Próbowałam się dodzwonić, ale się nie udało więc pojechałam. Pani z recepcji stwierdziła, że skoro przyszłam to już muszą mnie przyjąć, ale na szczęście resztę przyjęcia przejęła bardzo miła Pani położna. Czekałam godzinkę więc jak na IP to bardzo krótko, lekarz też bardzo miły. Zważył przy okazji młodego i to już duży człowiek jest 730 g przepisał leki na infekcję i absolutnie ani jednego komentarza nie usłyszałam że nie powinnam przyjeżdżać z infekcją na IP. Oczywiście poinformowałam go, że najpierw próbowałam do mojego lekarza w przychodni, ale ma urlop, to się tylko zaśmiał, że czasem każdy musi trochę odpocząćTeż bym nie czekała! Będziesz spokojniejsza jak pójdziesz na izbę przyjęć. Może najpierw tam przedzwoń? Daj znać czy się udało
reklama
justsit
Fanka BB :)
super! Dobrze, że się wybrałaś a wiadomo zawsze ktoś się znajdzie kto stwierdzi, że przesadzasz albo jakiś totalny ignorant który stwierdzi po co tu jesteś ale totalnie jeśli czujesz, że cokolwiek w ciąży jest nie tak lub coś Cię martwi zawsze warto jechać na IP bądź SOR położniczy tam muszą Cię przyjąć i zbadać nawet jakbyś slyszala niewiadomo jakie komentarze to pomóc i zbadać muszą .Próbowałam się dodzwonić, ale się nie udało więc pojechałam. Pani z recepcji stwierdziła, że skoro przyszłam to już muszą mnie przyjąć, ale na szczęście resztę przyjęcia przejęła bardzo miła Pani położna. Czekałam godzinkę więc jak na IP to bardzo krótko, lekarz też bardzo miły. Zważył przy okazji młodego i to już duży człowiek jest 730 g przepisał leki na infekcję i absolutnie ani jednego komentarza nie usłyszałam że nie powinnam przyjeżdżać z infekcją na IP. Oczywiście poinformowałam go, że najpierw próbowałam do mojego lekarza w przychodni, ale ma urlop, to się tylko zaśmiał, że czasem każdy musi trochę odpocząć
Koniecznie na izbę, niech coś dadzą na to. Ja również znam kilka przypadków porodów przedwczesnych przez infekcję. A co do przyjęcia, idąc na izbę zawsze warto mieć najpotrzebniejsze rzeczy a w ciąży to już wgl. Mogą chcieć zrobić posiew co to tam się wykluło w tej infekcji więc wtedy pewnie przyjmą na oddział. Tak czy siak lepiej pojechaćMam pytanie czy ktoś może miał podobną sytuację. Mam infekcję intymną a mój lekarz jest na urlopie tydzień. Pani w rejestracji mówiła żeby pójść na izbę przyjęć, ale ja nie wiem czy w takich przypadkach przyjmują bo następną wizytę kontroli mam za tydzień, ale też oczywiście czytałam że infekcje w ciąży należy jak najszybciej leczyć bo może dojść do przedwczesnego porodu... I teraz nie wiem
Cytrynka122
Bardzo szybko leci ten czas. Pamiętam właśnie wizytę serduszkową, gdzie lekarz powiedział, że jest 1,5 cm szczęścia a teraz spory bobasto juz kawał kobity jak ten czas leci dopiero co mialysmy serduszko i czekalysmy na te wizyty a tu juz pol kilo czlowieka
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
Dziewczyny czujecie czkawkę u bobasów? I robiła już któraś z Was glukozę?
Raz mi się zdarzyło akurat jak siedziałam na szkole rodzenia a Tobie? Idę w piątek, kupiłam sobie cytrynową, podobno lepszaDziewczyny czujecie czkawkę u bobasów? I robiła już któraś z Was glukozę?
Cytrynka122
Ja jeszcze nie czułam i glukozy jeszcze nie miałam zaczęłam 23 tydz. Ale chyba na kolejnej wizycie dostanę już skierowanie na badanieDziewczyny czujecie czkawkę u bobasów? I robiła już któraś z Was glukozę?
Ufff fajnie że się udało i dobrze wiedzieć na przyszłość, że z infekcja śmiało można iść na izbę. Ja mam pakiet w PZU ale też nie zawsze są wizyty z dnia na dzień.
Wczoraj miałam półkowe z Helcią wszystko dobrze waży już 380 więc sporo mniej niż wasze dzidzie ale mam termin na 31.01 więc lekarz powiedział że waga jest prawidłowa.
Glukozy jeszcze nie miałam ale z poprzednich ciąż nie wspominam dobrze trzeba to zrobić szybko
Dziewczyny, czy wy też nie możecie spać w nocy? Padam o 22 a potem w nocy dwie godziny się kręcę i nie mogę zasnąć, a o 7 jak dzwoni budzik to czuje się jak zombie
Wczoraj miałam półkowe z Helcią wszystko dobrze waży już 380 więc sporo mniej niż wasze dzidzie ale mam termin na 31.01 więc lekarz powiedział że waga jest prawidłowa.
Glukozy jeszcze nie miałam ale z poprzednich ciąż nie wspominam dobrze trzeba to zrobić szybko
Dziewczyny, czy wy też nie możecie spać w nocy? Padam o 22 a potem w nocy dwie godziny się kręcę i nie mogę zasnąć, a o 7 jak dzwoni budzik to czuje się jak zombie
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
Moja malutka właśnie w tej chwili ma czkawkę zaczeła już tak dokazywać że na brzuchu widać kopniaki ja też idę w piątek rano na glukozę i może też spróbuję cytrynowej na kiedy masz termin?Raz mi się zdarzyło akurat jak siedziałam na szkole rodzenia a Tobie? Idę w piątek, kupiłam sobie cytrynową, podobno lepsza
reklama
MagdaaaLena
Zaangażowana w BB
Najważniejsze że z dzidzia wszystko w porządku ja w piątek idę na glukozę i też z poprzednich ciąż pamiętam że trzeba szybko a co do snu to u mnie różnie bywa. Ogólnie nie zdarza mi się tak żebym przespała całą noc a jak się rozbudze w nocy to już koszmar... Dokucza mi straszny ból głowy na drugi dzieńUfff fajnie że się udało i dobrze wiedzieć na przyszłość, że z infekcja śmiało można iść na izbę. Ja mam pakiet w PZU ale też nie zawsze są wizyty z dnia na dzień.