@Anisa12 - sama beta to jeszcze nie jest problem, choć potrafi podnieść ryzyko, bardziej korelacja bety z pappą - np. zazwyczaj przy ZD jest wysoka beta ale pappa z reguły poniżej 0.5 MoM, chociaż też zdarzają się wyjątki. Ale też się zdarza, że są super wyniki i ZD albo fatalne wyniki pappy i zdrowe dziecko. Pappa jest ważnym badaniem i dużo pokazuje ale też niestety może wprowadzić niepotrzebny zamęt i zmartwienie
Ja się chyba jednak zdecyduje na tą Panoramę, wiem że to dużo kasy, może niepotrzebnie wydanej bo mogę poronić i w ogóle, ale przecież ja nie wyrobię jak nie zrobię tego badania :/
@dream box - mnie też ta grupa o badaniach prenatalnych przeraża i bardzo mnie martwią niektóre przypadki może się jeszcze bardziej nakręcam, ale uznałam że i tak w mojej ciąży to nic nie zmieni, już jest ten zarodek jaki jest i nic to nie zmieni czy będę to czytać czy nie. Choć rzeczywiście dużo różnych przypadków tam jest
niektóre bardzo dobijające. Ja dodatkowo jestem jeszcze na grupie o poronieniach i tam też właśnie dużo okropnych historii :-( ale ja już jestem tak przerażona że chyba nawet czy czytam czy nie, to też już niewiele zmienia.
A poza tym, czy ktoś miał z Was posiew moczu robiony? Czy tam jest tylko badanie na bakteriurie? Dostałam jedynie w wyniku: bakteriuria- ujemny i niby to cały posiew :/ a w moczu dalej bardzo dużo bakterii.