reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Jest piękny zarodek jest serduszko - nie sprawdzał ilości uderzeń. Wg OM 6+1 a wg usg 5+6 ale mówił że takie przesunięcie jest ok. Pobral cytologię i oczywiście na nowo plamie ale staram się nie schizowac bo tak może być po. Muszę nadal brać progesteron i luteinę.

Następna wizyta 09.06 ;)

reklama
Jest piękny zarodek jest serduszko - nie sprawdzał ilości uderzeń. Wg OM 6+1 a wg usg 5+6 ale mówił że takie przesunięcie jest ok. Pobral cytologię i oczywiście na nowo plamie ale staram się nie schizowac bo tak może być po. Muszę nadal brać progesteron i luteinę.

Następna wizyta 09.06 ;)
Po cytologi możesz plamić, nie przejmuj się tym. Super wieści :)

Następna wizyta 09.06 ;)
Ja plamie po zwykłej wizycie, na następnej mam cytologię. Gratulacje 💗

Dużo siły życzę, ospa to masakra u dzieci.
Tak, jeszcze u niemowlaków tym bardziej :/ podobno ciężej przechodzą. I chyba coś w tym jest, bo ja przechodziłam w zerówce i nie było tak zle.
wodę (czasem gazowana), sok z pomidorów, napar z imbiru i cytryny i niestety coca colę 🙈 nie piłam jej nigdy a teraz to balsam dla mojego żołądka. Kawa i herbata nie wchodzą…
O tak, dla mnie pepsi jest must have, mimo ze nie mogę już na nią patrzeć, a przed ciążą piłam raz na ruski rok, to teraz tylko to mi łagodzi mdłości :/ na imbir po pierwszej ciąży nie mogę nawet patrzeć🤢Kawa niestety zaczęła mnie odpychać, a szkoda bardzo, bo rano z małym bez kawy to kiszka XD
Dużo zdrówka dla Was!
Ty przechodziłas już ospe bądź jesteś szczepiona?
Jestem zaszczepiona i przechodziłam 😅 małego nie zdążyłam zaszczepić.

U mnie prawie brak. Czasami miewam zgagę.
Głowa dziś mnie pobolewa 😒 Ciśnienie ok, nie wiem skąd się to wzięło. Poza tym bardzo męczy mnie kaszel, aż mam świsty w klatce. Mam tylko nadzieję, że to jedynie nasilenie alergii, a nie infekcja. Mój syn ma teraz zapalenie oskrzeli, mówiłam matce, że nie mogę być teraz chora, żeby został u niej, ale nic z tego nie wyszło. Była spanikowana jak dostał 39,5 stopni gorączki i duszności. I tak siedzę w tych zarazkach od wtorku, z opłakanym skutkiem jak widać.
Bardzo współczuje 🥺 oby tylko wszystko dobrze się skończyło 💗 trzymam za Was kciuki i życzę dużo zdrowia 🍀 Bądź dobrej myśli wszystko się ułoży ☺️

Kurcze dziewczyny a ja mam takie ogromne ilości żółtego/beżowego śluzu ze aż się zamartwiam. Czy któraś tez ma tak dużo dużo? Wręcz czuje jak ze mnie leci. Głupio się martwię ze to jakaś zapowiedź krwawienia 😵‍💫

Ja nie mam mdłości, ale też nie mam apetytu, sama nie wiem co bym zjadła. Poza tym ból piersi lekki i pobolewanie na dole po lewej stronie, jakby przy jajniku. Ogólnie jestem bardziej zmęczona/senna i ale przy dwulatku ciężko w dzień odpocząć.
Coś o tym wiem mam trzylatka w domu 🙈 zazdroszczę brak mdłości 🙈 życzę dużo pozytywnej energii ☺️☺️☺️

reklama
Do góry