reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

Ja mam dzisiaj z aplikacji 8+1 a od soboty też objawy jakby mniejsze. Piersi bola właściwie tylko przy mocniejszym uścisku i jak zdejmuje stanik. Często natomiast wieczorem ciągnie mnie w podbrzuszu i jakby delikatnie dół pleców.
To to jesteś na tym samym etapie co ja, też 8+1 :) objawy mam podobne, nie są jakieś mocne. Mnie piersi najbardziej bolą w nocy, czasami się przez to przebudze. No i od wczoraj czuję się taka wzdęta, w sensie że nie mogę brzucha wciągnąć i ogólnie czuję ta macicę że jest spulchniona. Wizytę mam za 8 dni, nie mogę się doczekać 😩

reklama
Cześć dziewczyny. Jak samopoczucie? Macie pomysły jak powiedzieć lub jak powiedzialyscie rodzicom o ciąży? 😁

Mnie mdli od czasu do czasu, jest dzień ze zjadłabym konia z kopytami, a później dzień ze nic nie jem. W środę wizyta, zaczynam się już stresować… plamień zero, śluz widoczny, piersi ból przeokropny. Najgorzej wieczorem gdy zdejmę biustonosz.
W środę , jak po wizycie dowiemy się ze wszystko ok, chyba powiemy rodzicom. Mimo 25 lat, ślubu, pracy stresuje się tym 🤣 plus z tylu głowy myśl, co będzie jak powiem w pracy…

U nas jedna babcia dostanie kubek z napisem gratulacje z awansu na babcie(pierwszy wnuk) 😅 a u moich rodziców córka będzie miała założoną koszulkę z napisem będę starszą siostra. Zastanawiam się czy się połapią czy trzeba będzie powiedzieć wprost 😆

To to jesteś na tym samym etapie co ja, też 8+1 :) objawy mam podobne, nie są jakieś mocne. Mnie piersi najbardziej bolą w nocy, czasami się przez to przebudze. No i od wczoraj czuję się taka wzdęta, w sensie że nie mogę brzucha wciągnąć i ogólnie czuję ta macicę że jest spulchniona. Wizytę mam za 8 dni, nie mogę się doczekać 😩
Ja miałam mieć w sobotę, a przełożyli mi na 1 czerwca 🙈

A z jakich aplikacji ciążowych korzystacie?
Ja na razie FLO - korzystałam przed ciąża, oraz Ciąża +. 😊
Ja dokładnie te same :) ale w ciąża+ nie podoba mi się że apka przekłamuje o tyg wielkość zarodka. Że jak teraz np skończyłam 8 tyg, to wielkościowo zarodek odpowiada ich 7 tyg, co jest trochę deprymujące, że trzeba się cofać. Jak miałam USG i wg niego było 6+1 to w apce ta wielkość była jako 5 tyg...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry