reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

Czemu płacicie za badania prenatalne? Ja dostałam od gina listę placówek gdzie robią na NFZ i tam się zarejestrowałam. Na USG I trymestru i test PAPPA.

A czy ktoś robi zastrzyki z heparyny w udo? Kurcze brzuch mam już taki siny, że nie ma praktycznie wolnego miejsca.
ja gdzies chyba na forum czytalam ze jak wyjdą jakies mutacje odnośnie trombofilii to można niby zrobić prenatalne na NFZ. Tylko ja nie mam pojęcia gdzie mogłabym to zrobić...

reklama
A dokąd zapisałaś się do Poznania? Ja jestem załamana bo mój lokalny ginekolog z certyfikatem w okresie moich prenatalnych ma zaplanowany urlop. I muszę postawić na Poznań a nie znam tam w ogóle lekarzy....
ja tez nie znam. Jedynie mój gin mi powiedział ze mam sie zgłosić do Szymańskiego med art.

Czemu płacicie za badania prenatalne? Ja dostałam od gina listę placówek gdzie robią na NFZ i tam się zarejestrowałam. Na USG I trymestru i test PAPPA.

A czy ktoś robi zastrzyki z heparyny w udo? Kurcze brzuch mam już taki siny, że nie ma praktycznie wolnego miejsca.
Place za prenatalne bo nie mam wskazań do refundacji. Mam poniżej 35 lat, nie mam obciążającego wywiadu. Lekarz prowadzący rozłożył ręce i powiedział - przykro mi. Nie mam podstaw do wystawienia skierowania.

Badania prenatalne są na nfz tylko w określonych przypadkach, na pewno wiek powyżej 35 lat i pewnie choroby lub obciążony wywiad. Ja się na nic nie łapię ;)

Pytałam gin o inne miejsce to powiedział ze na razie mam robić w brzuch. I tak lewą stronę od dwóch tygodni mam wyłączona po tej akcji co mąż mi trafił naczynko i poszło trochę krwi a później wywalił mi się mega siniak. I w sumie wczoraj spróbowaliśmy zrobić tam zastrzyk to mega ciężko wchodzi mi z tej strony igła i boli bardziej. Nie wiem czy to dlatego że jeszcze ten siniak jest taki żółty i nie zszedł do końca. Niby ominelismy to miejsce ale coś jest nie tak. A z prawej zaraz skończą się wolne miejsca.

Witam, podczytuje was już dłuższy czas ale dopiero teraz odważyłam się przywitać:) to moja 6 ciąża. Mam zdrowa 8 letnia córkę oraz w tamtym roku 3 biochemy i puste jajo. Obecnie 8t6d, na lekach od ginekologa oraz immunologa clexane 0 4, aspirin cardio, calcort, duphaston, plaquenil, metformax 1000, acofil i witaminy. Myślę że ten zestaw pozwolil mi dotrwać do tego czasu w którym jestem. Na wizycie w 7 tygodniu, beta była bardzo duża ponad 200 tysięcy i myślałam nawet że może będą bliźniaki ale zarodek 1 z bijącym serduszkiem. Kolejna wizytę mam w ten piątek. Mam nadzieję na dobre wieści. Wszystkim życzę nieuciążliwych dni do końca 1 trymestru, już niedługo.

Witamy wszystkie nowe mamusie :)
I gratuluje udanych wizyt dzisiejszych ;)

U mnie po pld mega skurcze, na szczęście po paru minutach puściło,wzielam No spe. Nie eiem czy nastawić się na najgorsze czy może ten krwiak się wchłania albo zacznę krwawic na momencie.. ciahle csuje ucisk i rwanie "na dole". Nie mogę znaleźć nic o objawach wchłaniania,bo poki co od wczoraj rana plamien tez brak,tylko duzo wydzieliny zwykłej.
Teoche jesyem załamana. Juz z chłopem rozmawiałam,że jak znowu die nie uda to więcej prob nie podejmuje. Nie jesyem robotem,po prostu wymiękam. Czekam na poniedziałek jak na jakiś wyrok.

Witamy wszystkie nowe mamusie :)
I gratuluje udanych wizyt dzisiejszych ;)

U mnie po pld mega skurcze, na szczęście po paru minutach puściło,wzielam No spe. Nie eiem czy nastawić się na najgorsze czy może ten krwiak się wchłania albo zacznę krwawic na momencie.. ciahle csuje ucisk i rwanie "na dole". Nie mogę znaleźć nic o objawach wchłaniania,bo poki co od wczoraj rana plamien tez brak,tylko duzo wydzieliny zwykłej.
Teoche jesyem załamana. Juz z chłopem rozmawiałam,że jak znowu die nie uda to więcej prob nie podejmuje. Nie jesyem robotem,po prostu wymiękam. Czekam na poniedziałek jak na jakiś wyrok.
Będzie dobrze ✊ nie znam Twojej historii, ale teraz emocje przez Ciebie przemawiają. Też miałam takie momenty. Przez 5 lat staraliśmy się o 2 dziecko i po drodze wiele przeszłam. Nie chcę teraz o tym tu pisać, nie chce też stresować innych dziewczyn, ale gdybym się poddała to teraz nie leżałby obok mnie mój Cud, który w przyszłym miesiącu skończy 2 lata.

reklama
Do góry