reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Ja dziś zabieram dzieciaki na lody po pracy, wychodzimy z ich przyjaciółmi i mamami.
W szkole jeden jedzie na wycieczkę, a drugi ma jakieś zabawy terenowe zamiast lekcji.
Ja natomiast mam dzisiaj dosyć ciężki dzień w pracy, nadal kompletnie nie czuje się ciążowo i jestem w zawieszeniu czy cieszyć się czy martwić...ogólnie uleciał ze mnie pewien entuzjazm i emocje które towarzyszyły mi od początku nawet na wizytę w przyszły czwartek nie oczekuje przebierając nogami, nie wiem co się dzieje....

Ja ledwo młodego do szkoły odwiozlam. Rano było ok, ale jak wsiedlismy w auto to mdłości się zaczęły. Ledwo zakupy zrobiłam i wróciłam do domu. Młody ma dziś dzień sportu w szkole, później jedziemy do miasta na lody 😋

Ja dziś zabieram dzieciaki na lody po pracy, wychodzimy z ich przyjaciółmi i mamami.
W szkole jeden jedzie na wycieczkę, a drugi ma jakieś zabawy terenowe zamiast lekcji.
Ja natomiast mam dzisiaj dosyć ciężki dzień w pracy, nadal kompletnie nie czuje się ciążowo i jestem w zawieszeniu czy cieszyć się czy martwić...ogólnie uleciał ze mnie pewien entuzjazm i emocje które towarzyszyły mi od początku nawet na wizytę w przyszły czwartek nie oczekuje przebierając nogami, nie wiem co się dzieje....
Ja tez mam takie wzloty i upadki jeśli chodzi o entuzjazm ciążowy. Wydaje mi się ze to normalne, różne emocje kłębią się w nas. Ja od początku mam taki dystans do tej ciąży mimo wsYstko, ciagle wydaje mi sie mało realna, tez nie odczuwam jakbym była w ciąży. Niestety często tez zwyczajnie zapominam ze w niej jestem 😵‍💫
W piątek mam wizytę, nie mogę sie doczekać aż podejrze malucha :)

Dziewczyny często piszecie ze się martwicie, ze z ciąża mogłoby pójść coś nie tak itd. A czy przejmujecie się właśnie chorobami które mogą dopaść nas w ciąży albo jakimiś potencjalnie szkodliwymi substancjami?
Myślałam ze w tej ciąży sama sobie odpuszczę sle już zaczynam sie przejmować :/ cytomegalia, toxoplazma nie mam przeciwciał i boje się ze coś złapie, zwłaszcza ze mam synka rocznego w domu.

Pierwsza ciąże miałam burzliwą. Złapałam po raz pierwszy w życiu opryszczkę, ile ja się naplakalam, bo to było pierwotne zakażenie i na samym początku drugiego trymestru. Brałam ogromne dawki acyklowiru. Na szczęście z synkiem jest wezystko dobrze :/ ale ja się nastresowalam to moje :/

Ja tez mam takie wzloty i upadki jeśli chodzi o entuzjazm ciążowy. Wydaje mi się ze to normalne, różne emocje kłębią się w nas. Ja od początku mam taki dystans do tej ciąży mimo wsYstko, ciagle wydaje mi sie mało realna, tez nie odczuwam jakbym była w ciąży. Niestety często tez zwyczajnie zapominam ze w niej jestem 😵‍💫
W piątek mam wizytę, nie mogę sie doczekać aż podejrze malucha :)
Chyba nie Ty jedyna. Ja tak samo euforia a później strach 🤷🏼‍♀️ Wzruszam się ciagle, chłop mnie denerwuje - chociaż stara się, a ja warczę przez co jestem znowu na siebie zła 🤣 ja tez w piątek wizyta, mam nadzieje ze usłyszę serduszko. ❤️ Jutro mam zrobić bete przed wizyta, ostatnia mnie uspokoiła bo w końcu dobry przyrost. 🤞🏻 U mnie z om termin na 16.01 - byłaby super data, maz ma urodziny 16.07, a ja 7.01 czyli byłaby taka nasza wspólna data 🙈 ale lekarz powiedział, ze ciąża może być młodsza, dopiero na tej wizycie potwierdzi termin 😊 powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach, dajcie znać koniecznie po 😊

reklama
Do góry