reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Śmiesznie jak to u każdego inaczej wygląda 😅 w mojej przychodni na NFZ od 32 tygodnia jest ktg. Od 34 wizyty są już co dwa tygodnie 🤪
Ja ogólnie prowadzę ciążę prywatnie, ale z racji tego, że blisko domu mam przychodnie to chodzę też na NFZ... Dostaję skierowania na badania no i zawsze to do datkowy podgląd USG🙂 dzisiaj byłam u Pani która ogólnie prowadzi i pracuje też w szpitalu gdzie będę rodziła a 17 grudnia mam lekarza na NFZ też fajny , dobry lekarz i też pracuje u nas w szpitalu😉 przypuszczam że teraz już będzie KTG a u mojej prowadzącej to do szpitala na dyżur na ktg🙂

Ale żeby było na dwa telefony, czy w ogóle nie słyszałaś o aplikacji do zaznaczania pory karmienia?
Nie wiem czy jest taka ale my z mężem korzystamy z aplikacji Domownik. Synchronizuje nam kalendarze, notatki, rzeczy do zrobienia/kupienia. Można by to było wykorzystać i wpisywać w notatkę pory karmienia i dwie osoby mają dostęp i dostają powiadomienie jak pojawi się nowy wpis

Nie wiem czy jest taka ale my z mężem korzystamy z aplikacji Domownik. Synchronizuje nam kalendarze, notatki, rzeczy do zrobienia/kupienia. Można by to było wykorzystać i wpisywać w notatkę pory karmienia i dwie osoby mają dostęp i dostają powiadomienie jak pojawi się nowy wpis
O dzięki! To będzie super ❤️ bo też będzie można zapisywać w razie gdyby dziecko miało problemy z wypróżnianiem, kiedy zrobiło ☺️

W ogóle nie słyszałam o takiej aplikacji🤔 karmienie jakoś tak samoistnie u mnie wychodziło 😉
Znajomi mieli teraz dziecię które mało jadło, mało się załatwiało i było bardzo ważne żeby położnej zapisywać ile dziecko było przy piersi albo zjadło ml, a że i mama i tata brali czynny udział w opiece nad dzieckiem to było ważne żeby te informacje były w jednym miejscu. Oni wykorzystywali Messenger ale ja znam siebie że potem szukać w tej konwersacji tego co potrzebne stanie się katorgą. Wolę być przygotowana od startu :)

Ja też nigdy nie korzystałam z aplikacji do karmienia. Przez pierwszy tydz zapisywaliśmy poprostu na kartce ile pił starszy syn a przy młodszym na piersi nie czułam takiej potrzeby. Pił ile chciał i tyle. Ale opcja ze zsynchronizowanymi notatkami brzmi fajnie 😄

reklama
Ja też nigdy nie korzystałam z aplikacji do karmienia. Przez pierwszy tydz zapisywaliśmy poprostu na kartce ile pił starszy syn a przy młodszym na piersi nie czułam takiej potrzeby. Pił ile chciał i tyle. Ale opcja ze zsynchronizowanymi notatkami brzmi fajnie 😄
To fakt, jak wszystko jest w porządku to git, nie trzeba nic zapisywać. Problem jest jak dziecko właśnie nie przybiera tak jak powinno to wtedy wręcz trzeba wszystko mieć a jak raz mama a raz tata zostaje z bobasem to żeby się nie zawinąć to łatwiej mieć aplikacje :)

Do góry