reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

Ja nie miałam do wczoraj a teraz już standard, wszystko śmierdzi i mam taki posmak w ustach ze co chwila muszę coś jeść.
Który tydzień? :)
U mnie na razie ból ale bardziej sutków niż piersi i trochę się w podbrzuszu dzieje, ale mniej odkąd zaczęłam brać magnez :)

reklama
Nie masz za co przepraszać. Niestety ciąże różnie się zaczynają i kończą i nie mamy na to wpływu. Ja cieszę się że dzielimy się tu doświadczeniami, dzięki temu możemy czerpać wiedzę od siebie wzajemnie i szybciej reagować w niebezpiecznych sytuacjach.

Wczoraj na wizycie u gina dyskutowaliśmy o niepłodności, progach, cp, pustych jajach itp. Doktor zdziwiony był moją wiedzą, która zdobyłam tylko i wyłącznie dzięki temu forum, bo przeczytałam cały wątek staraczek z tego roku. Nigdy nie podziękowałam za to tamtym dziewczynom, ale dziękuję Tobie za dzielenie się nie najlepszymi wiadomościami, teraz gdyby coś się działo u mnie czy u osób z mojego otoczenia wiem co robić.
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i wirtualnie przytulam.
piękne słowa, naprawdę bardzo ładnie napisane. @black_angel myśle o Tobie ciepło 💛
Dziewczyny a jest tu któraś z was bez objawów ? Wiem Że może panikuje i sama się nakręcam i wiem ze każda ciąża inna ale jednak wolałabym się złe czuć 🤦🏼‍♀️ Myślałam ze przy większej becie będę coś czuła a tu nic… piersi jak byly tak są nic nie boli… mdłości zero jem wszystko… No totalnie inna niż pierwsza … eh… gdyby można było wyłączyć głowę byłoby cudownie
znam to, ja jak mam mdłości to nie umiem funkcjonować a jak odpuszczają to się zamartwiam ze coś jest nie tak - gdzie logika? 😄

dostałam radę od dziewczyny z grudniowek ze im więcej czasu na myślenie tym więcej czasu na zamartwianie się a nic to dobrego nie wnosi, także staram sie ja praktykować i zakładac ze wszystko jest dobrze, ale wiem jakie to czasem trudne 😉

piękne słowa, naprawdę bardzo ładnie napisane. @black_angel myśle o Tobie ciepło 💛
znam to, ja jak mam mdłości to nie umiem funkcjonować a jak odpuszczają to się zamartwiam ze coś jest nie tak - gdzie logika? 😄

dostałam radę od dziewczyny z grudniowek ze im więcej czasu na myślenie tym więcej czasu na zamartwianie się a nic to dobrego nie wnosi, także staram sie ja praktykować i zakładac ze wszystko jest dobrze, ale wiem jakie to czasem trudne 😉
Masz racje i tak zamartwianie się nic nie zmieni 😊

U mnie ta ciaza też jest totalnie inna od poprzednich i poza bolącymi cyckami po bokach też nie mam żadnych objawów ,w poprzednich mdłości,wymioty, wyczulony węch, zawroty głowy, senność, pryszcze itd.

Dziewczyny widzę że niektóre z was korzystają jednocześnie z lekarza prywatnego i na NFZ. Postanowiłam też tak zrobić aby chociaż na badaniach krwi zaoszczędzić...ale trochę się boje ze znowu będzie mi ktoś ta pałka od USG tam grzebać i badać na fotelu....mam tylozgiecie dość mocne i zawsze jest to ból...i obawa jak tak grzebią....
No ja w pierwszej tak chodziłam i teraz tez będę, nieprzyjemne to jest, ja tez mam to co ty, do tego zawsze maja problem ze znalezieniu lewego jajnika, wiec gniotą jak cholera :/ no niestety trzeba się liczyć ze zwiekszona ilością badań w związku z tym, pocieszające jest to, ze później już tylko usg brzucha i badanie szyjki jest chwilowe.
Tak w ogóle to na wizycie ostatniej co byłam, lekarz (prywatnie) nie mógł znaleźć tego właśnie lewego jajnika, tak mnie wyściskał ze myślałam ze mu ucieknę z fotela, finalnie nie znalazł, ale stwierdził ze chyba mu wcześniej mignął i chyba było ok. Ja mówię, ze po porodzie mnie badali i wtedy ten jajnik jeszcze był 😆 także czekam na wizytę za tydzień, bo jednak zdrowe jajniki to ważna sprawa.

Jak się czujecie dziewczyny?
Też macie zgagę jak tylko cokolwiek zjecie? Mnie dzisiaj w środku nocy obudziła taka zgaga, ze aż mi było niedobrze. Śmiejemy się z mężem, że nazwiemy malucha Zgaga. 😂
A teraz czekam na wyniki bety. Miałam nie powtarzać, ale dla własnego spokoju dzisiaj poszłam i siedzę jak na szpilkach, żeby był prawidłowy przyrost…

reklama
@black_angel i jak tam u Ciebie sytuacja?
Kochane, co za szpital !!!!
Najpierw ginekolog musi mnie zbadac, wyblagałam wizyte na 20.05 a nie na 26.05 i chocby skaly sraly, nie chca mnie tu wcześniej, on zdecyduje co dalej. Robic bete i proga dzis na te wizyte ?

Ostatnia edycja:
Do góry