reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Hej dziewczyny, mam nadzieje, ze miałyście piękna majówkę 🌼 Ja powiem Wam, ze chyba zaczynaja mi się mdłości. Od dwóch dni czułam się dziwnie ale zrzucałam to na przebywanie na słońcu, na jazdę samochodem ale trzeci dzień z rzędu mdli mnie po jedzeniu. Zjadam ze smakiem ale potem mam uczucie jakby lekkiej choroby lokomocyjnej 🥴 do tego senność a jeszcze kilka dni temu byłam wulkanem energii. A jak u Was objawy?
Jutro pierwsza wizyta z listy, @Kapozi trzymamy kciuki 💛 PS resztę nowych terminów wizyt wpisze jutro
U mnie narazie brak objawów, nawet piersi nie bolą, boję się nudności i wymiotów bo w poprzedniej ciąży były bardzo uciążliwe, aż płakałam z bezsilności, nic nie mogłam zjeść, wypić, mam nadzieję, że tym razem mnie ominie 🤞

reklama
Hej dziewczyny, mam nadzieje, ze miałyście piękna majówkę 🌼 Ja powiem Wam, ze chyba zaczynaja mi się mdłości. Od dwóch dni czułam się dziwnie ale zrzucałam to na przebywanie na słońcu, na jazdę samochodem ale trzeci dzień z rzędu mdli mnie po jedzeniu. Zjadam ze smakiem ale potem mam uczucie jakby lekkiej choroby lokomocyjnej 🥴 do tego senność a jeszcze kilka dni temu byłam wulkanem energii. A jak u Was objawy?
Jutro pierwsza wizyta z listy, @Kapozi trzymamy kciuki 💛 PS resztę nowych terminów wizyt wpisze jutro
Ja to najbardziej się boję z objawów właśnie tych nudności i wymiotów, chyba przez miesiąc nic nie jadłam, picie wchodziło tylko popołudniu, rano wszystko wymiotowałam, juz aż płakałam z bezsilności, brrr oby tym razem mnie ominęło 🤞

U mnie też brak jakichkolwiek objawów co mnie bardzo niepokoi. Wczoraj tylko miałam zgagę, ale nie wydaje mi się żeby to było przez ciążę. Zgagi z synem miałam dopiero w trzecim trymestrze, jak wszystkie organy podniosły się do góry i uciskały na żołądek.
Niech już będzie ten 10.05 i wizyta. Zwariuję do tego czasu 😢

U mnie zaczęły się zawroty głowy z rana, helikopter jakbym conajmniej była mocno wstawiona 😅 ale wstałam z łóżka, zjadłam śniadanie i było lepiej.
Tez jeść mi się bardziej chce, ale ja kp, wiec moze tez być i od tego.
Dziewczyny, a czy któraś z Was też ma tak dużo śluzu? Ja podczas wizyt w toalecie 9 na bieliźnie też zauważyłam dość spore ilości. Raz biały, raz delikatnie żółty.
Tak :) to normalne 👍

Ogólnie tka jeszcze porównywałam objawy do pierwszej ciąży i poprzednim razem już miałam mdłości mega. A teraz cisza. Właściwie to mam zdecydowanie słabsze objawy i jest ich mniej, ale jestem spokojna i staram się być dobrej myśli 😊

U mnie też brak jakichkolwiek objawów co mnie bardzo niepokoi. Wczoraj tylko miałam zgagę, ale nie wydaje mi się żeby to było przez ciążę. Zgagi z synem miałam dopiero w trzecim trymestrze, jak wszystkie organy podniosły się do góry i uciskały na żołądek.
Niech już będzie ten 10.05 i wizyta. Zwariuję do tego czasu 😢
Ja też praktycznie brak objawów 😩 jedynie ból piersi (w sumie to może być też od luteiny), senność (ale to też nie jakaś turbo nowość u mnie) i cały czas martwi mnie ból brzucha jak na okres :( wczoraj w nocy to w ogóle myślałam że jak wstanę rano to chlusne krwią taki ból 😩 boli sporadycznie ale właśnie czasem tak mocno...
Wizytę też mam 10.05. i też nie wiem czy nie zwariuje do tego czasu :( korci mnie iść kontrolnie na betę ale nie wiem czy wtedy nie będę się stresowała bardziej 🥺

Ja też praktycznie brak objawów 😩 jedynie ból piersi (w sumie to może być też od luteiny), senność (ale to też nie jakaś turbo nowość u mnie) i cały czas martwi mnie ból brzucha jak na okres :( wczoraj w nocy to w ogóle myślałam że jak wstanę rano to chlusne krwią taki ból 😩 boli sporadycznie ale właśnie czasem tak mocno...
Wizytę też mam 10.05. i też nie wiem czy nie zwariuje do tego czasu :( korci mnie iść kontrolnie na betę ale nie wiem czy wtedy nie będę się stresowała bardziej 🥺
Hej spokojnie! Mnie tez boli podbrzusze, to normalne bo zaczyna tam się powoli wszystko rozciągać. W pierwszej coazy tez mnie pobolewalo i teraz tez. W nocy tez miałam mocne bóle podbrzusza ale przeszły.
I tez nie mam właściwie żadnych objawów, wcześniej te pierwsi były tkliwe a dziś już nic :) generalnie leoiej żeby tak znosić ciąże, bezobjawowo serio, ja jak narazie jestem zadowolona z tego powodu ze czyje się tak dobrze :)
Ja bym na Twoim miejscu nie szła na bete, właśnie będziesz yylko się stresować, a chciałam tylko przypomnieć ze STRES to jest dopiero w ciąży niewskazany. 😘Dziewczyny głowa do góry, przecież musi być dobrze ❤️

Hej spokojnie! Mnie tez boli podbrzusze, to normalne bo zaczyna tam się powoli wszystko rozciągać. W pierwszej coazy tez mnie pobolewalo i teraz tez. W nocy tez miałam mocne bóle podbrzusza ale przeszły.
I tez nie mam właściwie żadnych objawów, wcześniej te pierwsi były tkliwe a dziś już nic :) generalnie leoiej żeby tak znosić ciąże, bezobjawowo serio, ja jak narazie jestem zadowolona z tego powodu ze czyje się tak dobrze :)
Ja bym na Twoim miejscu nie szła na bete, właśnie będziesz yylko się stresować, a chciałam tylko przypomnieć ze STRES to jest dopiero w ciąży niewskazany. 😘Dziewczyny głowa do góry, przecież musi być dobrze ❤️
Może masz rację 😩 im bliżej wizyty tym bardziej analizuje i panikuje... Dzięki 🥰

reklama
Hej dziewczyny! Gdyby nie bol piersi i brak @ nawet nie wiedzialabym , ze jestem w ciąży. Nie mam totalnie zadnych objawów nic, abi bólu brzucha, ani mdłości, jedynie co, to corki teraz wstają przede mną ja śpię jeszcze 10 min dłużej i budzę się w nocy, bo sni mi sie drugi raz w tym tyg sen, ze widzę na papierze krew podczas wizyty w wc. Tez chwile myslalam nad betą, ale do poniedziałku nie będę już swirować. Z nowych rzeczy, nic mi nie smakuje, wszystko jest jakieś jałowe, ale zrzucam to na alergiczny nieżyt nosa.

Ostatnia edycja:
Do góry