Madlein
Fanka BB :)
Tak, ale wiem też kiedy miałam najprawdopodobniej owulację i to się z tym pokrywa.A jak to wyliczasz? Traktujesz po prostu dzień spodziewanej miesiączki jako 4+0?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, ale wiem też kiedy miałam najprawdopodobniej owulację i to się z tym pokrywa.A jak to wyliczasz? Traktujesz po prostu dzień spodziewanej miesiączki jako 4+0?
7, 8,10,11w jakim wieku masz dzieci ??
Ja prowadzę gabinet kosmetologiczny, ale dzieci mam już samodzielne więc ogarniaja się raczej same wyższa logistyka będzie przy maluchu. Mam zamiar pracować do końca i po miesiącu już wrócić na parę godzin do pracy. Z racji wykonywanego zawodu nie mogę sobie pozwolić na roczny macierzynskiDziewczyny, wielki szacun dla was,ktore macie juz taka gromadke! Po pierwsze, zazdroszcze, bo ja z racji wieku i po prostu braku wiary,ze dalabym rade ogarnac, juz pewnie nie przekrocze liczby 2 (choc, no... chcialabym duza rodzine). A po drugie i najwazniejsze, to, nikt, kto nie ma dzieci nie jest w stanie nawet sobie wyobrazic,jaki to wysilek i jakim trzeba byc ogarniaczem i jaka miec sile,zeby dac rade z wieksza gromadka. No i przeciez to tez poswiecenie dla kobiety, chocby np. w kwestiach zawodowych - ja to już zrozumialam przy pierwszym dziecku. Wiec, dziewczyny, jestescie naprawde wielkie! Napiszcie cos,jak to ogarniacie czy pracujecie przy tym i skad bierzecie sile? Ja jak pisalam, ze ledwo 1 ogarniam
Ja mam pierwsza wizyte 26 maja, to chyba bedzie 8 tydzien. Umowilam sie do poloznej na nfz i u niej bede prowadzic ciaze, jeśli wszystko bedzie ok. Zastanawiam sie tylko, czy ten termin nie za pozno,ale wcześnie nie bylo
I planujesz zlobek czy jakas pomoc rodziny?Ja prowadzę gabinet kosmetologiczny, ale dzieci mam już samodzielne więc ogarniaja się raczej same wyższa logistyka będzie przy maluchu. Mam zamiar pracować do końca i po miesiącu już wrócić na parę godzin do pracy. Z racji wykonywanego zawodu nie mogę sobie pozwolić na roczny macierzynski
No ja właśnie chyba też 9.05. skoczę na betę, to będzie dzień przed wizytą to będzie może jakieś pokrycie w tym co jest na obrazie USG i wielkością bety. Nie powiem że trochę się boje ale staram się jeszcze tak nie wybiegać w przyszłość bo to sporo czasu jeszcze a chciałabyś bliźniaki? czy bez znaczenia?naturalnie brałam tylko wiesiołka i witaminy. W rodzinie kuzynka mojej mamy ma bliźniaków dwujajowych ale poza tym nie kojarzę. Myśle ze bardzo szybko sie zaimplantowało po prostu Zobaczymy na badaniu usg ile jest zarodków, ta Beta i prog mnie uspokajają bo moj mąż dostał po naszych staraniach wyniki badania nasienia i zanim zrobiłam test to sie bałam ze z taka morfologia nigdy nie zajdziemy naturalnie a tu taka niespodzianka chce iść 9.05 na betę po urlopie żeby sie upewnić ze wszystko jest okej, potem to już tylko usg będzie miarodajne.
A ty jak sie czujesz @Kamilad?
7, 8,10,11
Rodziny niestety nie mam tu żadnej ,po rozwodzie przeprowadziłam się 300km dalej cała rodzine mam w mieście z którego pochodzę ,może na tydzień uda mi się ściągnąć mame.I planujesz zlobek czy jakas pomoc rodziny?
Mój pracuje nazwijmy to w terenie więc często nie ma go po parę dni, liczę na pomoc dzieci starszych w kwestii np zakupów czy niektórych obowiązków domowych.Moje 12,11 i 5
Ja narazie nie pracuje zawodowo, przeprowadzilismy się a synek dopiero od września poszedl do przedszkola. Mąż ma taką pracę i dodatkowe 2 etaty, ze logistycznie byłoby nam ciężko bez jednej osoby w domu, gotowej w razie choroby przedszkolaka brać wolne lub gdy nastolatka trzeba odebrać ze szkoły, bo pielęgniarka dzwoni ze szkoly
Dzieci mają kilka razy w tygodniu na 2 zmianę i czasami jest chaos... ale ogarniam
Ja jestem z okolic Lodzi i stąd też mam ginaHej ja wizytę mam 20.05. To bedzie 7+2 tc i nie wiem czy może nie przepisać się jakoś wcześniej jest termin na 13.05, ciagle się waham czy nie powinnam iść tydzień wcześniej w 6+2 tc. W pierwszej ciąży w 5+6 tc bodajże poszłam na poerwsza wizytę i biło już serduszko, a kilka dni później zaczęłam krwawić :/ waham się teraz co robić :/
Ja w 2020 płaciłam u gina 170 zł. Teraz zapisałam się do nowej ginekolog która mam dużo bliżej i koszt wizyty to 200-220 zł. A może jest któraś z Was z Łodzi? chętnie bym posłuchała ewentualnych opinii na temat lekarzy i podzieliła się swoimi doświadczeniami
tez jestem ciekawa co zobaczy Twoja gin na USG, mimo ze OM miałaś ponad tydzień przede mna to owu miałaś tak jak ja (ja miałam 9-10.04 wg testów i temp) wiec mimo ze wiek ciąży samej w sobie mamy rożny to obraz usg może wyglądać podobnie Pisz koniecznie od razu o wynikach bety i po wizycieNo ja właśnie chyba też 9.05. skoczę na betę, to będzie dzień przed wizytą to będzie może jakieś pokrycie w tym co jest na obrazie USG i wielkością bety. Nie powiem że trochę się boje ale staram się jeszcze tak nie wybiegać w przyszłość bo to sporo czasu jeszcze a chciałabyś bliźniaki? czy bez znaczenia?
Czuję się bardzo normalnie zmęczenie, lekko bolesne piersi, no i w sumie jak trochę się pokręcę przy domu i porobie to muszę chwilę odpocząć. Więc nie moge narzekać póki co a Ty?