reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

Hej dziewczyny, mam nadzieje, ze miałyście piękna majówkę 🌼 Ja powiem Wam, ze chyba zaczynaja mi się mdłości. Od dwóch dni czułam się dziwnie ale zrzucałam to na przebywanie na słońcu, na jazdę samochodem ale trzeci dzień z rzędu mdli mnie po jedzeniu. Zjadam ze smakiem ale potem mam uczucie jakby lekkiej choroby lokomocyjnej 🥴 do tego senność a jeszcze kilka dni temu byłam wulkanem energii. A jak u Was objawy?
Jutro pierwsza wizyta z listy, @Kapozi trzymamy kciuki 💛 PS resztę nowych terminów wizyt wpisze jutro
U mnie narazie brak objawów, nawet piersi nie bolą, boję się nudności i wymiotów bo w poprzedniej ciąży były bardzo uciążliwe, aż płakałam z bezsilności, nic nie mogłam zjeść, wypić, mam nadzieję, że tym razem mnie ominie 🤞

reklama
Hej dziewczyny, mam nadzieje, ze miałyście piękna majówkę 🌼 Ja powiem Wam, ze chyba zaczynaja mi się mdłości. Od dwóch dni czułam się dziwnie ale zrzucałam to na przebywanie na słońcu, na jazdę samochodem ale trzeci dzień z rzędu mdli mnie po jedzeniu. Zjadam ze smakiem ale potem mam uczucie jakby lekkiej choroby lokomocyjnej 🥴 do tego senność a jeszcze kilka dni temu byłam wulkanem energii. A jak u Was objawy?
Jutro pierwsza wizyta z listy, @Kapozi trzymamy kciuki 💛 PS resztę nowych terminów wizyt wpisze jutro
Ja to najbardziej się boję z objawów właśnie tych nudności i wymiotów, chyba przez miesiąc nic nie jadłam, picie wchodziło tylko popołudniu, rano wszystko wymiotowałam, juz aż płakałam z bezsilności, brrr oby tym razem mnie ominęło 🤞

U mnie też brak jakichkolwiek objawów co mnie bardzo niepokoi. Wczoraj tylko miałam zgagę, ale nie wydaje mi się żeby to było przez ciążę. Zgagi z synem miałam dopiero w trzecim trymestrze, jak wszystkie organy podniosły się do góry i uciskały na żołądek.
Niech już będzie ten 10.05 i wizyta. Zwariuję do tego czasu 😢

U mnie zaczęły się zawroty głowy z rana, helikopter jakbym conajmniej była mocno wstawiona 😅 ale wstałam z łóżka, zjadłam śniadanie i było lepiej.
Tez jeść mi się bardziej chce, ale ja kp, wiec moze tez być i od tego.
Dziewczyny, a czy któraś z Was też ma tak dużo śluzu? Ja podczas wizyt w toalecie 9 na bieliźnie też zauważyłam dość spore ilości. Raz biały, raz delikatnie żółty.
Tak :) to normalne 👍

Ogólnie tka jeszcze porównywałam objawy do pierwszej ciąży i poprzednim razem już miałam mdłości mega. A teraz cisza. Właściwie to mam zdecydowanie słabsze objawy i jest ich mniej, ale jestem spokojna i staram się być dobrej myśli 😊

U mnie też brak jakichkolwiek objawów co mnie bardzo niepokoi. Wczoraj tylko miałam zgagę, ale nie wydaje mi się żeby to było przez ciążę. Zgagi z synem miałam dopiero w trzecim trymestrze, jak wszystkie organy podniosły się do góry i uciskały na żołądek.
Niech już będzie ten 10.05 i wizyta. Zwariuję do tego czasu 😢
Ja też praktycznie brak objawów 😩 jedynie ból piersi (w sumie to może być też od luteiny), senność (ale to też nie jakaś turbo nowość u mnie) i cały czas martwi mnie ból brzucha jak na okres :( wczoraj w nocy to w ogóle myślałam że jak wstanę rano to chlusne krwią taki ból 😩 boli sporadycznie ale właśnie czasem tak mocno...
Wizytę też mam 10.05. i też nie wiem czy nie zwariuje do tego czasu :( korci mnie iść kontrolnie na betę ale nie wiem czy wtedy nie będę się stresowała bardziej 🥺

Ja też praktycznie brak objawów 😩 jedynie ból piersi (w sumie to może być też od luteiny), senność (ale to też nie jakaś turbo nowość u mnie) i cały czas martwi mnie ból brzucha jak na okres :( wczoraj w nocy to w ogóle myślałam że jak wstanę rano to chlusne krwią taki ból 😩 boli sporadycznie ale właśnie czasem tak mocno...
Wizytę też mam 10.05. i też nie wiem czy nie zwariuje do tego czasu :( korci mnie iść kontrolnie na betę ale nie wiem czy wtedy nie będę się stresowała bardziej 🥺
Hej spokojnie! Mnie tez boli podbrzusze, to normalne bo zaczyna tam się powoli wszystko rozciągać. W pierwszej coazy tez mnie pobolewalo i teraz tez. W nocy tez miałam mocne bóle podbrzusza ale przeszły.
I tez nie mam właściwie żadnych objawów, wcześniej te pierwsi były tkliwe a dziś już nic :) generalnie leoiej żeby tak znosić ciąże, bezobjawowo serio, ja jak narazie jestem zadowolona z tego powodu ze czyje się tak dobrze :)
Ja bym na Twoim miejscu nie szła na bete, właśnie będziesz yylko się stresować, a chciałam tylko przypomnieć ze STRES to jest dopiero w ciąży niewskazany. 😘Dziewczyny głowa do góry, przecież musi być dobrze ❤️

Hej spokojnie! Mnie tez boli podbrzusze, to normalne bo zaczyna tam się powoli wszystko rozciągać. W pierwszej coazy tez mnie pobolewalo i teraz tez. W nocy tez miałam mocne bóle podbrzusza ale przeszły.
I tez nie mam właściwie żadnych objawów, wcześniej te pierwsi były tkliwe a dziś już nic :) generalnie leoiej żeby tak znosić ciąże, bezobjawowo serio, ja jak narazie jestem zadowolona z tego powodu ze czyje się tak dobrze :)
Ja bym na Twoim miejscu nie szła na bete, właśnie będziesz yylko się stresować, a chciałam tylko przypomnieć ze STRES to jest dopiero w ciąży niewskazany. 😘Dziewczyny głowa do góry, przecież musi być dobrze ❤️
Może masz rację 😩 im bliżej wizyty tym bardziej analizuje i panikuje... Dzięki 🥰

reklama
Hej dziewczyny! Gdyby nie bol piersi i brak @ nawet nie wiedzialabym , ze jestem w ciąży. Nie mam totalnie zadnych objawów nic, abi bólu brzucha, ani mdłości, jedynie co, to corki teraz wstają przede mną ja śpię jeszcze 10 min dłużej i budzę się w nocy, bo sni mi sie drugi raz w tym tyg sen, ze widzę na papierze krew podczas wizyty w wc. Tez chwile myslalam nad betą, ale do poniedziałku nie będę już swirować. Z nowych rzeczy, nic mi nie smakuje, wszystko jest jakieś jałowe, ale zrzucam to na alergiczny nieżyt nosa.

Ostatnia edycja:
Do góry