reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

No te przyrosty są słabe... Podziwiam Cię że tak to zostawiłaś w spokoju, bo teraz tam może się dziać wszystko... A sprawdzałas proga? Ja na pewno sprawdzilabym i proga i betę przed wizytą żeby lekarz miał już jakiś pogląd sytuacji, gdyby okazało się że nie ma pęcherzyka w macicy. Oczywiście życzę Ci żeby było wszystko w porządku, ale takie wyniki na początku mogą nie wróżyć nic dobrego...
Żałowałam ze wgl zaczęłam sama badać bete. Moglam poczekać do wizyty, na początku bardzo się stresowałam. Przeczytałam chyba cały internet. Później odpuściłam i czekałam spokojnie na wizytę ciesząc się, jakby nie było tych bet. Stwierdziłam ze co ma być to będzie. 🤞🏻

reklama
Cześć dziewczyny. Jak samopoczucie? Macie pomysły jak powiedzieć lub jak powiedzialyscie rodzicom o ciąży? 😁

Mnie mdli od czasu do czasu, jest dzień ze zjadłabym konia z kopytami, a później dzień ze nic nie jem. W środę wizyta, zaczynam się już stresować… plamień zero, śluz widoczny, piersi ból przeokropny. Najgorzej wieczorem gdy zdejmę biustonosz.
W środę , jak po wizycie dowiemy się ze wszystko ok, chyba powiemy rodzicom. Mimo 25 lat, ślubu, pracy stresuje się tym 🤣 plus z tylu głowy myśl, co będzie jak powiem w pracy…
My mamy zamiar synkowi kupić bluzkę z napisem" będę starszym bratem" i założyć mu jak będziemy u rodziców 😉 bardziej stresuje mnie powiedzenie o ciąży w pracy

A jeśli chodzi o samopoczucie to unie lepiej niż było, tylko trochę mnie podbrzusze czasem pobolewa i ciągle jestem głodna.

My mamy zamiar synkowi kupić bluzkę z napisem" będę starszym bratem" i założyć mu jak będziemy u rodziców 😉 bardziej stresuje mnie powiedzenie o ciąży w pracy

A jeśli chodzi o samopoczucie to unie lepiej niż było, tylko trochę mnie podbrzusze czasem pobolewa i ciągle jestem głodna.
Super pomysł! ❤️, tak w pracy u mnie tez największy stres. Niby pracuje tylko ja i szefowa, która wydaje się być spoko. Jednak boje się, że jak powiem mogą być jakieś pretensje… ale wtedy zawsze moge iść na L4, chociaż co w sytuacji gdy z ciąża będzie coś nie tak? pracuje 3 lata, zawsze jak potrzebowała aby ją zastąpić byłam i na zwolnieniu byłam tylko raz na tydzień.
Tyle myśli w głowie, kiedy najlepiej powiedzieć.

Super pomysł! ❤️, tak w pracy u mnie tez największy stres. Niby pracuje tylko ja i szefowa, która wydaje się być spoko. Jednak boje się, że jak powiem mogą być jakieś pretensje… ale wtedy zawsze moge iść na L4, chociaż co w sytuacji gdy z ciąża będzie coś nie tak? pracuje 3 lata, zawsze jak potrzebowała aby ją zastąpić byłam i na zwolnieniu byłam tylko raz na tydzień.
Tyle myśli w głowie, kiedy najlepiej powiedzieć.
U mnie podobnie. Nie ma nikogo na moje zastępstwo. Póki co nie mówię o ciąży. Jak będzie bijące serce i wszystko okej to powiem w okolicy prenatalnych. Tak narazie planuje. Jeśli lekarz zdecyduje o L4 to nie będę nawet minuty myśleć o pracy. Niestety pracuje w malutkiej prywatnej firmie i ciężko z urlopem a szefowie myślą tylko o sobie 😵‍💫

Po L4 zawsze możesz wrócić do pracy. 🙂 Jeśli masz umowę o pracę to jesteś chroniona

Dziewczyny, a u mnie właśnie zaczęły się pierwsze wymioty 🤢🤮. Masakra, tak sie strasznie czuję jakbym była po jakiejś grubej mocno zakrapianej imprezie 😵‍💫
Współczuję 😬 u mnie na szczęście zero mdłości. Ale ja bym się cieszyła, to znaczy że beta ładnie się rozkręca ❤️

reklama
Witajcie Mamusie ,
Jestem w 8 tyg ciąży czy to możliwe żeby widać było już brzuszek ? To moja druga ciąża mam już 6 cio letniego synka ale z nim tak szybko nie było widać z tego co pamiętam . Od samego początku czuje się źle poranne mdłości trwają cały dzień , mam tylko smak na nie zdrowe jedzenie chipsy paluszki itd . Pozdrawiam

Do góry