reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Cześć. Nazywam się Klaudia i jestem w 14tc. Mam jedną córeczkę z pierwszej ciąży. Teraz jestem w 5. Biorę eutyrox, clexane, dopegyt, acard, magnez i witaminy. Mdlosci powoli przechodzą a było bardzo nie wesoło... Brzuszek mam ogromny gdyż przed ciążą miałam już wielką nadwagę. A jak wasze brzuszki ?

Ja również miałam lekką nadwagę. Od listopada wzięłam się za siebie do maja schudłam 12kg, zaszlam w ciąże a przez mdłości i wymioty ubyło mi jeszcze 9kg. Brzuszek mi coś odstaje ale nie wiem czy to ciążowy czy z oponki mi nie zeszło 🤣🤣

Cześć. Nazywam się Klaudia i jestem w 14tc. Mam jedną córeczkę z pierwszej ciąży. Teraz jestem w 5. Biorę eutyrox, clexane, dopegyt, acard, magnez i witaminy. Mdlosci powoli przechodzą a było bardzo nie wesoło... Brzuszek mam ogromny gdyż przed ciążą miałam już wielką nadwagę. A jak wasze brzuszki ?
Ja jestem w 15 TC, przed ciążą ważyłam 74 kg teraz 69 i waga póki co w miejscu. Brzuszek delikatnie widać w niektórych ciuchach :) dzieciaczek na USG w 13 TC miał 7 cm :)

U mnie dzisiaj wskoczyl 16 tydz i brzuszek zaczyna byc widoczny zwlaszcza wieczorem - to chyba zwiazane jest z pelnoscia zoladka bo rano jest zdecydowanie mniejszy 😅

Dzisiaj tez mialam wrazenie ze poczulam piwrwszy ruch dzidzusia ale nie wiem czy to jeat mozliwe🤔😊😊

Cześć Dziewczyny!
Śledziłam wątek od początku, ponieważ wszystko wskazuje na to, że będę styczniową mamą. Termin z OM i USG wychodzi na 27 styczni 2023 r.

Nie witałam się wcześniej, ponieważ poprzednią ciąże poroniłam 9 marca br w 8 tc usg/10 tc OM z uwagi na wadę genetyczną. W pierwszym moim cyklu (2-gim po łyżeczkowaniu) udało mi się ponownie zajść w ciąże. OM 22 kwietnia, pozytywny test 10 dpo 18 maja. Z uwagi na złe rokowania nie pisałam na forum. Może dziewczyny z majowego wątku testowania kojarzą mnie i moją historię, ponieważ tam pisałam i to była moja ostatnia aktywność. Potem zamilkłam oczekując na rozwój sytuacji.

Zmieniłam lekarza. Ciąża bez podtrzymania (biorę jedynie euthyrox na niedoczynność tarczycy i witaminy dla ciężarnych). Krwiaki , które miałam musimy się oczyścić (plamilam do 9 tc).

Jestem po wizycie. Termin OM i USG idealnie się pokrywają. Dzisiaj zaczynam 12 tc. Dzidzia ma 5,8 cm. Mam nadzieję, że będę mogła Wam towarzyszyć na prywatnym wątku.
Pozdrawiam ☺️

Dziewczyny czy wy też się tak stresowałyscie przed badaniami prenatalnymi? Ja mam w czwartek a już sobie miejsca nie mogę znaleźć. To moja trzecia ciąża a stresuje się jak nigdy.

reklama
Dziewczyny czy wy też się tak stresowałyscie przed badaniami prenatalnymi? Ja mam w czwartek a już sobie miejsca nie mogę znaleźć. To moja trzecia ciąża a stresuje się jak nigdy.
Jasne że tak, ja miałam tydzień temu w 13 tyg, ciąża blizniacza, a 3 poronienia na koncie, na początku USG zawsze zamykam oczy dopóki lekarz nie powie dzieci żyją, nie otwieram. Dla mnie każde USG to traumatyczne przeżycie. A jutro znowu mam wizytę, mimo że tydz temu było wszystko ok, jutro 14 tydz, to ja i tak już się stresuje co to będzie.

Do góry