reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Lekarz zauważył na USG jakieś niepokojące rzeczy dobrze rozumiem?
Nie, miałam dwa usg- prywatne i na nfz i żaden lekarz nie wykrył nic złego. Krew mi namieszała, wyszło mi bardzo niskie białko pappa. I przez to wyszło bardzo duże ryzyko dwóch chorób. Nie zdecydowałam się na amniopunkcje, tylko zrobiłam sanco. Pewnie gdyby coś było nie tak w usg to może i zrobiłabym amnio ale skoro usg miałam dobre, to nie chciałam ryzykować. Mam swoje lata, więc pewnie i stąd takie wyniki 🙂

reklama
Nie, miałam dwa usg- prywatne i na nfz i żaden lekarz nie wykrył nic złego. Krew mi namieszała, wyszło mi bardzo niskie białko pappa. I przez to wyszło bardzo duże ryzyko dwóch chorób. Nie zdecydowałam się na amniopunkcje, tylko zrobiłam sanco. Pewnie gdyby coś było nie tak w usg to może i zrobiłabym amnio ale skoro usg miałam dobre, to nie chciałam ryzykować. Mam swoje lata, więc pewnie i stąd takie wyniki 🙂
Rozumiem, całe szczęście, że było dobre zakończenie tej sytuacji 🙂

Ja właśnie dzisiaj robiłam nifty. Wyniki z pappy nie były najgorsze ale z uwagi na wiek moja gin sugerowała nifty. Także teraz pozostaje mi czekać
Nie, miałam dwa usg- prywatne i na nfz i żaden lekarz nie wykrył nic złego. Krew mi namieszała, wyszło mi bardzo niskie białko pappa. I przez to wyszło bardzo duże ryzyko dwóch chorób. Nie zdecydowałam się na amniopunkcje, tylko zrobiłam sanco. Pewnie gdyby coś było nie tak w usg to może i zrobiłabym amnio ale skoro usg miałam dobre, to nie chciałam ryzykować. Mam swoje lata, więc pewnie i stąd takie wyniki

No hej 😊
I na kiedy termin? 😁
Na 31.01 😊
W którym tyg poznalyscie płeć? Czy nadal czekacie? W dwóch pierwszych ciążach wiedziałam już na prenatalnych ( ginekolog był przekonany na 100 procent ) że będą chłopcy a teraz jeszcze czekam 🙈 chociaż na prenatalnych usłyszałam że będzie na 85 procent dziewczynka ale mam jeszcze nie robić wyprawki 😆

Na 31.01 😊
W którym tyg poznalyscie płeć? Czy nadal czekacie? W dwóch pierwszych ciążach wiedziałam już na prenatalnych ( ginekolog był przekonany na 100 procent ) że będą chłopcy a teraz jeszcze czekam 🙈 chociaż na prenatalnych usłyszałam że będzie na 85 procent dziewczynka ale mam jeszcze nie robić wyprawki 😆
Ja jestem 19+3 i nie znam jeszcze płci (raczej na 90% dziewczynka, ale nie ma jeszcze 100%). Z synem wiedziałam już w 11 tygodniu, bo nie dało się pomylić wyrostka płciowego z dziewczęcym ;)

reklama
No zobaczymy czy prenatalne się potwierdzą i będzie dziewczynka. Póki co czekam na wyniki nifty i lekko się stresuje. Żałuję że robiłam pappe bo niewiele się dowiedziałam ( wynik pośredni ) a tylko niepotrzebny stres

Do góry