reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Ale dzisiaj mialam ciężki dzień w pracy! Najpierw padła w biurze klima, a później pożegnałam śniadanie w firmowej toalecie 🤢🤮 przez co później było mi strasznie słabo. Na szczęście wizytę u ginki mam już we wtorek to zapytam co w takiej sytuacji mogę zrobić. Strasznie boję się, że zaslabne i gdzieś zemdleję.

reklama
Pocieszę Cię i powiem, że ja zaczęłam pracę w marcu, i też strasznie przeżywałam jak ja to powiem w pracy, ledwo co zaczęłam a tu już ciąża... Ale moja szefowa okazała się świetną babką! Cały zespół mi gratulował ;) dyrektor zaproponował zdalną pracę, żebym nie musiała się męczyć dojazdami i dolegliwościami. Kamień spadł mi z serca, wierzę, że u Ciebie będzie tak samo!
Dzieki, mam nadzieje, że będzie ok, bo
mam fajna szefową i atmosfere w ogóle. Tylko umowę mam do konca roku i mam nadzieje ze mi przedłuża na stałe

Ale dzisiaj mialam ciężki dzień w pracy! Najpierw padła w biurze klima, a później pożegnałam śniadanie w firmowej toalecie 🤢🤮 przez co później było mi strasznie słabo. Na szczęście wizytę u ginki mam już we wtorek to zapytam co w takiej sytuacji mogę zrobić. Strasznie boję się, że zaslabne i gdzieś zemdleję.
Ojoj trzymaj sie!

Dziewczyny, jak radzicie sobie z upałami? Ja dosłownie płynę. Jest mi strasznie duszno i gorąco. Dobrze, ze do domu winda, inaczej chyba umarła bym na schodach. A i ile pijecie wody, ja z przerażeniem stwierdzam, że minimum 3l idą dziennie 😮

Dziewczyny, jak radzicie sobie z upałami? Ja dosłownie płynę. Jest mi strasznie duszno i gorąco. Dobrze, ze do domu winda, inaczej chyba umarła bym na schodach. A i ile pijecie wody, ja z przerażeniem stwierdzam, że minimum 3l idą dziennie 😮
Mi sama woda nie wchodzi, musze dodać mięty, cytryny, imbiru itp. Ja zawsze lepiej się czułam w upały niż jak jest zimno i na razie czuje sie raczej normalnie. Wczoraj byłam cały dzień na wsi na urodzinach chrześniaka w ogrodzie i było ok. Niedawno sie przeprowadziliśmy do nowego mieszkania i się okazuje, że decyzja o klimatyzacji była słuszna 🙈 ale dziś sie wybieram na basen z okazji upału 🤣

Ja także mam,męczy okropnie,już sama nie wiem co mam jeść.Oszukuje się owocami,ale to na chwile.
Ja mialam takue gastro w pierwszej ciazy i dodatkowo potem jeszcze zgagi :((. Nie wien, czy cos sie da z tym zrobic, trzeba przetrwac :(. W tej ciazy jest jakos inaczej. Chodza za mna sałatki itp. Wszystko, co zdrowe. Takich rzeczy sobie nie odmawiam w ciazy.

reklama
Dziewczyny a z innej beczki - czy któraś z Was w ogóle nie boli podbrzusze? Ja mniej więc od 2-3 tygodni nie odczuwam zupełnie nic.
Mnie nie boli absolutnie nic. Test ciazowy zrobilam pro forma i wyszedl pozytywny, no i nie wierzylam, bo absolutnie zadnego poczucia, ze sie udalo, zero bólu jak na okres, czy cos w tym stylu. Juz 11 tc i pare razy cos tam mnie zakulo. To wszystko, z tym ze to moja 3 ciaza ( druga poroniona). Wiec mysle ze wszystko iest juz rozciagniete. W ostatnim ciazach kuło, rwało i caly repertuar.

Do góry