reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

A jak już rozmawiamy o wyprawce, co myślicie o tym przyrządzie co monitoruje oddech dziecka i czy może ktoś już z tego kiedyś korzystał?
Ja kupiłam przy synku jak podczas zapalenia krtani nie mógł złapać powietrza… wtedy w szpitalu tez był monitorowany bo tętno delikatnie spadało i po tej akcji powiedziałam ze muszę mieć dla swojego świetego spokoju i zdrowia dziecka ❤️

reklama
Hej! Nie odzywałam się zaledwie 3, 4 dni a Wy nastukalyscie z 30 stron 🙈 ale dzielnie nadrobiłam wszystkie😁

Witam wszystkie nowe mamusie ;)

Ostatnio pisałam Wam że prawie wszystkie objawy mi zniknęły, a wczoraj miałam taka nadwrażliwość na zapachy połączoną z muleniem na żołądku że myślałam że się wykończę. Jak nie jadłam to mnie mdliło, więc ciągle cos podjadałam. Najlepiej wchodziły mi ogórki kiszone - zjadłam sama 2 sloiki 😂
Czy któraś z Was miała ochotę na kwaśne smaki i mimo to urodziła dziewczynkę?
Promocje się zaczęły i kusi mnie aby kupić parę bodziaków 🤩 oczywiście w neutralnych kolorkach.

6 dni do prenatalnych i po ponad 3 tygodniach zobaczę moje maleństwo 🥰
A ochota na kwaśne, to znaczy, ze ma byc chlopiec? Ja bym kwasne jadla garsciami. Z moja corka mialam straszna ochote na slodkie...

A jak już rozmawiamy o wyprawce, co myślicie o tym przyrządzie co monitoruje oddech dziecka i czy może ktoś już z tego kiedyś korzystał?
Ja miałam przy synu. Kupiłam po tym jak w siódmym tygodniu życia wylądowaliśmy w szpitalu po zachlystowym zapaleniu płuc. Młody zaaspirował ulane mleko, dobrze że akurat jeszcze nie spałam i wstawałam do łazienki, zobaczyłam że nie może złapać oddechu. Nim przyjechała karetka musiałam go reanimować, to było najdłuższe 5min w moim życiu. W szpitalu jeszcze wyszło, że ma przerośniętą grasicę i mogą mu się przytrafiać bezdechy. Kupiłam monitor oddechu firmy baby sense. Identyczny jak używali w szpitalach.
Czy się przydał? Trudno powiedzieć, parę razy wył w nocy, może dzięki temu uniknęliśmy śmierci łóżeczkowej. W każdym razie ja spałam spokojniej.

Mi właśnie woda sama nie wchodzi. Wiem że powinnam więcej pić, gin mówiła że nawet 3l dziennie omg. Ja piję pokrzywę z gruszka i kupiłam sobie na allegro świeżo wyciskane soki z marchewki, buraka itd to mi w miarę wchodzi.
Co do ciuszków to pamiętam że te najmniejsze 56 to starczają na miesiac więc nie warto mieć ich dużo, lepiej włączyć codziennie pralkę jak czegoś zabraknie. I najwygodniejsze są pajace, body, półspiochy coś co się łatwo zakłada i szybko ściąga 😀
Nasza corka miala ponad 3 kg, a 56 bylo za duze. Mieliamy pare ciuszkoq 50 i to na poczatku zakladalismy.

Co do wyprawki, jeśli będzie 3 chłopak to wszystko mam. Jeśli będzie dziewczynka to kilka rzeczy mam neutralnych ale trzeba będzie większość dokupić. Na zakupy ruszam jak poznam płeć. W poprzedniej ciąży miałam wszystko gotowe do 30tc, szwagierka Msc wczesniej miała termin porodu i zostawiła na ostatnią chwilę. Efekt był taki, że miała mały problem, bo wybuchła pandemia i sklepy były pozamykane.

Ja wody pić nie mogę, tzn trochę wypijam na przymus ale strasznie mnie później muli lub przytulam się z sedesem 😐 teraz napoje gazowane tylko wchodzą, mam nadzieję że w 2 trym minie.
Na wadze póki co - 2kg.
Ja wam zazdroszcze, ze wy chudniecie. Ja musze regularnie jeść, bo inaczej mdłosci nie do wytrzymania. Po jedzeniu mi troche przechodzi. Rezultat taki, ze juz ze 1,5kg do przodu :(.

reklama
Ja miałam przy synu. Kupiłam po tym jak w siódmym tygodniu życia wylądowaliśmy w szpitalu po zachlystowym zapaleniu płuc. Młody zaaspirował ulane mleko, dobrze że akurat jeszcze nie spałam i wstawałam do łazienki, zobaczyłam że nie może złapać oddechu. Nim przyjechała karetka musiałam go reanimować, to było najdłuższe 5min w moim życiu. W szpitalu jeszcze wyszło, że ma przerośniętą grasicę i mogą mu się przytrafiać bezdechy. Kupiłam monitor oddechu firmy baby sense. Identyczny jak używali w szpitalach.
Czy się przydał? Trudno powiedzieć, parę razy wył w nocy, może dzięki temu uniknęliśmy śmierci łóżeczkowej. W każdym razie ja spałam spokojniej.
O rety, nawet nie jestem w stanie pomyśleć co musiałaś wtedy przeżywać. ❤
Czyli nie zaszkodzi mieć, parę stowek, a stres mniejszy. 🙃

Do góry