reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja już po prenatalnych 🙂 dziś 20+3. Waga dzieciątka 328 g. Pani Dr powiedziała, że to norma na 20+0, ale żeby się nie przejmować, ponieważ wyliczenia mają granice błędu i wynik mieści się w granicy. Pozostałe ok.
Łożysko na przedniej ścianie, położenie poprzeczne.
Milan na 1000% 🩵

Ostatnia edycja:
reklama
z mniej znanych marek pamiętam jeszcze jukki, ale np. z rożka byłam niezadowolona, bo po praniu wyglądał jak ścierka, pieluchy mają spoko jak to pieluchy, kocyki też git. A dla starszaka mam od nich nawet czapki merino.
Właśnie jukki też mi wpadło w oko i chciałam od nich rożek kupić 🙈 dobrze, że piszesz że po praniu kiepsko wygląda

Ja już po prenatalnych 🙂 dziś 20+3. Waga dzieciątka 328 g. Pani Dr powiedziała, że to norma na 20+0, ale żeby się nie przejmować, ponieważ wyliczenia mają granice błędu i wynik mieści się w granicy. Pozostałe ok.
Łożysko na przedniej ścianie, położenie poprzeczne.
Milan na 1000% 🩵
A jak u Ciebie z odczuwaniem ruchów? Bo słyszałam, że jak łożysko na przedniej ścianie to ciężko z tym :)

A jak u Ciebie z odczuwaniem ruchów? Bo słyszałam, że jak łożysko na przedniej ścianie to ciężko z tym :)
Czuję od 18 tygodnia bardzo często 🙂 akurat też słyszałam i pytalam z ciekawości o to ginekologa i powiedział, że nie ma reguły i nie ma naukowych dowodów na to, że są mniej odczuwalne, aczkolwiek zdarzały mu się czasem takie pacjentki. U mnie kopanko jak leżę kilka razy w ciągu dnia i jego już rytuał - chwilowe kopniaki o 2 w nocy 😆

Mi pomagało pranie rożków w siatce 😁 hitem jest to, że najlepiej mi się trzymały te najtańsze 😂 wiesz....kupione "tylko" do szpitala 😂 a jednak później korzystałam. W ogóle do szpitala miałam spakowane tylko białe ubranka itd 😂
tylko też ta bawełniana strona totalnie straciła kolory, ale będę testować pranie w siatce zatem, to może kolejne chociaż nie stracą kształtów 😁

Hej dziewczyny. Jestem teraz w 19+4 tyg.ciazy. To moja pierwsza ciąża. Lekarz pytał czy czuje już ruchy. Ja nadal nic nie czuje. Dodatkowo lekarz stwierdził że mam napięty brzuch. Czy też tak miałyście?

reklama
Hej dziewczyny. Jestem teraz w 19+4 tyg.ciazy. To moja pierwsza ciąża. Lekarz pytał czy czuje już ruchy. Ja nadal nic nie czuje. Dodatkowo lekarz stwierdził że mam napięty brzuch. Czy też tak miałyście?
Napiety brzuch jest przeważnie przez ruchy dzidziusia albo skurcze, Twoj lekarz Ci tego nie powiedzial? Moj się napina jak mały robi fikołki :) a ruchy każdy odczuwa w swoim czasie, jeśli wszystko jest z dzieckiem w porządku to nie ma się czym martwić

Do góry