reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Lekarz zauważył na USG jakieś niepokojące rzeczy dobrze rozumiem?
Nie, miałam dwa usg- prywatne i na nfz i żaden lekarz nie wykrył nic złego. Krew mi namieszała, wyszło mi bardzo niskie białko pappa. I przez to wyszło bardzo duże ryzyko dwóch chorób. Nie zdecydowałam się na amniopunkcje, tylko zrobiłam sanco. Pewnie gdyby coś było nie tak w usg to może i zrobiłabym amnio ale skoro usg miałam dobre, to nie chciałam ryzykować. Mam swoje lata, więc pewnie i stąd takie wyniki 🙂

reklama
Nie, miałam dwa usg- prywatne i na nfz i żaden lekarz nie wykrył nic złego. Krew mi namieszała, wyszło mi bardzo niskie białko pappa. I przez to wyszło bardzo duże ryzyko dwóch chorób. Nie zdecydowałam się na amniopunkcje, tylko zrobiłam sanco. Pewnie gdyby coś było nie tak w usg to może i zrobiłabym amnio ale skoro usg miałam dobre, to nie chciałam ryzykować. Mam swoje lata, więc pewnie i stąd takie wyniki 🙂
Rozumiem, całe szczęście, że było dobre zakończenie tej sytuacji 🙂

Ja właśnie dzisiaj robiłam nifty. Wyniki z pappy nie były najgorsze ale z uwagi na wiek moja gin sugerowała nifty. Także teraz pozostaje mi czekać
Nie, miałam dwa usg- prywatne i na nfz i żaden lekarz nie wykrył nic złego. Krew mi namieszała, wyszło mi bardzo niskie białko pappa. I przez to wyszło bardzo duże ryzyko dwóch chorób. Nie zdecydowałam się na amniopunkcje, tylko zrobiłam sanco. Pewnie gdyby coś było nie tak w usg to może i zrobiłabym amnio ale skoro usg miałam dobre, to nie chciałam ryzykować. Mam swoje lata, więc pewnie i stąd takie wyniki

No hej 😊
I na kiedy termin? 😁
Na 31.01 😊
W którym tyg poznalyscie płeć? Czy nadal czekacie? W dwóch pierwszych ciążach wiedziałam już na prenatalnych ( ginekolog był przekonany na 100 procent ) że będą chłopcy a teraz jeszcze czekam 🙈 chociaż na prenatalnych usłyszałam że będzie na 85 procent dziewczynka ale mam jeszcze nie robić wyprawki 😆

Na 31.01 😊
W którym tyg poznalyscie płeć? Czy nadal czekacie? W dwóch pierwszych ciążach wiedziałam już na prenatalnych ( ginekolog był przekonany na 100 procent ) że będą chłopcy a teraz jeszcze czekam 🙈 chociaż na prenatalnych usłyszałam że będzie na 85 procent dziewczynka ale mam jeszcze nie robić wyprawki 😆
Ja jestem 19+3 i nie znam jeszcze płci (raczej na 90% dziewczynka, ale nie ma jeszcze 100%). Z synem wiedziałam już w 11 tygodniu, bo nie dało się pomylić wyrostka płciowego z dziewczęcym ;)

reklama
No zobaczymy czy prenatalne się potwierdzą i będzie dziewczynka. Póki co czekam na wyniki nifty i lekko się stresuje. Żałuję że robiłam pappe bo niewiele się dowiedziałam ( wynik pośredni ) a tylko niepotrzebny stres

Do góry