reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Ja robiłam wczoraj i dzisiaj odebrałam. Jedynie co to nie mam jeszcze różyczki i w sumie nie zapytałam kiedy będzie może jutro się dowiem. No i na grupę krwi też muszę poczekać kilka dni ale do wizyty we wtorek na pewno już będzie wszystko. Więc myślę że tyg wcześniej warto zrobić na spokojnie :)
Ja dzisiaj dorobilam do IgM cmv i mówiła że popołudniu wynik ale niestety nic nie ma .....

reklama
Ja robiłam wczoraj i dzisiaj odebrałam. Jedynie co to nie mam jeszcze różyczki i w sumie nie zapytałam kiedy będzie może jutro się dowiem. No i na grupę krwi też muszę poczekać kilka dni ale do wizyty we wtorek na pewno już będzie wszystko. Więc myślę że tyg wcześniej warto zrobić na spokojnie :)
grupę krwi badałam po poronieniu więc mi to odchodzi ale fakt czeka się kilka dni 😐 czyli się spokojnie wyrobie 😉

I bez zarodka i serducha założył Ci kartę ciąży? Co to za lekarz 🤦🏻‍♀️ ja jeszcze nie mam założonej, mimo iż potwierdzone że ciąża żywa, na następnej wizycie mi pewnie założy ale to już będzie 9+1 🤷🏻‍♀️ dobrze że następna wizytę masz za tydzień, oby do tego czasu coś się pojawiło 🤞
Mi też lekarz nie założył karty ciąży a był już 7tc i zarodek 1cm. Więc będę miała kartę na następnej wizycie czyli to będzie już około 10tc.

Dziewczyny, jeszcze a propos rosnacych brzuszków ciazowych vel :D "wzdeciowych", to czy macie moze do polecenia jakis sklep online,gdzie można kupic jakies przyzwoite leginsy,ktore wygladaja tak wiecie w miare "do ludzi"?:D chyba ze macie moze inne patrnty na wygodne spodnie na brzuch,tez z przyjemnoscia poslucham rad😄

Dziewczyny, jeszcze a propos rosnacych brzuszków ciazowych vel :D "wzdeciowych", to czy macie moze do polecenia jakis sklep online,gdzie można kupic jakies przyzwoite leginsy,ktore wygladaja tak wiecie w miare "do ludzi"?:D chyba ze macie moze inne patrnty na wygodne spodnie na brzuch,tez z przyjemnoscia poslucham rad😄
Ja wszystko ciążowe kupuje na vinted. 😊 nawet rzeczy z metkami 😊

Hej :) 🙋‍♀️
Witam się trochę ostrożnie. Jestem po ciąży biochemicznej i już jedno forum tutaj „zaliczyłam”…
Dzisiaj po ponad tygodniowym przeciąganiu zrobiłam test No i są dwie krechy jak nic🙈 Według aplikacji Flo mam 4 tyg + 6 dni.
Przez wydarzenia z marca jakoś nie potrafię się cieszyć z tego, bo w głowie ciagle myśl, że znowu się nie utrzyma eh… W przyszłym tyg myślę przejść się na betę i sprawdzić jak to wygląda od tej strony.
Termin z aplikacji 28.01
E567F04B-5D70-4CCA-8D5E-F0FEF460A33A.jpeg

Dziewczyny a czy któraś z was ogólnie czuje się tak jakby nie była w ciąży? Ciagle mam takie głupie uczucie, jakby nie to mega zmęczenie to żadnych innych objawów brak. Czasami się aż zapominam ze w tej ciąży jestem i mąż mówi weź trochę uważaj na siebie a ja no tak tak, zapomniałam 😅

A co do ciążowego brzuszka ja tam chce jak najdłużej by nie było widać. Ja przez brzuch choc jakiegoś dużego nie miałam to skończyłam u fizjo z takimi bólami pleców ze płakałam :( poza tym z brzuchem jest ciężko… założyć buty czy nawet ogolić nogi… wstać z łóżka nie wspomnę. Mam nadzieje ze tym razem brzuch wyskoczy jeszcze później niż w 1 ciąży 😅😜
Ja narazie bez żadnych objawów poza bardzooo delikatną tkliwością sutków. Ale w sumie to dobrze bo w piątek mój osobisty panieński, a za tydzień wesele 👰🤵

W pierwszej ciąży najlepiej sprawdziły mi się legginsy z lidla :)

reklama
mega wygodne spodnie właściwie jegginsy kupiłam w C&A . Są z wysokim stanem, mega elastyczne . Polecam 😉

Do góry