reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

Dziewczyny a co sądzicie o Detektorze tętna płodu zastanawiam się czy nie kupić korzystała któraś z niego?​

Ja tez kupiłam i używałam w drugiej ciąży po pierwszej straconej duża ulga i większy spokój na początku ciężko znaleźć ale z czasem coraz łatwiej 🙂jak dla mnie udany zakup i polecam

reklama

Dziewczyny a co sądzicie o Detektorze tętna płodu zastanawiam się czy nie kupić korzystała któraś z niego?​

Ja tez kupiłam i używałam w drugiej ciąży po pierwszej straconej duża ulga i większy spokój na początku ciężko znaleźć ale z czasem coraz łatwiej 🙂jak dla mnie udany zakup i polecam

Witam wszystkie styczniowe Mamy 2023 ja mam termin na 22 stycznia obecnie 9 tydzień i ciągle stresy...pierwsza stracona właśnie 9 tydzień druga z plamieniami i pępowina dwunaczyniowa obecnie 3 też z plamieniami ale wierzę że wszystko będzie dobrze trzymam za nas wszystkie kciuki🙂

Tak, ale tylko usg bez pappy no chyba ze ginekologa cos zaniepokoi to wtedy nad pappa się zastanowię
Ja się jeszcze w ogóle nie orientuje co się robi i kiedy, myślę, że mam fajna lekarkę i zrobię co zaleci. W czwartek mam wizyte i już powinna być akcja serca, to założy kartę ciąży to się zapytam co trzeba dalej robić. Jak Was czytam to ja raczej sie skupiam na sobie na oswajaniu się z myślą o ciąży, nie panikuje, żyje normalnie tylko staram się nic nie dzwigać, bo tak lekarka powiedziała, ale poza tym nie oszczędzam sie jakos specjalnie. Może dlatego, że to pierwsza ciąża bez żadnych przeżyć

Mi właśnie woda sama nie wchodzi. Wiem że powinnam więcej pić, gin mówiła że nawet 3l dziennie omg. Ja piję pokrzywę z gruszka i kupiłam sobie na allegro świeżo wyciskane soki z marchewki, buraka itd to mi w miarę wchodzi.
Co do ciuszków to pamiętam że te najmniejsze 56 to starczają na miesiac więc nie warto mieć ich dużo, lepiej włączyć codziennie pralkę jak czegoś zabraknie. I najwygodniejsze są pajace, body, półspiochy coś co się łatwo zakłada i szybko ściąga 😀
Córka urodzila sie 3640g i 57cm czyli była z tych większych dzieci, a w ubrankach 56 chodziła dwa miesiące. Wiadomo ciuch ciuchowi nierówny i np te z pepco są mniejsze niż te z HM. Ja akurat dla córki mialam z HM, 5.10.15 i Reserved i dwa miesiące męczyłyśmy rozmiar 56.
Dziewczyny a z innej beczki - czy któraś z Was w ogóle nie boli podbrzusze? Ja mniej więc od 2-3 tygodni nie odczuwam zupełnie nic.
W tej ciąży nie odczuwam nic. Czasem tylko jakiś mięsień zaboli ale jeśli chodzi o jakieś bóle z macicy to nie.

Ja się jeszcze w ogóle nie orientuje co się robi i kiedy, myślę, że mam fajna lekarkę i zrobię co zaleci. W czwartek mam wizyte i już powinna być akcja serca, to założy kartę ciąży to się zapytam co trzeba dalej robić. Jak Was czytam to ja raczej sie skupiam na sobie na oswajaniu się z myślą o ciąży, nie panikuje, żyje normalnie tylko staram się nic nie dzwigać, bo tak lekarka powiedziała, ale poza tym nie oszczędzam sie jakos specjalnie. Może dlatego, że to pierwsza ciąża bez żadnych przeży
Moja pierwsza ciąża też była na spokojnie z radością niestety nie skończyła się dobrze jeśli dotknie Cię strata to do następnych ciąż podchodzisz już całkiem inaczej bynajmniej ja tak mam

Witam wszystkie styczniowe Mamy 2023 ja mam termin na 22 stycznia obecnie 9 tydzień i ciągle stresy...pierwsza stracona właśnie 9 tydzień druga z plamieniami i pępowina dwunaczyniowa obecnie 3 też z plamieniami ale wierzę że wszystko będzie dobrze trzymam za nas wszystkie kciuki🙂
Wiadomo skąd plamienie ?

Były po badaniu ale stracha napędziły zwiększona dawka duphastonu i póki co zniknęły mam nadzieję że wszystko będzie dobrze a kolejna wizyta dopiero 5 lipca

reklama
Chciałabym mieć chociaż jedną ciążę bez stresu ale chyba taka moja natura 😉na szczęście plamienia nie były duże i takie jak na koniec okresu i tylko na papierze ale zawsze to już zapala się lampka że coś się dzieje

Do góry