reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Ja byłam u dentysty 2 tygodnie temu, 2 dni po pozytywnym teście i założyła mi plombę. Oczywiście jak zawsze bez znieczulenia i oczywiście powiedziałam jej że jestem po pozytywnym teście i stwierdziła że koniecznie żeby trzeba wyleczyć.
Kurcze... Chyba po prostu wieść o ciąży wystraszyła nie do końca kompetentnych ludzi... trochę jestem zła bo teraz jak nie mam żadnych mdłości ani nic to byłoby spoko na fotelu... A jak się zapisze po ginekologu to pewnie znów za kilka tygodni będzie wizytą, gdy juz będę miala komplet objawów...

reklama
Dziewczyny, a ja chcialabym zapytac o testy genetyczne z krwi - czy zamierzacie robic, a jesli tak, to ktore? Z tego,co tu czytalam,to powtarza sie Nifty - dlaczego wybralyscie akurat ten? Ja w tej ciazy chcialabym zrobic zeby wiedziec, ze wszystko ok i jaka plec:] nie zdecydowalam tylko,ktory zrobic. Pamietam,ze w poprzedniej ciazy ginekolog polecal mi jakis test, w ktorym probke wysyla sie do laboratorium w Hiszpanii...

Uff. Dziękuję @becia.25 i @Jaktomarta ! Podniosłyście mnie na duchu zwłaszcza z tą przeprowadzką w zaawansowanej ciąży!

@Jaktomarta napisałaś, że przydatna jest "dobra cdl..." co miałaś na myśli?
Cdl czyli certyfikowany doradca laktacyjny - bardzo pomocna,jesli sa jakies watpliwosci albo jest problem z karmieniem piersia, a zazwyczaj - z tego co ja wiem z wlasnego podworka i od znajomych - to costam, jakis mniejszy lub wiekszy problem jest na poczatku karmienia. No i to bardzo uspokaja, przy szalejacych hormonach poporodowych i niewyspaniu, jak wiesz z kim zaufanym sie skonsultowac.

@Kamilad jak samopoczucie ? Śledziłam Twoje wypowiedzi na grudniowkach i już wiem ze troszkę lepiej, całe szczęście ze jesteś spokojniejsza. 4 dni do Twojej wizyty, myśle o Tobie i Twojej fasolce ciepło 💖 Moja mi daje popalić bo mdłości nie ustępują 🙈 dziś zjadłam tylko rogala i frytki, wszystko inne puchnie mi w ustach (zle mi z tym bo uwielbiam zdrowe jedzenie, warzywa i owoce 🥺)
Czuję się lepiej 😘 tzn jestem spokojniejsza. Nadal potrafi zaboleć jak cholera, szczególnie w nocy się budzę i zastanawiam się czy iść po coś przeciwbólowego, ale z reguły nie chce mi się wstawać z łóżka... W dzień jest lepiej ale też czasami zaboli okresowo. Ale skoro trwa to już kilka dni i nie mam przy tym żadnych plamień to uznałam że widocznie tak musi być i już tak nie panikuję🤷🏻‍♀️ pierwszy dzień mnie tak mocno przeraził.
U mnie na szczęście bez mdłości, wręcz powiedziałabym że bardziej mnie ssie niż zawsze 😩
Weekend szybko zleci, mam nadzieję że pon i wtorek do wizyty też i wtedy będę szczęśliwa ❤️

Dziewczyny, a ja chcialabym zapytac o testy genetyczne z krwi - czy zamierzacie robic, a jesli tak, to ktore? Z tego,co tu czytalam,to powtarza sie Nifty - dlaczego wybralyscie akurat ten? Ja w tej ciazy chcialabym zrobic zeby wiedziec, ze wszystko ok i jaka plec:] nie zdecydowalam tylko,ktory zrobic. Pamietam,ze w poprzedniej ciazy ginekolog polecal mi jakis test, w ktorym probke wysyla sie do laboratorium w Hiszpanii...
Ja nie, tylko prenatalne (krew+USG) a płeć w poprzedniej ciąży też poznałam na prenatalnych w 12tc 😊

ja chce robić Nifty w 10 tc, nie czytałam jeszcze porównania z innymi badaniami ale wielu moich znajomych robiło. Masz jakieś stronki do polecenia gdzie można o tym poczytać?
Czuję się lepiej 😘 tzn jestem spokojniejsza. Nadal potrafi zaboleć jak cholera, szczególnie w nocy się budzę i zastanawiam się czy iść po coś przeciwbólowego, ale z reguły nie chce mi się wstawać z łóżka... W dzień jest lepiej ale też czasami zaboli okresowo. Ale skoro trwa to już kilka dni i nie mam przy tym żadnych plamień to uznałam że widocznie tak musi być i już tak nie panikuję🤷🏻‍♀️ pierwszy dzień mnie tak mocno przeraził.
U mnie na szczęście bez mdłości, wręcz powiedziałabym że bardziej mnie ssie niż zawsze 😩
Weekend szybko zleci, mam nadzieję że pon i wtorek do wizyty też i wtedy będę szczęśliwa ❤️
mnie tez dziś kłuło, nawet miałam taki potok śluzu ze szukałam szybko toalety żeby sprawdzić czy nie daj Boże nie krwawię. Ale to na szczęście nic poza białym śluzem a przyjaciółka która już ma zdrowa córeczkę mówiła ze takie odczucia są normalne. Ja jestem dzień po Tobie, cieszę się i zarazem stresuje 🙈

Jestem po pierwszej wizycie, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym. W poniedziałek kolejna wizyta i już powinien być na niej zarodek. Jedynie co mnie zmartwiło, to umiejscowienie ciazy w obrębie macicy, ale w jej rogu.. choc lekarka twierdzi, ze takie ciaze rozwijają się prawidłowo.. ale jednak zmartwiła mnie, bo skoro zwróciła na to uwage, to coś to oznacza...
Ktory tydz i który dzień, niecierpliwie oczekuję swojej wizyty.
Nie martw się na zapas, mysl o tym, co jest dobrze.

Cześć.
Mam na imię Paulina i mam 29 lat.
Dziś zrobiłam test i szczerze jestem przerażona... Mam już dwójkę. Z facetem z którym wyszły mi teraz pozytywne testy nie jestem w związku. Rozstaliśmy się jakiś czas temu i tak spotykaliśmy się raz na jakiś czas... No ale dwa testy się raczej nie mylą, nie? 🤔
Raczej nie mylą, może zamiast raz na jakis czas, będziecie juz zawsze razem... kto wie

reklama
Do góry