reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Tak mowil lekarz i zakazał i kazał brać acard. Ja się nie znam, robię co mi mówią i ufam, że będzie dobrze
no skoro uznał, że w Twoim przypadku tak trzeba to jak najbardziej musisz się stosować do zaleceń. A będziesz jeszcze robic te zastrzyki czy już odstawione i koniec?

reklama
Apropo czy dobrze jest dobrana dawka heparyny wykonuje się badanie anty xa, 4 godziny po zażyciu zastrzyku ale nie wszystkie laboratoria mają w swojej ofercie takie badanie i najlepiej żeby robili na miejscu i nie wozili.
Ja mam dawkę 0.4 bardziej profilaktycznie ze względu na wcześniejsze poronienia i ewentualnie mutacje pai hetero. Kłuję się narazie w brzuch, ale przed zastrzykiem przykładam lód na minutę i mam tylko małe kropki od igły, żadnych siniaków.

ja sobie nie mogę tego wyobrazić. Można wtedy złapać fałd skóry?
Ja robię codziennie 3 zastrzyki w brzuch 1 claxone i 2 prolutexy kiedyś sobie nie wyobrażałam ale jak przyszło co do czego i nie ma wyjścia nawet się nie zastanawiam cały brzuch mam siny od tych zastrzyków ale człowiek dla maleństwa jest wstanie wszystko znieść

Normalnie 😉 jak już brzuch był spory to bardziej po bokach robiłam zastrzyki.
ja zaraz sobie wyobrażałam że wbijam się w swoje dziecko przy takim brzucholu. Tam naprawdę nie wiem jak jeszcze będę wyglądać za te kilka miesięcy. No ale lepiej niż jest teraz nie będzie . Jestem niska i na ta chwile 43 kg w butach i ubraniu...

reklama
Apropo czy dobrze jest dobrana dawka heparyny wykonuje się badanie anty xa, 4 godziny po zażyciu zastrzyku ale nie wszystkie laboratoria mają w swojej ofercie takie badanie i najlepiej żeby robili na miejscu i nie wozili.
Ja mam dawkę 0.4 bardziej profilaktycznie ze względu na wcześniejsze poronienia i ewentualnie mutacje pai hetero. Kłuję się narazie w brzuch, ale przed zastrzykiem przykładam lód na minutę i mam tylko małe kropki od igły, żadnych siniaków.
ja w sumie miałam zalecenie od gina że jakby się udało to mam się zgłosić wdroży mi leki ( acard i clexane ). Ale w ogóle nie liczyłam na to bo czekałam na hsg. A w międzyczasie robiłam te badania z test dna i wyszla pai hetero. Nawet nie konsultowałam z nim tych wyników że wyszły jakieś nieprawidłowości bo po prostu czekalam na okres i po tym zabiegu. A tu taka niespodzianka dwie kreski więc na szybko musiałam ogarnac receptę i zacząć zastrzyki.

Do góry