reklama
locala
Fanka BB :)
Mi nawet nikt nic nie mówil o takiej szczepionce, dopiero tu na grupie się o niej dowiedziałam [emoji2370]
A mam pytanie czy któraś szczepiła się na krztusiec?? Ja chciałam i dalej w sumie chce ale brak w Polsce szczepionek[emoji85][emoji85]
Szczepiłam się tydzień temu, partner dziś, szczepionką Boostrix, kupioną chwilę przed szczepieniem w aptece we Wrocławiu (recepta na Boostrix).A mam pytanie czy któraś szczepiła się na krztusiec?? Ja chciałam i dalej w sumie chce ale brak w Polsce szczepionek[emoji85][emoji85]
Sylwestrowa
Szczepionka na COVID spowodowała, ze kobiety urodziły martwe dzieci ? w szoku jestem, bo przyznam, ze obracam się w środowisku medycznym i nie słyszałam ani jednego takiego przypadku…Ja właśnie też byłam na nie, lekarka tylko mówiła że są takie zalecenia i też uważa że tak i tyle rozmawiałam z ciocią, która cały życie pracowała w szpitalu i ma kontakty z ludźmi, którzy tam pracują. I mówili, że poczekać, bo mają sporo przypadków kobiet, które urodziły po szczepionce dzieci, niestety martwe…. Więc ja stwierdziłam, że jednak poczekam te kilka tygodni na poród. Nie neguję kobiet, które się zaszczepiły, bo to ich wybór, ale ja jednak nie zmieniam zdania, bo się zwyczajnie boję. Wystarczy mi stresów, że i tak pilnuję, żeby mała kopała….
Może rozwiń proszę słowa cioci, w sensie urodziły normalnie w terminie ale martwe te dzieci czy akcja zaczynała się przedwcześnie?
Sylwestrowa
Daruje sobie krztuśca, ale na grypę może już jutro się zaszczepie. Jestem w 33tc i nie zdążę i na jedna i druga się zaszczepić…No może i zdążę, ale nie będę tyle sobie tego dawała tuż na końcówce ciąży.A mam pytanie czy któraś szczepiła się na krztusiec?? Ja chciałam i dalej w sumie chce ale brak w Polsce szczepionek[emoji85][emoji85]
Gdybym wsześniej się za to wzięła, to bym się zaszczepiła
Proszę wziąć pod uwagę, że porody martwe zdarzaly się i bez szczepień (bardzo przykre, ale prawdziwe). Nie wiem na jakiej podstawie można jednoznacznie wiązać jedno z drugim... Proszę zachować spokój i się nie nakręcać złymi myślami i scenariuszami.
Przeczytac coś takiego jest bardzo przykro. Dodatkowo w ciąży każda nas ma wiele obaw. Mam tylko nadzieję, że osoby, które mówią takie rzeczy są świadome słów, które wypowiadają i że nie są to informacje zasłyszane od sąsiadki, koleżanki, siódmej wody po kisielu. Nasze obawy są realne i wolałabym, żeby osoba wypowiadająca takie słowa, opierała się na rzetelnych i prawdziwych informacjach.
Lusia125
A to ja miałam tdap niby jedyna dla ciężarnych tak lekarz mi mówił... Kurcze może zadzwonię jutro znów i mu podsunę ta nazwę.
Szczepiłam się tydzień temu, partner dziś, szczepionką Boostrix, kupioną chwilę przed szczepieniem w aptece we Wrocławiu (recepta na Boostrix).
reklama
Gdy podejmowałam decyzję o zaszczepieniu się, jedna z dziewczyn tutaj na forum, poleciła mi grupę na Facebooku szczepienie rozwiewamy wątpliwości. Zachęcam tam zajrzeć, żeby poczytać komentarze dziewczyn, które szczepiły się w ciąży (często w ciąży ryzyka) i urodziły zdrowe dzieciaczki.
Podziel się: