reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Też bym nie czekała! Będziesz spokojniejsza jak pójdziesz na izbę przyjęć. Może najpierw tam przedzwoń? Daj znać czy się udało
Próbowałam się dodzwonić, ale się nie udało więc pojechałam. Pani z recepcji stwierdziła, że skoro przyszłam to już muszą mnie przyjąć, ale na szczęście resztę przyjęcia przejęła bardzo miła Pani położna. Czekałam godzinkę więc jak na IP to bardzo krótko, lekarz też bardzo miły. Zważył przy okazji młodego i to już duży człowiek jest 730 g 😍 przepisał leki na infekcję i absolutnie ani jednego komentarza nie usłyszałam że nie powinnam przyjeżdżać z infekcją na IP. Oczywiście poinformowałam go, że najpierw próbowałam do mojego lekarza w przychodni, ale ma urlop, to się tylko zaśmiał, że czasem każdy musi trochę odpocząć :)

reklama
Próbowałam się dodzwonić, ale się nie udało więc pojechałam. Pani z recepcji stwierdziła, że skoro przyszłam to już muszą mnie przyjąć, ale na szczęście resztę przyjęcia przejęła bardzo miła Pani położna. Czekałam godzinkę więc jak na IP to bardzo krótko, lekarz też bardzo miły. Zważył przy okazji młodego i to już duży człowiek jest 730 g 😍 przepisał leki na infekcję i absolutnie ani jednego komentarza nie usłyszałam że nie powinnam przyjeżdżać z infekcją na IP. Oczywiście poinformowałam go, że najpierw próbowałam do mojego lekarza w przychodni, ale ma urlop, to się tylko zaśmiał, że czasem każdy musi trochę odpocząć :)
super! Dobrze, że się wybrałaś a wiadomo zawsze ktoś się znajdzie kto stwierdzi, że przesadzasz albo jakiś totalny ignorant który stwierdzi po co tu jesteś ale totalnie jeśli czujesz, że cokolwiek w ciąży jest nie tak lub coś Cię martwi zawsze warto jechać na IP bądź SOR położniczy tam muszą Cię przyjąć i zbadać nawet jakbyś slyszala niewiadomo jakie komentarze to pomóc i zbadać muszą 😃.

Mam pytanie czy ktoś może miał podobną sytuację. Mam infekcję intymną a mój lekarz jest na urlopie tydzień. Pani w rejestracji mówiła żeby pójść na izbę przyjęć, ale ja nie wiem czy w takich przypadkach przyjmują 😅 bo następną wizytę kontroli mam za tydzień, ale też oczywiście czytałam że infekcje w ciąży należy jak najszybciej leczyć bo może dojść do przedwczesnego porodu... I teraz nie wiem 😅
Koniecznie na izbę, niech coś dadzą na to. Ja również znam kilka przypadków porodów przedwczesnych przez infekcję. A co do przyjęcia, idąc na izbę zawsze warto mieć najpotrzebniejsze rzeczy a w ciąży to już wgl. Mogą chcieć zrobić posiew co to tam się wykluło w tej infekcji więc wtedy pewnie przyjmą na oddział. Tak czy siak lepiej pojechać

Ufff fajnie że się udało i dobrze wiedzieć na przyszłość, że z infekcja śmiało można iść na izbę. Ja mam pakiet w PZU ale też nie zawsze są wizyty z dnia na dzień.
Wczoraj miałam półkowe 💕 z Helcią wszystko dobrze 💕 waży już 380 więc sporo mniej niż wasze dzidzie ale mam termin na 31.01 więc lekarz powiedział że waga jest prawidłowa.
Glukozy jeszcze nie miałam ale z poprzednich ciąż nie wspominam dobrze 🤣🤣🤣 trzeba to zrobić szybko 🙈
Dziewczyny, czy wy też nie możecie spać w nocy? Padam o 22 a potem w nocy dwie godziny się kręcę i nie mogę zasnąć, a o 7 jak dzwoni budzik to czuje się jak zombie

Raz mi się zdarzyło 😅 akurat jak siedziałam na szkole rodzenia 🤣 a Tobie? Idę w piątek, kupiłam sobie cytrynową, podobno lepsza 😁
Moja malutka właśnie w tej chwili ma czkawkę 😁 zaczeła już tak dokazywać że na brzuchu widać kopniaki 🥰 ja też idę w piątek rano na glukozę i może też spróbuję cytrynowej😁 na kiedy masz termin?

reklama
Ufff fajnie że się udało i dobrze wiedzieć na przyszłość, że z infekcja śmiało można iść na izbę. Ja mam pakiet w PZU ale też nie zawsze są wizyty z dnia na dzień.
Wczoraj miałam półkowe 💕 z Helcią wszystko dobrze 💕 waży już 380 więc sporo mniej niż wasze dzidzie ale mam termin na 31.01 więc lekarz powiedział że waga jest prawidłowa.
Glukozy jeszcze nie miałam ale z poprzednich ciąż nie wspominam dobrze 🤣🤣🤣 trzeba to zrobić szybko 🙈
Dziewczyny, czy wy też nie możecie spać w nocy? Padam o 22 a potem w nocy dwie godziny się kręcę i nie mogę zasnąć, a o 7 jak dzwoni budzik to czuje się jak zombie
Najważniejsze że z dzidzia wszystko w porządku 🤗 ja w piątek idę na glukozę i też z poprzednich ciąż pamiętam że trzeba szybko🙈 a co do snu to u mnie różnie bywa. Ogólnie nie zdarza mi się tak żebym przespała całą noc🙈 a jak się rozbudze w nocy to już koszmar... Dokucza mi straszny ból głowy na drugi dzień

Do góry