reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Już po. Maleństwo ma 3.3mm. Serduszko bije. ❤ Wszystko jest w porządku. Z USG wyszła ciąża jeden dzień młodsza-obecnie 6+0.
Niestety mam odstawić metformine, a brac profilaktycznie duphaston... Pewnie skończę i tak na insulinie... za 2 tygodnie kolejna wizyta i po niej zrobię krzywa cukrowa...
Ale super!ja mam wizytę 27.05 z OM wyjdzie 6+1, steruje się Betę robiłam dwa razy 26dc i 28dc przyrost super to chyba już nie będę powtarzać dziś 35dc

reklama
Hej.
Nie śmiało się witam.
To moja 5 ciąża . Za mną dwa poronienia i dwie ciąże biochemiczne. Jesteśmy po wizycie u immunologa. Podobno problem był u nas z AlloMlr ale teraz mam odpowiednia ilość.
No zobaczymy. Narazie nie potrafię się cieszyć i liczyć na cud.
Jestem na duphaston, acard, encorton, heparyna i witaminy metylowane.
Pozdrawiam Was
Trzymam kciuki za Ciebie 💗 Pozdrawiam 😘

Pojedynczy wynik nie może być dobry, ani zły. Znaczy tyle, że jesteś w ciąży. Przyrost bety już mówi coś o prawidłowosci rozwoju .

To wiem. Zrobię w poniedziałek kolejne badanie. Raczej chodziło mi o to czy jeśli była w danym dniu cyklu to coś mozna więcej powiedzieć.

Nie odstawiaj mety bez konsultacji z diabetologiem!!! Wiele razy słyszałam o poronieniu tuż po gwałtownym odstawieniu mety. W sobotę lekarka w szpitalu powiedziała mi, że metę spokojnie można stosować do 12tc. Później zazwyczaj jest już wprowadzana insulina.
Tylko wiesz, ja nie mam cukrzycy... tylko IO i PCOS. Poki co cukry idealne. Ale w takim razie będę odstawiać stopniowo. No i glikemia do kontroli w ciąży...

Hej u mnie przytulanki z porcelaną ciąg dalszy, już nie mam siły 🤢
Dziś miałam jednorazową akcje z plamieniem, ciemnobrązowe, bez skrzepów, nic nie boli, muszę zadzwonić do gin, może da mi lutke na to...

Dziewczyny przykro mi z powodu Waszych strat, ciężko mi sobie wyobrazić ten ból 💔
Hej wiem co czujesz mam to samo 🥴🥴 trzymaj się 💗

Dziewczyny a jest tu któraś z was bez objawów ? Wiem Że może panikuje i sama się nakręcam i wiem ze każda ciąża inna ale jednak wolałabym się złe czuć 🤦🏼‍♀️ Myślałam ze przy większej becie będę coś czuła a tu nic… piersi jak byly tak są nic nie boli… mdłości zero jem wszystko… No totalnie inna niż pierwsza … eh… gdyby można było wyłączyć głowę byłoby cudownie
U mnie jak na razie objawy znikome, tylko czasami delikatnie czuję coś tam w piersiach no i dopiero od wczoraj zmęczenie się potęguje i węch mam bardziej wyostrzony🙂
To moja pierwsza ciąża, wiec na razie póki co nie wiem co to znaczy mieć nudności czy mdłości.
W pracy mam lenia kompletnego, nic mi się nie chce, a pracuję w żłobku i tak jak zawsze byłam mega energiczna i non stop wymyślałam różności żeby zająć maluszki, tak teraz czuję się bez mocy.

Tylko wiesz, ja nie mam cukrzycy... tylko IO i PCOS. Poki co cukry idealne. Ale w takim razie będę odstawiać stopniowo. No i glikemia do kontroli w ciąży...
Tym bardziej poradź się diabetologa, a najlepiej znajdź takiego który prowadzi ciążę na mecie. Aktualne badania na zachodzie pozwalają na stosowanie mety w ciąży. Ale to wiedzą tylko lekarze, którzy dokształcają się na bieżąco.

Jesteśmy tu po to by było nam raźniej, wiec pamietajmy o sobie w dniu badania i okazujmy sobie wsparcie 🌸 Trzymamy kciuki za dobre wiadomości i piękne widoki 💌

@Olga089 - wizyta 18.05
@Fifonka - wizyta 18.05
@duszyczka - wizyta 18.05
@Nuskalka - wizyta 18.05
@Tynka_toja - wizyta 19.05
@Jbedemama - wizyta 20.05
@Czihori - wizyta 21.05
@Invicta - wizyta 24.05
@Jaktomarta - wizyta 26.05
@ZachwyconaA - wizyta 26.05 (NFZ)
@pietraczkaa - wizyta 26.05
@Madlein - wizyta 26.05
@Moniunia199 - wizyta 26.05
@Mikaaamo - wizyta 27.05
@Kapozi - wizyta 28.05 (II)
@Anastazja34 - wizyta 30.05
@stella33 - wizyta 30.05 i 1.06
@Moonstone - wizyta 30.05
@Angelina1990 - wizyta 30.05
@Moska1 - wizyta 30.05
@Kamilad - wizyta 31.05
@karolcia12689 - wizyta 31.05
@becia.25 - wizyta 3.06
@olguuu - wizyta 06.06
@Carolina123 - wizyta 8.06
@xdorotaa - wizyta 9.06
@Magda07 - wizyta 15.06

PRENATALNE ☯️
@xdorotaa - 16.06
@Carolina123 - 21.06
@stella33 - 23.06
@Madlein - 24.06

* jeśli chcesz znaleźć się na liście, zacytuj proszę ten post wpisując datę Twojego badania 📋
Proszę mnie dopisać: pierwsza wizyta 25.05 g. 14 😊🤭

reklama
Do góry