reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Wiecie co ja też jestem po stracie i kompletnie nie rozumiem Waszych fochów na to że ktoś jest w ciąży. No przecież ma do tego prawo. To że ja poroniłam, to nie znaczy że już nikt dookoła nie może mieć dzieci i wszyscy muszą milczeć na ten temat. Strasznie samolubne podejście według mnie.

Oczywiście USG prenatalne i PAPPE robię. Mam skierowanie ze względu na ukończony 35 r.ż. Gdyby było coś nie tak i zaleciliby mi amniopunkcję to nie wyrażę na nią zgody. Nie będę ryzykować życia dziecka, a robić ją tylko po to żeby potwierdzić chorobę genetyczną- do mnie to nie przemawia. Czy dziecko będzie zdrowe czy chore urodzić i tak muszę, a kochać będę mimo wszystko.
Ale ja się bardzo cieszę, że ona jest w ciąży i życzę jej jak najlepiej. Zezłościło mnie tylko to, że moje sprawy prywatne ktoś rozgaduje i dyskutuje o tym za moimi plecami.
Nie mam żalu do nikogo kto jest w ciąży bo ja poronilam i każdemu życzę dużo zdrówka i szczęścia 😊

reklama
Dziewczynki nie wiem czy było to gdzieś tu poruszane czy nie ale dowiedziałam się przypadkiem czegoś nowego i myśle ze warto się tym podzielić mianowicie aby nie pic w ciazy toniku - może dla niektórych oczywiste dla innych nie, ja Np nie wiedziałam i powiedziała mi kelnerka gdy zamówiłam sobie drinka bezalkoholowego z tonikiem :)
Ooo a czemu? Niezdrowy jest?

Jak tam wasze brzuszki ? To jest moja druga ciąża. 9+2 tydzień i już brzuszek mi się zaokrąglił . W pierwszej ciąży miałam widoczny w 5 miesiącu, a tu 3 miesiąc i już widać. Jak u was ?

Jak tam wasze brzuszki ? To jest moja druga ciąża. 9+2 tydzień i już brzuszek mi się zaokrąglił . W pierwszej ciąży miałam widoczny w 5 miesiącu, a tu 3 miesiąc i już widać. Jak u was ?
Ja mam już taki jak z synem do porodu, a to dopiero 12+5. Już noszę ciążowe sukienki, bo w inne nie wchodzę.

Załączniki

• IMG_20220623_181859.jpg
    IMG_20220623_181859.jpg
    952,4 KB · Wyświetleń: 165
Ja jestem otyła i tylko się mierzyłam to widać było +4cm a dziś wszystko się zmniejszyło i jest jak było przed...

Czesc dziewczyny! I ja postanowilam sie przywitac. To moja 2 ciaza (niestety w poprzedniej rozwoj zatrzymal sie w 6 tc i serduszko przestalo bic) aktualnie 10 tc + 4d. Nastepna wizyta u ginekologa dopiero za 2 tygodnie :( Do tej pory nie mam zadnych objawow ciazowych nie liczac lekkiego bolu piersi przy dotyku i zadyszce na spacerze lub po wejsciu po schodach. Trzymam za nas wszystkie kciuki i pozdrawiam :)
To super! Nic tylko się cieszyć, że nie masz żadnych upierdliwych objawów. ☺️

reklama
Do góry