reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

mi ginekolog powiedziała to samo. Metę odstawimy w 12 tygodniu. Gwałtowne odstawienie teraz może spowodować poronienie .
Bede przez tydzien brac pół dawki. Za dwa tygodnie mam krzywą więc i tak przed nią muszę odstawić na około tydzień.
Z tego co czytałam, nawet osoby które mają ciążę na metforminie odstawiaja ja na parę dni przed krzywą.

reklama
Bede przez tydzien brac pół dawki. Za dwa tygodnie mam krzywą więc i tak przed nią muszę odstawić na około tydzień.
Z tego co czytałam, nawet osoby które mają ciążę na metforminie odstawiaja ja na parę dni przed krzywą.
ja mam mieć krzywą w 12 tygodniu i jakiś w okolicach 12 tygodnia będę odstawiać. Ciekawe jak to będzie . Daj koniecznie znać jak Twoja krzywa. Mam pytanie jakie były twoje cukry przed metforminą? Masz IO?

ja mam mieć krzywą w 12 tygodniu i jakiś w okolicach 12 tygodnia będę odstawiać. Ciekawe jak to będzie . Daj koniecznie znać jak Twoja krzywa. Mam pytanie jakie były twoje cukry przed metforminą? Masz IO?
Ostatnia krzywa jaka robiłam jeszcze przed ciąża i przed metformina wyglądała tak:
Insulina (0-1h-2h)
17.3-229-150
Glukoza (0-1h-2h)
89.1-149-117

Cukry zawsze miałam w normie. Mam IO.

Miałam to samo, odkąd na teście pojawiła się druga kreska chodziłam na bete. 🤣 niestety przyrost nie był dobry, mąż namawia mnie abym teraz ja ponowiła skoro nic się nie dzieje, bo może wszystko będzie dobrze. Ale powiedziałam ze nie zrobię i czekam na wizytę. Każde oczekiwanie na wynik stresował mnie. Żałuje ze wgl ja zrobiłam. Teraz cieszę się 5 tygodniem, pomimo wielu myśli z tylu głowy - właśnie przez bete. Będzie dobrze, nie przejmuj się 💓🤞🏻
Ja robiłam bete dwa razy 26dc i 28dc przyrost 305% i już nie robię czekam na wizytę bo mnie okropnie to wszytko stresuje,nie mogę spać po nocach.

Ja robiłam bete dwa razy 26dc i 28dc przyrost 305% i już nie robię czekam na wizytę bo mnie okropnie to wszytko stresuje,nie mogę spać po nocach.
Miałam to samo, a to nie pomogą naszym maleństwom. 😁
Powiedzcie dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone sposoby na bolesność piersi? Mam duży biust, sutki są bardzo wrażliwe. Przy zdejmowaniu stanika czuje taki ból, że czasami myśle ze się posikam 🤣

Dobra dziewczyny zaczęły sie mdłości i u mnie ale są one faktycznie poranne 🤣 wstaje o 4 do pracy wiec wtedy sa masakryczne… na szczęście po chwili odpuszczają 😊 według aplikacji dzisiaj 5+2 😊 będzie rozjazd na usg bo u mnie owulacja wystąpiła w 32Dc 🙈

reklama
Jesteśmy tu po to by było nam raźniej, wiec pamietajmy o sobie w dniu badania i okazujmy sobie wsparcie 🌸

@Tynka_toja - wizyta 19.05

Trzymamy kciuki za dobre wiadomości i piękne widoki 💌

@Jbedemama - wizyta 20.05
@Czihori - wizyta 21.05
@Invicta - wizyta 24.05
@ola010797 - wizyta 25.05
@Jaktomarta - wizyta 26.05
@ZachwyconaA - wizyta 26.05 (NFZ)
@pietraczkaa - wizyta 26.05
@Madlein - wizyta 26.05
@Moniunia199 - wizyta 26.05
@Mikaaamo - wizyta 27.05
@Kapozi - wizyta 28.05 (II)
@Anastazja34 - wizyta 30.05
@stella33 - wizyta 30.05 i 1.06
@Moonstone - wizyta 30.05
@Angelina1990 - wizyta 30.05
@Moska1 - wizyta 30.05
@Kamilad - wizyta 31.05
@karolcia12689 - wizyta 31.05
@becia.25 - wizyta 3.06
@Fifonka - wizyta 1.06
@Kinga_89 - wizyta 1.06
@olguuu - wizyta 06.06
@Carolina123 - wizyta 8.06
@xdorotaa - wizyta 9.06
@Magda07 - wizyta 15.06

PRENATALNE ☯️
@xdorotaa - 16.06
@Carolina123 - 21.06
@Kamilad - 21.06
@stella33 - 23.06
@Madlein - 24.06
@becia.25 - 30.06

* jeśli chcesz znaleźć się na liście, zacytuj proszę ten post wpisując datę Twojego badania 📋

Do góry