reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Mi kiedyś w szpitalu pielęgniarka podała w ramie, później przez kilka dni ręka ruszać nie mogłam bo bolała.
5cm od pepka to minimum, można większe przerwy. Naokoło pepka mam pełno siniaków więc teraz bardziej w boczki robię.

reklama
Ja już powoli znoszę :p lekarz chciał mnie zapisać na wcześniejszą godzinę, ale mąż wychodzi z pracy dopiero o 15, a musi ktoś przejąć młodą
ja zawsze mialam wizyty wieczorem. Tzn np bylam umowiona na 18 wchodziłam o 21. Zdarzało mi się wyjść z gabinetu o 23. Tak było u mojego poprzedniego gina. Takze teraz sobie to średnio wyobrażam.
A u tego nowego jest raczej tak max poślizg jakiś do godziny. I tez zazwyczaj godziny popołudniowe zawsze mialam. A wczoraj po raz pierwszy do południa. I jest to o wiele lepiej bo wstajesz, szykujesz się na wizytę i z glowy. A tak to sie siedzi cały dzień i czeka jak na skazanie i odchodzi od zmysłów. Ale oczywiście nie zawsze sie tak udaje ogarnac.

ja zawsze mialam wizyty wieczorem. Tzn np bylam umowiona na 18 wchodziłam o 21. Zdarzało mi się wyjść z gabinetu o 23. Tak było u mojego poprzedniego gina. Takze teraz sobie to średnio wyobrażam.
A u tego nowego jest raczej tak max poślizg jakiś do godziny. I tez zazwyczaj godziny popołudniowe zawsze mialam. A wczoraj po raz pierwszy do południa. I jest to o wiele lepiej bo wstajesz, szykujesz się na wizytę i z glowy. A tak to sie siedzi cały dzień i czeka jak na skazanie i odchodzi od zmysłów. Ale oczywiście nie zawsze sie tak udaje ogarnac.
Ja mogę niestety tylko po południu, bo tak jak pisałam, mąż musi zostać z młodą. U tego gina zazwyczaj jest opóźnienie koło pół h, ale nie narzekam, bo on jest bardzo dokładny i wiem, że wszystko dobrze sprawdzi.

Hej,
po wczorajszych zgłoszeniach przesyłam zaktualizowaną listę osób chętnych do wątku prywatnego.

@Fifonka
@Lillyworld
@Anis28
@Czihori
@natinatkanati
@becia.25
@xdorotaa
@Madlein
@KB02
@Magsie
@Natalia...
@Tenni
@duszyczka
@Monmaj
@Moonstone
@Katigger
@agulla84
@stella33
@Alexisima
@Kinga_89
@Kamilad
@Edytak166
@Totylkokasia
@Invicta
@Kapozi
@olguuu
@Serduszkowa1988
@Olga089
@Ada199079
@majal87
@Caroline24
@Jaktomarta
@Marcepanka096
@Blueberry94
@Tynka_toja
@Jula19
@Moska1
@Niecierpliwa233
@Monusia
@Monmaj
@Ermengerda
@Elmirka91
@roki3
@karolka93

Mam nadzieję, że dziewczyny, które wczoraj się ujawniły będą aktywnymi użytkowniczkami. :D
Tradycyjnie w przypadku braków na liście proszę o cytowanie tej wiadomości, będzie mi łatwiej. Wczoraj kilka osób zignorowało tą prośbę i tylko przypadkiem wpadło mi w oko, że też chciały się dopisać. :(

Słuchajcie, jest teraz długi weekend, będzie sporo czasu na forum. Może ustalimy sobie, że 20 czerwca zamykam tą listę i wysyłam prośbę o utworzenie wątku prywatnego?

I druga prośba przede wszystkim do osób z doświadczeniem babyboomforumowym :)- na niektórych wątkach są jakieś zasady, np propo udzielania się, albo przedstawiania itd. Macie jakieś propozycje? sugestie?
Proszę o dopisanie :)

Ja mam też heparyne. I jak pytałam gina czy mogłabym inne miejsce to powiedział, że na ten moment mam robić w brzuch. Jest coraz gorzej. Niby siniaków jakichs wielkich nie mam. Ale z kolei teraz tak ciężko ta igła wchodzi że mam wrażenie jakby wbijało się w coś twardego...I te zastrzyki robie na linii pępka w odległości 5 cm od. A można np wyżej robic albo niżej?
Ja robiłam trochę niżej lub wyżej i lekarz mówił, że okej. Choc aktualnie odstawił mi calkiem zastrzyki przez krwiaka

Ja to całkiem nie mam snów ani o synku ani o córce. Zazdroszczę Wam waszych przeczuć. Ja przez ten ciągły stres to się chyba cieszyć nie umiem. 10 lat czekania a teraz tylko płacze albo się martwię. Tłumaczę sobie, że będzie dobrze I nie skończy się jak poprzednio ale za głupia na to jestem chyba.
Ale miło się czyta Wasze wypowiedzi :)

Ja robię wyżej, bo tak mam tłuszczyk rozłożony, że jest za co chwycić.

Co do różnicy wieku u nas będzie 12lat 😱 Syn już wie i wbrew moim podejrzeniom jest szczęśliwy, że będzie miał rodzeństwo. Poza tym bardzo o mnie teraz dba, jestem zszokowana jego zachowaniem.

reklama
Na moim wątku z 1 ciąży mamy zasadę, że co najmniej raz na 2 tyg trzeba coś od siebie napisać, a raz na 2 miesiące jest czyszczenie listy i nieaktywni użytkownicy są usuwani. Myślę, że to w porządku, teraz mamy tam naprawdę zgrane grono i znamy się jak dobre koleżanki ;)
A jeszcze fajne było to, że mieliśmy tabelkę z nickiem, wiekiem, terminem porodu, miejscem zamieszkania i która to ciąża (oczywiście 2 ostatnie informacje nie były obowiązkowe). Moim zdaniem było to bardziej czytelne i lepiej się zapamiętywało, kto jest kto.
Podobają mnie się te pomysły :D

Do góry