reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja też mam mały w porównaniu z innymi. Mowią, że często z dziewczynkami jest duży brzuch a chłopcy siedzą głębiej w miednicy. Czy to regula, na e wiem.
a ja wlasnie znowu uwazam, ze mam za duzy 😂 bo tak mowia, ze kolejną ciaze szybciej widac a to pierwsza donoszona ciaze do tego momentu i bede miec chlopca. Chyba, ze duzo wód mam, nie wiem ale kazdy sie pyta czy tam jest jeden tylko 😂 bo kolezanki mialy w tym miesiacu mniejszy o polowe brzuch 😂

reklama
a ja wlasnie znowu uwazam, ze mam za duzy 😂 bo tak mowia, ze kolejną ciaze szybciej widac a to pierwsza donoszona ciaze do tego momentu i bede miec chlopca. Chyba, ze duzo wód mam, nie wiem ale kazdy sie pyta czy tam jest jeden tylko 😂 bo kolezanki mialy w tym miesiacu mniejszy o polowe brzuch 😂
A ja zaczęłam się martwić czy tych wód nie mam za mało że brzuch jest mały. Dobrze ze usg we wtorek 🙂

Dziewczyny! Co polecacie na nawracające infekcje intymne i zapalenie pęcherza w ciąży? Jestem w 18 tygodniu a już dwa antybiotyki za mną. I już czuję że znowu coś się zaczyna 😔

Dziewczyny! Co polecacie na nawracające infekcje intymne i zapalenie pęcherza w ciąży? Jestem w 18 tygodniu a już dwa antybiotyki za mną. I już czuję że znowu coś się zaczyna 😔
Na infekcję polecam odstawienie płynów do higieny intymnej, mocno perfumowanych mydeł itp. no i probiotyk, a na pęcherz sok 100% żurawiny pić profilaktycznie wraz z witaminą c. I zrób sobie wymaz i posiew, żeby wiedzieć jakie to bakterie, bo może inny antybiotyk by się przydał.

Posiew koniecznie i wtedy antybiotyk celowany.
A z profilaktyki oprócz tego co zostało już napisane to bawełniane majtki, spanie z pipka na wierzchu i prawidłowa strona podcierania (od wzgórka łonowego w kierunku odbytu)

Ja też mam mały w porównaniu z innymi. Mowią, że często z dziewczynkami jest duży brzuch a chłopcy siedzą głębiej w miednicy. Czy to regula, na e wiem.
u mnie dwie ciąże, dwóch synów, a za każdym razem brzuch jakby bliźniaki miały być 🤣🤣🤣
Teraz płci nie znamy, ale brzuch już jest ogromny 🫣

reklama
Do góry