod koniec ciąży wizyty co 3 tyg i naszły mnie rozkminy jak to u was wygląda
Ja chodzę tylko prywatnie i wizyty mam co 4 tygodnie. Jak w międzyczasie wyskoczyły prenatalne to miałam wizyty u mojego co 5 tygodni. Jednak myślę żeby od listopada już chodzić częściej bo mam wrażenie że zaczynam panikować czy wszytko ok. Tym bardziej że mój maluch to raczej z tych spokojniejszych. Mało się rusza, albo ja go słabo czuję. Pewnie łożysko na przedniej ścianie też nie jest bez wpływu.

reklama
Ja też!!!! Chociaż teraz jak malutka jest taka aktywna to czuję większy spokój że u niej wszystko ok 💕
To prawda, ale ja jeszcze mam jednego pasażera na gapę który zwie się krwiak, więc zawsze też czekam na tą wizytę z utęsknieniem żeby mi powiedział że już go nie ma 😍 więc jutro liczę na dobre wiadomości 🤞 3 tygodnie temu był już mały 3,5x1 cm

Mi co prawda serce nie łomocze ale ciężko mi się oddycha i ciągle sapie 😂 mam wrażenie ciągle zatkanego nosa a jak chce go wydmuchać to w chusteczce sporo krwi. Jutro mam wizytę.
Jak często chodzicie na kontrolę do ginekologa? Ja mniej więcej raz na mc ale po jutrzejszej wizycie jest miejsce u mojej gin dopiero za 1,5 mc. Wydaje mi się to ok ale w poprzednich ciążach miałam na początku i pod koniec ciąży wizyty co 3 tyg i naszły mnie rozkminy jak to u was wygląda
Ja chodzę równo co 4 tygodnie :) jak wypada jakieś święto albo akurat w tym tygodniu nie przyjmują to wtedy po 3 idę. Na początku myślałam że te 4 tygodnie to wieczność ale teraz jest tak akurat, jak nic się nie dzieje to wizyta to formalność a miesiąc to już spora zmiana w dzidziusiu 😃

Dzień doberek 🌞
Dziękuję dziewczyny, miałam poradę telefoniczną. Jeśli do dziś nic by się nie zmieniło, miałam dać znać, ale jest ciut lepiej. W nocy jak wstałam do WC to bolało i miałam problemy z otwarciem, ale rano już było w porządku. Doktor mówił, by nawilżać i czy korzystałam ostatnio dużo z komputera. 🫣 No niestety korzystałam, szukam jeszcze rzeczy dla maluszka.

Wizyty miałam co dwa tygodnie, ale teraz dostałam dopiero za 4 tygodnie, ale gdyby mnie coś niepokoiło, to mam przyjść wcześniej.

Ten termin za dwa miesiące to.jakas porażka. Nie pozwoliłabym na to, jest ochrona ciężarnych i wizyta należy się szybciej.
Każdy gabinet musi mieć zapewnione miejsca dla ciężarnych.
Mnie w lipcu zrobili grafik już do końca roku.

Czy wy też jesteście ostatnio niezdarne?
Wszystko wypada mi z rąk lub się kalecze.
Właśnie założyłam drugi plaster na palec. Ciełam.i nie wiem jak to zrobiłam, ale prawie odciełam opuszka. Nóż poszedł do 1/3 kciuka. 🤬😓 Bardzo boli. Za chwilę będę cała w plastrach.

Dzień doberek 🌞
Dziękuję dziewczyny, miałam poradę telefoniczną. Jeśli do dziś nic by się nie zmieniło, miałam dać znać, ale jest ciut lepiej. W nocy jak wstałam do WC to bolało i miałam problemy z otwarciem, ale rano już było w porządku. Doktor mówił, by nawilżać i czy korzystałam ostatnio dużo z komputera. 🫣 No niestety korzystałam, szukam jeszcze rzeczy dla maluszka.

Wizyty miałam co dwa tygodnie, ale teraz dostałam dopiero za 4 tygodnie, ale gdyby mnie coś niepokoiło, to mam przyjść wcześniej.

Ten termin za dwa miesiące to.jakas porażka. Nie pozwoliłabym na to, jest ochrona ciężarnych i wizyta należy się szybciej.

Właśnie założyłam drugi plaster na palec. Ciełam.i nie wiem jak to zrobiłam, ale prawie odciełam opuszka. Nóż poszedł do 1/3 kciuka. 🤬😓 Bardzo boli. Za chwilę będę cała w plastrach.
ja to się zrobilam po prostu glupia czasami 😂 niemyśląca ooo moze tak 😂 i do tego mam demencje haha. Najczesciej to widze po zakupach haha po cos innego pojde i z czyms innym wroce 😂

Dzień doberek 🌞

Też jestem trochę bardziej niezdarna i jak mi coś upadnie to już tam to zostawiam 🤣 czekam aż mąż wróci z pracy i wszystko z podłogi pozbiera 🤣

Mam cudowną wiadomość dla mnie ❤️ krwiak zniknął ❤️ jestem przeszczęśliwa, że ten koszmar się skończył ❤️ dostałam skierowanie do kardiologa z tym sercem, bo powiedział że przy wysiłku to normalne ale jak ja to mam jak leżę i nic nie robię to trzeba to okiem specjalisty sprawdzić. Nasza kruszynka to zdecydowanie już nie kruszynka 😅 800 gramów chłopa ❤️ 25+3 🤪

Mam cudowną wiadomość dla mnie ❤️ krwiak zniknął ❤️ jestem przeszczęśliwa, że ten koszmar się skończył ❤️ dostałam skierowanie do kardiologa z tym sercem, bo powiedział że przy wysiłku to normalne ale jak ja to mam jak leżę i nic nie robię to trzeba to okiem specjalisty sprawdzić. Nasza kruszynka to zdecydowanie już nie kruszynka 😅 800 gramów chłopa ❤️ 25+3 🤪
Super , że wszystko jest w porządku🤗 ja mam jutro wizytę u lekarza prowadzącego i choć przed każdą wizytą mam stres czy wszystko jest w porządku to jednocześnie nie mogę się doczekać, bo zobaczę moją malutką♥️

reklama
U mnie dzisiaj 25+5 czyli niewielka różnica 😉 ciekawe jaką moja mała ma wagę. Podobno dziewczynki rodzą się mniejsze i taką mam nadzieję 😊 że ma ja będzie ciut mniejsza od braci 🙂 800 gramów to już spora dzidzia w brzuszku 🤔🥰

Do góry