reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Już dawno po ale nie miałam kiedy napisać bo wszystko dziś w biegu.🙂
Jest zarodek ma 3,5 mm, wiec malusie to moje szczęście! Serduszko bije, nie usłyszałam jego bicia ale widziałam na monitorze jak ładnie pracuje (taka pulsująca kropeczka).
Z OM wychodzi 7 tydz+ 1 dzień, a z USG 6 tydzień 0 dni.
Niestety okazało się też, że mam 2 małe mięśniaki w macicy ale lekarz mnie uspokajał i mówił, że nie muszą one zagrażać ciąży ale mogą rosnąć, choć też nie muszą, a po ciąży będzie trzeba je usunąć.
Za 3 tygodnie kolejna wizyta.

Wizytę miałam planowo o12:40, urwałam się na nią z pracy ale w przychodni było jakieś spore opóźnienie i weszłam dopiero po 14tej, a potem od razu spowrotem do pracy pomknęłam🙂
@Jbedemama chwal się jak wizyta! Już po czy przed?

@Jbedemama chwal się jak wizyta! Już po czy przed?

Załączniki

• 20220520_223347.jpg
    20220520_223347.jpg
    965,1 KB · Wyświetleń: 80
@becia.25

Dziękuję za pamięć 😊

Wczoraj dostalam bólu i plamienia, pojechalam na tą samą izbę przyjęć i powiedziałaam, ze nie dam sie stąd odesłać, bo boję sie, że umrę a mam dzieci.

7 tydz, ciąża żywa w lewym jajowodzie, mimo, ze nie chcialam, usłyszałam tętno, ogromne rozżalenie. Ale nie chcialam plakać, po wybudzeniu się juz po wszystkim dostałam spazmów, nie moglam oddechu zlapać.
Laparaskopowo usunięto mi jajowód z jajnikiem i tą ciążą.
Czuje sie dobrze, nie boli mnie mocno, nie rozpaczam, za 3 cykle mogę starać sie dziecko, jesli tylko chcę. Cieszę się, że już mam to za sobą i że żyję.
Bardzo Ci współczuje, szczęście w nieszczęściu, ze udało się uratować Ciebie, trzymaj się kochana

Melduje się po wizycie, wg usg 6+2 czyli dzien mniej, jest zarodek 4,8mm i bije serduszko, lekarz dal nam nawet posłuchać. Skierowania na badania juz czekaja,teraz tylko umówić się na nfz zeby za wszystko nie bulić z krwi i za 2 tygodnie usg piersi i dzien pozniej wizyta 😊

Melduje się po wizycie, wg usg 6+2 czyli dzien mniej, jest zarodek 4,8mm i bije serduszko, lekarz dal nam nawet posłuchać. Skierowania na badania juz czekaja,teraz tylko umówić się na nfz zeby za wszystko nie bulić z krwi i za 2 tygodnie usg piersi i dzien pozniej wizyta 😊
Wspaniałe wieści!🥰❤️

Mam pytanie do dziewczyn, które prowadzą ciążę na NFZ. Czy wszystkie badania z krwi na skierowaniu są refundowane? Czy lekarz zleca również HIV, toxoplazmozę itp? W poprzedniej ciąży robiłam wszystko prywatnie, teraz chciałam się umówić na NFZ to najbliższe terminy w moim mieście to wrzesień... i to nic, że w ciąży. Nie chcą dać wcześniejszych terminów.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które prowadzą ciążę na NFZ. Czy wszystkie badania z krwi na skierowaniu są refundowane? Czy lekarz zleca również HIV, toxoplazmozę itp? W poprzedniej ciąży robiłam wszystko prywatnie, teraz chciałam się umówić na NFZ to najbliższe terminy w moim mieście to wrzesień... i to nic, że w ciąży. Nie chcą dać wcześniejszych terminów.

Poproś o odmowę na piśmie i złóż skargę Link do: Skarga na odmowę wyznaczenia wiyzty u lakarza w ciągu 7 dni roboczych

O tym co przysługuje za darmo (choć za darmo to dużo powiedziane, bo składki małe nie są) masz napisane na stronach rządowych Link do: Opieka medyczna dla kobiet w ciąży | Pacjent (musisz sobie tam poklikać w zależności co Cię interesuje, ale są dokładne rozpiski, jakie badania krwi itp. powinny zostać wykonane w konkretnych tygodniach ciąży)

Walczcie o swoje prawa i nie dajcie się zbyć ;)

Do góry