reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Dziękuję bardzo za wsparcie online ❤
Wczoraj mialam okropny dzień do popołudnia- stres, bol brzucha ze stresu jak przed obroną pracy, łzy w oczach i próba nastawienia się do dzisiejszej wizyty tak, żeby nie plakać przy lekarzu i mie histeryzować. Modlę się tylko by było yo już poronienie na wczesnym etapie, brak jaja aby tylko nie pozamaciczna. Szczerze powiem, że nienawidzę szpitali i nie chcę tam trafić, nie wiem jak wyjaśnić córkom, czemu tam trafię i synek będzie przezywał stres, jest ostatnio nie dobry dla mnie, a ja i tak w stresie, a jeszcze na dzień mamy jak nie dotrę 30.05 to on to odbierze, jako karę. Bo mamy ostatnio trudną zbuntowaną relację. Ehhh
Wizyta 15.30... będę się trząść ze strachu i zaciskać oczy.
Trzymam kciuki 🤞❤️

reklama
Jesteśmy tu po to by było nam raźniej, wiec pamietajmy o sobie w dniu badania i okazujmy sobie wsparcie 🌸 Trzymamy kciuki za dobre wiadomości i piękne widoki 💌

@Olga089 - wizyta 18.05
@Fifonka - wizyta 18.05
@duszyczka - wizyta 18.05
@Nuskalka - wizyta 18.05
@Tynka_toja - wizyta 19.05
@Jbedemama - wizyta 20.05
@Czihori - wizyta 21.05
@Invicta - wizyta 24.05
@Jaktomarta - wizyta 26.05
@ZachwyconaA - wizyta 26.05 (NFZ)
@pietraczkaa - wizyta 26.05
@Madlein - wizyta 26.05
@Kapozi - wizyta 28.05 (II)
@Anastazja34 - wizyta 30.05
@stella33 - wizyta 30.05 i 1.06
@Moonstone - wizyta 30.05
@Angelina1990 - wizyta 30.05
@Kamilad - wizyta 31.05
@karolcia12689 - wizyta 31.05
@becia.25 - wizyta 3.06
@olguuu - wizyta 06.06
@Carolina123 - wizyta 8.06
@xdorotaa - wizyta 9.06
@Magda07 - wizyta 15.06

PRENATALNE ☯️
@xdorotaa - 10.06
@Carolina123 - 21.06
@stella33 - 23.06
@Madlein - 24.06

* jeśli chcesz znaleźć się na liście, zacytuj proszę ten post wpisując datę Twojego badania 📋
Wizyta 26.05.

Dziękuję bardzo za wsparcie online ❤
Wczoraj mialam okropny dzień do popołudnia- stres, bol brzucha ze stresu jak przed obroną pracy, łzy w oczach i próba nastawienia się do dzisiejszej wizyty tak, żeby nie plakać przy lekarzu i mie histeryzować. Modlę się tylko by było yo już poronienie na wczesnym etapie, brak jaja aby tylko nie pozamaciczna. Szczerze powiem, że nienawidzę szpitali i nie chcę tam trafić, nie wiem jak wyjaśnić córkom, czemu tam trafię i synek będzie przezywał stres, jest ostatnio nie dobry dla mnie, a ja i tak w stresie, a jeszcze na dzień mamy jak nie dotrę 30.05 to on to odbierze, jako karę. Bo mamy ostatnio trudną zbuntowaną relację. Ehhh
Wizyta 15.30... będę się trząść ze strachu i zaciskać oczy.
Tule mocno !❤️

Cześć Wam! Cieszę, że do Was dołączyłam. Zrobiłam wczoraj test dwie kreski. Wizytę u ginekologa umówiłam na 27 maja. To moja pierwsza ciąża. :) Trochę się stresuje, ponieważ nie wiem czegoś się spodziewać na pierwszej wizycie? Jak to wygląda? Dziękuję za odpowiedź. :)
witaj, wszystko zależy od lekarza i zaawansowania ciąży. Ja na pierwszej wizycie byłam w 4+0tc, ale ja mam za sobą straty i musiałam się zgłosić po leki. Dosłownie na tej wizycie dostałam tylko recepty i kilka zaleceń. Na kolejną poszłam w 6+0 wg OM. Miałam konsultacje + USG. Był pęcherzyk ciążowy o ciałko żółte. Poszłam kolejny 6 dni później, bo się uparłam że chce sprawdzić czy jest serduszko 🙂 jeżeli to Twoja pierwsza ciąża, nie potrzebujesz leków, nie plamisz i nic się nie dzieje polecam wybranie się na wizytę w okolicach 7 tygodnia wg OM. Wtedy będzie wszystko jasne i zaoszczędzi Ci nie potrzebnych stresów. Co do przebiegu wizyty zależy od lekarza. Jak dawno nie byłaś to zbada Ci pewnie dodatkowo piersi i zrobi cytologię 😉

witaj, wszystko zależy od lekarza i zaawansowania ciąży. Ja na pierwszej wizycie byłam w 4+0tc, ale ja mam za sobą straty i musiałam się zgłosić po leki. Dosłownie na tej wizycie dostałam tylko recepty i kilka zaleceń. Na kolejną poszłam w 6+0 wg OM. Miałam konsultacje + USG. Był pęcherzyk ciążowy o ciałko żółte. Poszłam kolejny 6 dni później, bo się uparłam że chce sprawdzić czy jest serduszko 🙂 jeżeli to Twoja pierwsza ciąża, nie potrzebujesz leków, nie plamisz i nic się nie dzieje polecam wybranie się na wizytę w okolicach 7 tygodnia wg OM. Wtedy będzie wszystko jasne i zaoszczędzi Ci nie potrzebnych stresów. Co do przebiegu wizyty zależy od lekarza. Jak dawno nie byłaś to zbada Ci pewnie dodatkowo piersi i zrobi cytologię 😉
Dziękuję :)

Jak to jest z tymi tygodniami ? Ostatnia miesiączka 15.04., owulacja w 21 dc. 12 maja byłam u lekarza ( w innej sprawie) i mówił, że jakby doszło do zapłodnienia to byłby 3t4d. Aplikacja pokazuje dziś 5t5d, ale na pewno ciąża młodsza, bo beta dopiero 12,3. Cykle nieregularne, ostatni 40 dni... Da się jakoś to obliczyć ?

reklama
Jak to jest z tymi tygodniami ? Ostatnia miesiączka 15.04., owulacja w 21 dc. 12 maja byłam u lekarza ( w innej sprawie) i mówił, że jakby doszło do zapłodnienia to byłby 3t4d. Aplikacja pokazuje dziś 5t5d, ale na pewno ciąża młodsza, bo beta dopiero 12,3. Cykle nieregularne, ostatni 40 dni... Da się jakoś to obliczyć ?
Wez kalkulator w którym jest termin zapłodnienia, ja tam wpisuję termin owulacji - mniej więcej ci powinno wyjść :)

Do góry