reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Ja dziś zabieram dzieciaki na lody po pracy, wychodzimy z ich przyjaciółmi i mamami.
W szkole jeden jedzie na wycieczkę, a drugi ma jakieś zabawy terenowe zamiast lekcji.
Ja natomiast mam dzisiaj dosyć ciężki dzień w pracy, nadal kompletnie nie czuje się ciążowo i jestem w zawieszeniu czy cieszyć się czy martwić...ogólnie uleciał ze mnie pewien entuzjazm i emocje które towarzyszyły mi od początku nawet na wizytę w przyszły czwartek nie oczekuje przebierając nogami, nie wiem co się dzieje....

Ja ledwo młodego do szkoły odwiozlam. Rano było ok, ale jak wsiedlismy w auto to mdłości się zaczęły. Ledwo zakupy zrobiłam i wróciłam do domu. Młody ma dziś dzień sportu w szkole, później jedziemy do miasta na lody 😋

Ja dziś zabieram dzieciaki na lody po pracy, wychodzimy z ich przyjaciółmi i mamami.
W szkole jeden jedzie na wycieczkę, a drugi ma jakieś zabawy terenowe zamiast lekcji.
Ja natomiast mam dzisiaj dosyć ciężki dzień w pracy, nadal kompletnie nie czuje się ciążowo i jestem w zawieszeniu czy cieszyć się czy martwić...ogólnie uleciał ze mnie pewien entuzjazm i emocje które towarzyszyły mi od początku nawet na wizytę w przyszły czwartek nie oczekuje przebierając nogami, nie wiem co się dzieje....
Ja tez mam takie wzloty i upadki jeśli chodzi o entuzjazm ciążowy. Wydaje mi się ze to normalne, różne emocje kłębią się w nas. Ja od początku mam taki dystans do tej ciąży mimo wsYstko, ciagle wydaje mi sie mało realna, tez nie odczuwam jakbym była w ciąży. Niestety często tez zwyczajnie zapominam ze w niej jestem 😵‍💫
W piątek mam wizytę, nie mogę sie doczekać aż podejrze malucha :)

Dziewczyny często piszecie ze się martwicie, ze z ciąża mogłoby pójść coś nie tak itd. A czy przejmujecie się właśnie chorobami które mogą dopaść nas w ciąży albo jakimiś potencjalnie szkodliwymi substancjami?
Myślałam ze w tej ciąży sama sobie odpuszczę sle już zaczynam sie przejmować :/ cytomegalia, toxoplazma nie mam przeciwciał i boje się ze coś złapie, zwłaszcza ze mam synka rocznego w domu.

Pierwsza ciąże miałam burzliwą. Złapałam po raz pierwszy w życiu opryszczkę, ile ja się naplakalam, bo to było pierwotne zakażenie i na samym początku drugiego trymestru. Brałam ogromne dawki acyklowiru. Na szczęście z synkiem jest wezystko dobrze :/ ale ja się nastresowalam to moje :/

Ja tez mam takie wzloty i upadki jeśli chodzi o entuzjazm ciążowy. Wydaje mi się ze to normalne, różne emocje kłębią się w nas. Ja od początku mam taki dystans do tej ciąży mimo wsYstko, ciagle wydaje mi sie mało realna, tez nie odczuwam jakbym była w ciąży. Niestety często tez zwyczajnie zapominam ze w niej jestem 😵‍💫
W piątek mam wizytę, nie mogę sie doczekać aż podejrze malucha :)
Chyba nie Ty jedyna. Ja tak samo euforia a później strach 🤷🏼‍♀️ Wzruszam się ciagle, chłop mnie denerwuje - chociaż stara się, a ja warczę przez co jestem znowu na siebie zła 🤣 ja tez w piątek wizyta, mam nadzieje ze usłyszę serduszko. ❤️ Jutro mam zrobić bete przed wizyta, ostatnia mnie uspokoiła bo w końcu dobry przyrost. 🤞🏻 U mnie z om termin na 16.01 - byłaby super data, maz ma urodziny 16.07, a ja 7.01 czyli byłaby taka nasza wspólna data 🙈 ale lekarz powiedział, ze ciąża może być młodsza, dopiero na tej wizycie potwierdzi termin 😊 powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach, dajcie znać koniecznie po 😊

reklama
Do góry