reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

no ja niestety jestem takim typem człowieka, że lubię wszystko już mieć gotowe i cała lista odhaczona i o niczym nie zapomnieć i 10x sprawdzić, więc pewnie kupię wszystkiego za dużo 😃
też lubię mieć wszystko zorganizowane
myślę że w 2 trymestrze jak te mdłości znikną zacznę się interesować tymi rzeczami bo to też kasy będzie kosztowało , żeby rozłożyć w czasie

reklama
no właśnie jeśli chodzi o wyprawki i tego typu rzeczy jak się przygotować do porodu i po porodzie to szkoła rodzenia, położna środowiskowa i wszechobecna wiedza w internecie 😃 teraz jest pełno tik - toków na których mamy wrzucają co tam mają i co polecają, całe listy wyprawkowe, także myślę że zdążymy się do tego przygotować. Dla mnie to też czarna magia bo to moja pierwsza ciąża i też się boję że o czymś zapomnę, albo kupię za mało, albo nie takie 😜 też planuję wybrać się na pierwszą pomoc. A jeśli chodzi o szkoły rodzenia to nie wiem, ale nawet w moim szpitalu publicznym to i tak trzeba zapłacić za kurs, także wydaje mi się że nie ma takich darmowych, ale jeśli się mylę to mnie poprawcie. ☺️
Z tego co wiem są takie na NFZ i prywatne także dowolność

Ja w ciąży z synem obejrzałam na Netflix mnóstwo seriali w tym właśnie Ranczo. To był super czas w którym mogłam sobie odpoczac 🙈dzisiaj padałam po pracy, ale mój 1.5roczniak nie dał mi odpoczac 🤷🙈🙈
U mnie wleciała drzemka - odleciałam
podziwiam mamuśki w ciąży
ja z psem i pracą ledwo ogarniam a co dopiero wy :)

no ja niestety jestem takim typem człowieka, że lubię wszystko już mieć gotowe i cała lista odhaczona i o niczym nie zapomnieć i 10x sprawdzić, więc pewnie kupię wszystkiego za dużo 😃
Ja w sumie nie mam co kupować 😂😂😂 mam absolutnie wszystko 😂 no może otulacz do fotelika na zimę 🤔 i parę drobiazgów typowo pod zimę 😂

reklama
No tak ale tych pierwszych ubranek nie kupuj dużo, bo bejbiki szybko rosną. :) popatrzcie w Waszej okolicy, może jest jakiś bank niemowlaka, tam można za drobną opłatą wziąć ubranka. Uwierzcie mi, mój w połowie rzeczy nawet nie zdążył być. :)
Mój z 56 wyrósł w brzuchu 😂😂😂 i od razu wskoczył w 62 🙈. Średnio w jednym rozmiarze chodził miesiąc i zmiana...przystopował dopiero jak dojechaliśmy do 86

Do góry