reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Dziewczyny, doradźcie… ostatnia miesiączka 29.03.2022, w 29 dniu cyklu blada kreska, na drugi dzień ciemniejsza (cykle 30-34 dni). Stosunek w 15 i 19 dniu cyklu. Wszystko się zgadza.. w czwartek byłam u ginekologa (wiem, szybko, ale poprzednią ciążę poroniłam - to było 1,5 roku temu). To był 38 dzień od początku cyklu. Lekarz nie widział nawet pęcherzyka 😓. Kazał czekać. Co o tym myślicie? (Mam już jedno dziecko, 7 lat, tamta ciąża była wręcz książkowa).
Mam podobne parametry
@31.03
Owu prawdopodobnie 13.04 ewentualnie 14.04
Wizyta u lekarza 9.05 czyli 5 tyg +5 dni
czyli 40 -ty dzien ciąży, po cichutku liczę na dobre wiesci i potwierdzenie. Serduszko to marzenie, ale chociaz pęcherzyk z zarodkiem 🤔

reklama
Mam podobne parametry
@31.03
czyli 40 -ty dzien ciąży, po cichutku liczę na dobre wiesci i potwierdzenie. Serduszko to marzenie, ale chociaz pęcherzyk z zarodkiem 🤔
Widzę ze wszystko u nas to samo :D ja tez okres 31.03 owi 13, 14 lub 15 (najprawdopodobniej) i dzisiaj 5+3 :D
Daj koniecznie znać czy już będzie serduszko, ja się dopiero zapisałam na 20.05, ciagle myśle czy jednak nie przepisać się wcześniej :p

Mam podobne parametry
@31.03
U mnie wyliczony 5 tydzień (ale ze cykle dłuższe, to ciąża młodsza) i nic nie było. Może wszystko być dobrze, ale z drugiej strony każdy bol to strach

18 maja wizyta.
I tak sobie jeszcze myślę, skoro ginekolog określa termin porodu na podstawie wielkości zarodka/pęcherzyka. A widoczność pęcherzyka (zatem i jego wielkość) jest ściśle skorelowana z beta to jednak jej poziom trochę świadczy o tym na jakim etapie rozwoju jest ciąża. Oczywiście dla pełnego obrazu przydałoby się usg, bo np w ciazy mnogiej będą inne wartości bety itd...Ale jednak ta wartość coś tam o tej ciąży mówi chyba...
Z tym podwajaniem to zgłupialam w takim razie.😅
Zrobię w poniedziałek to badanie, to będę miała co analizować dalej... chyba za dużo myślę, ale to silniejsze ode mnie.🙈🙈🙈
No ja tez myśle ze po prostu zrób w poniedziałek i zobaczysz czy wyjdzie tyle ile zakładasz :) jeśli będziesz mieć wątpliwości to zrobisz sobie przyrost

Mogę dołączyć kolejny objaw ciąży... bezsenność - obudzilam się 3.30 i nie moglam zasnąć, więc pouczylam się do egz i dopiero czuję zmęczenie... co za noc...
Ogólnie od tyg wybudzam się co kilka godz w nocy 🤔🥴😱

Widzę ze wszystko u nas to samo :D ja tez okres 31.03 owi 13, 14 lub 15 (najprawdopodobniej) i dzisiaj 5+3 :D
Daj koniecznie znać czy już będzie serduszko, ja się dopiero zapisałam na 20.05, ciagle myśle czy jednak nie przepisać się wcześniej :p
Hihi, ja mam te same terminy😄😄😄 czyli 31.03 oraz 13 lub 14.04😄😄😄

reklama
Mogę dołączyć kolejny objaw ciąży... bezsenność - obudzilam się 3.30 i nie moglam zasnąć, więc pouczylam się do egz i dopiero czuję zmęczenie... co za noc...
Ogólnie od tyg wybudzam się co kilka godz w nocy 🤔🥴😱
Ja też gorzej śpię, może nie obudziłam się tak wcześnie jak Ty, ale o 5, i wieczorem nie mogłam zasnąć 😔

Do góry