reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Byłam jeszcze dziś na becie i progesteronie bo miałam wykupiony voucher w labo i o ile beta przyrasta ładnie chyba to nie wiem czy progesteron nie jest jednak niski.

Beta z 4.05 - 269,36
Beta z 6.05 - 769,58

Progesteron z 02.05 -22,40
Progesteron z 6.05 - 23,20

Ktoś się zna na progesteronie? Mam w razie co kupiony duphaston ale nie wiem czy brać czy jest w porządku. Ginekolog na urlopie do środy.
Lekarzem nie jestem, ale moim zdaniem bardzo ładny progesteron. Nie brałabym żadnych leków bez wskazań lekarza.Żadnych negatywnych objawów nie masz?

Byłam jeszcze dziś na becie i progesteronie bo miałam wykupiony voucher w labo i o ile beta przyrasta ładnie chyba to nie wiem czy progesteron nie jest jednak niski.

Beta z 4.05 - 269,36
Beta z 6.05 - 769,58

Progesteron z 02.05 -22,40
Progesteron z 6.05 - 23,20

Ktoś się zna na progesteronie? Mam w razie co kupiony duphaston ale nie wiem czy brać czy jest w porządku. Ginekolog na urlopie do środy.
Wg mojego gina prog powyżej 20 to bardzo ładny wynik :) mi wzrósł od 15,50 do 18 przy becie 178 i dostałam luteinę ale to przez wcześniejsze biochemy, ogólnie mówił że wynik jest dobry

Wg mojego gina prog powyżej 20 to bardzo ładny wynik :) mi wzrósł od 15,50 do 18 przy becie 178 i dostałam luteinę ale to przez wcześniejsze biochemy, ogólnie mówił że wynik jest dobry
Bardzo mnie uspokoiłas, koleżanka mi mówiła że miała grubo powyżej 30 i że mój to mało trochę

Bardzo mnie uspokoiłam, koleżanka mi mówiła że miała grubo powyżej 30 i że mój to mało trochę
No ja bym się nie sugerowała tym co miała koleżanka tylko tym co powie lekarz :) normy proga mają dosyć duża rozpiętość, także może być u każdej z nas naprawde różnie. Więc jeżeli nie plamisz czy coś to ten wynik jest jak najbardziej ok :)

Ja ostatnio czytałam o wizytach u dentysty w ciąży i w artykule stwierdzono, że stres matki wynikający ze strachu przed bólem jest bardziej szkodliwy niż odpowiednio dobrane znieczulenie! Także laseczki, rozsądek owszem, ale różowe okulary na oczy i no stress!😎😎

Jestem po pierwszej wizycie, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym. W poniedziałek kolejna wizyta i już powinien być na niej zarodek. Jedynie co mnie zmartwiło, to umiejscowienie ciazy w obrębie macicy, ale w jej rogu.. choc lekarka twierdzi, ze takie ciaze rozwijają się prawidłowo.. ale jednak zmartwiła mnie, bo skoro zwróciła na to uwage, to coś to oznacza...

Cześć.
Mam na imię Paulina i mam 29 lat.
Dziś zrobiłam test i szczerze jestem przerażona... Mam już dwójkę. Z facetem z którym wyszły mi teraz pozytywne testy nie jestem w związku. Rozstaliśmy się jakiś czas temu i tak spotykaliśmy się raz na jakiś czas... No ale dwa testy się raczej nie mylą, nie? 🤔

Załączniki

• 20220506_122022.jpg
    20220506_122022.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 120
  • received_1631032057275281.jpeg
    received_1631032057275281.jpeg
    43 KB · Wyświetleń: 119
reklama
Dziewczyny, które macie termin na okolice 06.01 jakie macie teraz bety? U mnie dzisiaj skończony 5tc i beta 1107. Już mam wkręt, że za nisko 🙄

Do góry