Na moim wątku z 1 ciąży mamy zasadę, że co najmniej raz na 2 tyg trzeba coś od siebie napisać, a raz na 2 miesiące jest czyszczenie listy i nieaktywni użytkownicy są usuwani. Myślę, że to w porządku, teraz mamy tam naprawdę zgrane grono i znamy się jak dobre koleżanki
A jeszcze fajne było to, że mieliśmy tabelkę z nickiem, wiekiem, terminem porodu, miejscem zamieszkania i która to ciąża (oczywiście 2 ostatnie informacje nie były obowiązkowe). Moim zdaniem było to bardziej czytelne i lepiej się zapamiętywało, kto jest kto.
Ja dziś wizytuję o 18:00 i bardzo trzyma mnie stres. Między moimi dziećmi będzie 1,5 r różnicy i o ile ogólnie płeć byłaby mi obojętna, to ze względów praktycznych wolałabym dziewczynkę - mamy 3-pokojowe mieszkanie i nie chcielibyśmy oddawać sypialni i przenosić się do salonu
a jakoś srednio sobie wyobrażam rodzeństwo innej płci w jednym pokoju w wieku szkolnym czy tym bardziej nastoletnim.
Za to między mną a moim bratem jest 11 lat różnicy i powiem Wam, że dla mnie to hardcore. Jesteśmy na tak różnych etapach życia, że naprawdę niewiele mamy ze sobą wspólnego, mimo że ogólnie się lubimy. Ja też niejako "z urzędu" mam do niego podejście jak matka, a nie siostra, bo od początku bylam angażowana w opiekę itp, wszyscy wymagali ode mnie dorosłości i trudno mi się przestawić na relacje typowe dla rodzeństwa.