reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Oj nie, w nocy miałam bardzo silne skurcze, w ogóle nie zasnęłam, męczyłam sie do 6 i wstałam. Jak zaczęłam chodzić wszystko się rozluźniło i skurcze przeszły... ale wypadła reszta tego czopa, swoją drogą nie sądziłam, że może być tego tak dużo. Teraz udało mi się na 3h zasnąć, bo już byłam zombie, ledwo patrzyłam na oczy, pospałabym jeszcze, ale już nie mogę zasnać, więc wstaję coś będę działać. Córcia się chyba bawi w kotka i myszkę 😅😅 Sama jest bardzo aktywna, przeciąga się często.

Kontaktowałam się z położną, czy to aby na pewno nic złego, że zaczyna się rozkręcać, są skurcze i nagle wszystko ustaje. Mam się tym nie martwić, tak może być.

Juliao - kiedyś z tego brzucha wyjdzie. A jak czop odpadł to już super, bo znaczy, że się szyjka rozwiera.

Hej dziewczyny, u mnie co prawda termin dopiero na walentynki, ale mam nadzieje, ze sie nie obrazicie, jak tu z Wami poplotkuje 😊 Mnie juz trzy noce z rzedu mecza skurcze przepowiadajace, az nie umiem spac, ale niestety nic sie nie rozkreca dalej…
Szkoda, ze nie wiedzialam o istnieniu forum jak zaszlam w ciaze, bo z tego co widze te miesieczne grupy szybko zmieniaja sie na prywatne 🙈

Rosney - no niestety, jest jakaś dziwna tendencja z zamykaniem się. Ja mam podobnie termin jak Ty. Jak Twoje samopoczucie?

Rosney - no niestety, jest jakaś dziwna tendencja z zamykaniem się. Ja mam podobnie termin jak Ty. Jak Twoje samopoczucie?
O, jak fajnie! 😊 Myslisz, ze jak u Ciebie to juz kolejne malenstwo to pojawi sie szybciej?
Samopoczucie okej, tylko kregoslup mi juz wysiada, poza tym jako pierworodka ciagle sie zadreczam, ze nie bede wiedziala, ze to “juz” 🙈

reklama
Juliao - kiedyś z tego brzucha wyjdzie. A jak czop odpadł to już super, bo znaczy, że się szyjka rozwiera.

Dzisiaj byliśmy na ktg, zapis dobry, szyjka miękka, ale rozwarcie większe się nie robi, dzisiaj ani jutro nie powinno się nic wydarzyć. Sprawdziłam, że pełnia teraz w niedziele, może wtedy się uda, gdzieś czytałam, że najwięcej w ciągu miesiąca dzieci rodzi się w pełnię właśnie, ale nw na ile w tym prawdy. Juz zaczynam nieco panikować.
Mąż już przestał nawet zwracać uwagę, jak mówię, że skurcz, bo już tyle tego było😄😄 Albo podchodzi, maca brzuch i mówi, że wcale nie taki twardy, bywało, że mocniej 🤭

Roseny, super, że jesteś 😊 U mnie też pierwsza dzidzia i się stresuję, czy aby na pewno poznam, że to już to. Tym bardziej, że kilka razy myślałam, że to już, a jednak nie 🙈

Do góry