reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

No znalazlam gotowca właśnie i spróbuję to ogarnąć podobnym sposobem co Ty. Skołuje jakiś zeszyt. Chyba wolę się do tego przygotować.
A jak z rozmiarem ciuszków? Jak to rozegralas? 🤭
Standardowo brałam 56 i 62. Dużo mam z H&M a one wypadają większe. Mam też chyba ze 3 bodziaki 50 ale też z hm. Bardziej skupiałam się na 62, bo to na pewno założy a z 56 może być różnie 😃

reklama
Dziewczyny, te które już prawie wszystko skompletowały. Jako, żem zielona w temacie. Korzystałyście z jakiejś gotowej listy rzeczy do kupienia czy opieralyscie się na doświadczeniach poprzednich ciaz lub bliskich osób?
Zaczęłam dziś się zastanawiać jak się za to wszystko zabrać.
Ja również z gotowych list. I jeszcze wchodziłam na strony gdzie można wszystko kupić dla malucha i stamtąd też parę rzeczy dopisałam. Fajna stronka to mojswiatdziecka.pl. Tam można kupić cala wyprawkę więc zawsze coś do listy dopiszesz a nawet może i zamówisz bo cenowo naprawdę ok 😊

Ja również z gotowych list. I jeszcze wchodziłam na strony gdzie można wszystko kupić dla malucha i stamtąd też parę rzeczy dopisałam. Fajna stronka to mojswiatdziecka.pl. Tam można kupić cala wyprawkę więc zawsze coś do listy dopiszesz a nawet może i zamówisz bo cenowo naprawdę ok 😊
Powiem Ci, że cenowo naprawdę super. Ja bralam gotowa listę z bialymotylek, ale produkty maja dość drogie na stronie. A tu widzę jakaś normalnosc ☺️Dzięki❤️

U mnie 30 tydzień. Termin końcówka grudnia, więc już tuż tuż. Dziecko zapowiada się na duże. Z mojej strony są wysocy, z tatusia strony kobiety wysokie , a mężczyźni raczej średniego wzrostu, choć kilku znalazło by się wysokich.

Co do ubranek to polecam tylko kilka ciuszków 56, najwyżej po dwa ubranka, a jak będzie mało to dokupić. Czasem dzieci rodzą się 55 - 57 cm i wtedy rozmiar 56 jest najwyżej na 2 tygodnie.
No i rozmiar rozmiarowi nierówny. Mam porównanie, kupiłam w jednym sklepie kaftanik i pajacyk 56, w drugim rozmiar niby ten sam a w domu okazało się sporo różnicy.

Boże! Nie wchodziłam przez chwilkę i takie rzeczy tu się wyprawiają! Kilka stron czytania 🤣 młody w 28 tygodniu miał 1205 g , teraz jest 29 tydzień i termin na 5.01 ☺️ ja zaczynałam z wagą w normie czyli 60 kg i mam przyrost już 8 kg. Ale z tego co czytałam te co mają niższa wagę startową, tyją więcej, a te co mają większą wagę tyją mniej. Tak to podobno w teorii wygląda. Też mam nadzieję zamknąć się w 15 kg ale jak będzie to nie wiem. Apetyt już tylko rośnie 🤣. Też korzystam z gotowych list plus to o czym ja pomyślałam :)

U mnie 30 tydzień. Termin końcówka grudnia, więc już tuż tuż. Dziecko zapowiada się na duże. Z mojej strony są wysocy, z tatusia strony kobiety wysokie , a mężczyźni raczej średniego wzrostu, choć kilku znalazło by się wysokich.

Co do ubranek to polecam tylko kilka ciuszków 56, najwyżej po dwa ubranka, a jak będzie mało to dokupić. Czasem dzieci rodzą się 55 - 57 cm i wtedy rozmiar 56 jest najwyżej na 2 tygodnie.
No i rozmiar rozmiarowi nierówny. Mam porównanie, kupiłam w jednym sklepie kaftanik i pajacyk 56, w drugim rozmiar niby ten sam a w domu okazało się sporo różnicy.
Właśnie ta rozmiarówka to też niezła, Bodziak 56 z Sinsay to zupełnie inna bajka niż Bodziak 56 z hm 😅

reklama
Czy wasze dzieci są ułożone już główkowo?
Ja czuję jak się wwierca główką w szyjkę a jak leżę zbyt mocno na brzuchu to zaraz dostaję boksy lub kopniaki. Dzisiaj też czułam wyraźnie czkawke 😁

Do góry