reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

W sumie dziś mnie położyli na oddział (35tc), bo na kontroli wyszło zbyt niskie tętno małego i nie wiem co nas czeka…Główka bardzo nisko ułożona, napiera na jeszcze zamknięta szyjkę. Także może za mocno jednak te kciuki trzymałas 😂
Cholera, jeszcze nie jestem gotowa na poród 🤦‍♀️
To chyba faktycznie za mocno, trochę puszczam więc 🤣

reklama
Słyszała któraś z Was o hipoporodzie? Może macie jakieś doświadczenie własne lub wśród znajomych?
Czytałam jedynie o tym, że kilka miesięcy wcześniej trzeba się zapisać na "lekcje", które uczą nas jak przygotować nasz mózg. Nie zainteresował mnie ten temat, bo ja ciężka jestem do tego typu rzeczy, chyba nie umiałabym się tak o 180 stopni przestawić. Za to mam znajomą, która będzie miała poród lotosowy 😳😊 no chyba że wyjdzie jej, że musi jednak rodzić w szpitalu.

Czytałam jedynie o tym, że kilka miesięcy wcześniej trzeba się zapisać na "lekcje", które uczą nas jak przygotować nasz mózg. Nie zainteresował mnie ten temat, bo ja ciężka jestem do tego typu rzeczy, chyba nie umiałabym się tak o 180 stopni przestawić. Za to mam znajomą, która będzie miała poród lotosowy 😳😊 no chyba że wyjdzie jej, że musi jednak rodzić w szpitalu.

Właśnie rozpoczęłam takie przygotowanie w szkole rodzenia i bardzo zainteresował mnie ten temat 🙈

Hej ja już po wizycie u ginekologa
Mam za dużo wód płodowych aż 37 a dopuszczalna jest 25
Teraz troche o tym sobie czytam co i jak wiec dopiero się zagłębiam

-W ndz mam ktg i kontrolę AFI czyli tych wód
-Propozycja jest przekłucie tych wód by troche spadło, przepisał mi leki na spowolnienie wrazie w skurczy oraz by mniej tych wód było i będziemy kontrolować
-Duze prawdopodobieństwo jest ze urodze w grudniu nawet mogę mieć prezent na święta
- Mam rozwarcie na jeden palec
-34+2 jestem już wiec jesteśmy spokojni
- na płuca dostałam dla małej
- ostatnio ważyła ponad 2kg , niestety miala nogę na brzuchu i nie mógł dr zobaczyc dokladnie ile ma teraz - w ndz jeszcze raz zmierzymy
- Swiadomi jesteśmy tego wszystkiego i szczerze nie obawiam się za bardzo bo bliżej porodu niż dalej
- Takto u dzidzi wszystko dobrze, duzo sie rusza , serduszko pieknie bije

Hej ja już po wizycie u ginekologa
Mam za dużo wód płodowych aż 37 a dopuszczalna jest 25
Teraz troche o tym sobie czytam co i jak wiec dopiero się zagłębiam

-W ndz mam ktg i kontrolę AFI czyli tych wód
-Propozycja jest przekłucie tych wód by troche spadło, przepisał mi leki na spowolnienie wrazie w skurczy oraz by mniej tych wód było i będziemy kontrolować
-Duze prawdopodobieństwo jest ze urodze w grudniu nawet mogę mieć prezent na święta
- Mam rozwarcie na jeden palec
-34+2 jestem już wiec jesteśmy spokojni
- na płuca dostałam dla małej
- ostatnio ważyła ponad 2kg , niestety miala nogę na brzuchu i nie mógł dr zobaczyc dokladnie ile ma teraz - w ndz jeszcze raz zmierzymy
- Swiadomi jesteśmy tego wszystkiego i szczerze nie obawiam się za bardzo bo bliżej porodu niż dalej
- Takto u dzidzi wszystko dobrze, duzo sie rusza , serduszko pieknie bije
Trzymam za Was kciuki :)

Tez tez odkąd zaczal się 35 tydzień jestem spokojniejsza i odliczam do następnej soboty do wizyty- oby dotrwać:D

Ja jutro 34 tydzień i niby 90proc rzeczy mam to teraz wpadam w panikę, że jednak nie mam i muszę dokupić a jakbym teraz zaczęła rodzić to ani torba nie spakowana ani nie wiem jak trzymać takiego bobasa... Nic nie robię tylko wiecznie porządki a ciągle wydaje mi się że coś jest jeszcze do sprzątnięcia, kupienia i ogólnie panika.

Ja jutro 34 tydzień i niby 90proc rzeczy mam to teraz wpadam w panikę, że jednak nie mam i muszę dokupić a jakbym teraz zaczęła rodzić to ani torba nie spakowana ani nie wiem jak trzymać takiego bobasa... Nic nie robię tylko wiecznie porządki a ciągle wydaje mi się że coś jest jeszcze do sprzątnięcia, kupienia i ogólnie panika.
spokojnie, ja też panikuje a też już nawet torba czeka.. 😱🤷

reklama
Mi kosmetyki zostały do spakowania, coś pewnie jeszcze do kupienia ale jeszcze łóżeczka nie mam kupionego, a jutro zaczynam 36tc 🤣 ale też ciagle sprzatam. Resztą się nie przejmuj ;)

Do góry