W 31 tyg jeszcze siedział na tyłku, ale potem nie wiadomo kiedy się obrócił (wizyta 33tydz.) i tak już zostało.Kiedy w poprzedniej ciazy maluch się obrócił?
Mojej znajomej obracali córeczkę w brzuchu i się udało, urodziła naturalnie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W 31 tyg jeszcze siedział na tyłku, ale potem nie wiadomo kiedy się obrócił (wizyta 33tydz.) i tak już zostało.Kiedy w poprzedniej ciazy maluch się obrócił?
Kochana moja pierwsza córcia do samego naszego rozwiązania nie pokazała się ani razu , i nawet zasłaniała się środkowym palcem , nWet jak już była z Nami to też często leżała ze środkowym palcema ja do tej pory nie dostałam ani jednego chociaż w 1/4 tak ładnego zdjęcia jak inne mamy
Mała leży buzią w łożysko i całe wody płodowe są pod nią z tego co zrozumiałam u lekarza i nici z USG 3D..
normalne zdjęcia tez są jakie są.. prawie nic na nich nie widać
My mamy muuvo obecnie, jestem zadowolona bo jest lekki i łatwy w spakowaniu do auta oraz super sie prowadziPrzyjechały dziś mebelki
Byliśmy wózki oglądać chyba na muuvo się zdecydujemy ale nadal nie wirm
Hej dziewczyny!
Wczoraj miałam wizytę. (26+2)
Na szczęście wszystko w porządku a malutka waży już 890 g.
Mam wyniki z testu obciążenia glukoza (67, 98, 92) doktor prowadząca powiedziała ze jest dobrze tylko żebym później jadła kolacje niż dotychczas.
Trzymam kciuki za wasze najbliższe wizyty.
A tak z ciekawosci - ile do tej pory przytyłyście?
Ja w pierwszym trymestrze schudłam 5 kg przez mdłości i złe samopoczucie.
Teraz dobiłam do wagi z początku ciąży (zanim schudłam)
Można w dwa sposoby to interpretować:
- nie przytyłam nic od początku ciąży
- w ciąży przytyłam 5 kg
Ja mam podobnie jak dziewczyny, że najpierw schudłam 2kg, a teraz mam 3kg więcej. Ale się pilnuję z dietą, bo mam cukrzycę i zależy mi bardzo żeby dzieciak nie urósł za mocno.Hej dziewczyny!
Wczoraj miałam wizytę. (26+2)
Na szczęście wszystko w porządku a malutka waży już 890 g.
Mam wyniki z testu obciążenia glukoza (67, 98, 92) doktor prowadząca powiedziała ze jest dobrze tylko żebym później jadła kolacje niż dotychczas.
Trzymam kciuki za wasze najbliższe wizyty.
A tak z ciekawosci - ile do tej pory przytyłyście?
Ja w pierwszym trymestrze schudłam 5 kg przez mdłości i złe samopoczucie.
Teraz dobiłam do wagi z początku ciąży (zanim schudłam)
Można w dwa sposoby to interpretować:
- nie przytyłam nic od początku ciąży
- w ciąży przytyłam 5 kg
Ja mam śpiworek ale nie przystosowany do fotelika, a otulacz kupiłam jako pierwszą rzecz myślę że zrobię tak przy wyjściu ze szpitala, że ubiorę go w grube śpiochy, bluzę itd okryję otulaczem i na to jeszcze koc na przejście do samochodu, w samochodzie kocyk zdejmę... Mam nadzieję że nie będzie 20 stopniowego mrozu. Zastanawiam się nad kokonem, ale to mogę kupić na sam koniec. Natomiast z poduszek i innych bajerów na pewno zrezygnuję. Już mam całą szafę rzeczy niezbędnych, a mieszkania raczej na większe nie zmienięJa przed ciążą przytyłam 2kg i już myślałam o powrocie na zajęcia sportowe coby nie przytyć... A tu niespodzianka
Potem zeszłam o jakieś 4kg i nadrobiłam już z 10kg więc jakby od wagi początkowej to z 6kg, od zwykłej 8 a biorąc skrajnie to nagle 10... Ale zawsze byłam szczupła i nie wyglądam źle. Przynajmniej tak jak patrzę w lustrze.
Mam dziewczyny pytanie bo w sumie chce kupić z jednego sklepu rożek, otulacz samochodowy plus kokon w jednej kolorystyce. O ile rożek ok, przyda się bądź nie ale chcę kupić tak o otulaczu zastanawiam się czy warto czy lepiej śpiworek do samochodu. Do wózka mam już kombinezony tylko myślę czy taki zwykły otulacz przy np. wyjściu ze szpitala i wykorzystany tylko w samochodzie będzie ok bo to będzie jednak styczeń... w sumie bardziej na wiosnę myślęjest ok, w zimę czy nie będzie za chłodny bo nie ma dodatkowych jakiś zimowych wkładek. Z drugiej strony w samochodzie jest ciepło a nie mam zamiaru maluszka wozic na początku za dużo.
Z drugiej strony też kokon, wybrałam ale jest możliwość kupienia w zestawie z jakimis motylkowymi poduszkami, kocykiem, poduszka materacykiem... O ile ten materscyk może mi się przydać żeby włożyć do wózka tak o reszcie nie wiem czy jest sens. Dziecko takie malutkie ma nie mieć poduszek, kocyk wolalabym dać jakiś grubszy, ta poduszka antywstrząsowa nie wiem jakoś mnie nie przekonuje. Nie chce po prostu kupować głupot i tak się zastanawiam co wy o tym myślicie, szczególnie doświadczone już mamy. Teraz jest taki zasyp tych rzeczy, a też nie chce przesadzać żeby kupować wszystko...bo w sumie nie lubię zbędnych gadżetów i gdy coś się kurzy i bardziej przeszkadza niż pomaga.
Chodzi o muuvo quick? Też mi się podoba, ale trochę drogi my właśnie szukamy takiego co po złożeniu mało miejsca zajmujeMy mamy muuvo obecnie, jestem zadowolona bo jest lekki i łatwy w spakowaniu do auta oraz super sie prowadzi
Do mnie dziś łóżeczko i materacyk dojechały kupiliśmy taki co można taki ala tapczanik z niego zrobić. Mebelków nie kupowaliśmy extra dziecięcych, bo niedawno kupiliśmy nowe meble i nie będziemy wymieniać. Też nad tym wózkiem myślałam, ale chyba coś tańszego wybioręPrzyjechały dziś mebelki
Byliśmy wózki oglądać chyba na muuvo się zdecydujemy ale nadal nie wirm
W sumie mamy szansę na imprezę noworoczna na porodówce Moze nawet zdążymy się napić szampanaJa do 5go miesiąca straciłam 4,5kg od wagi wyjściowej . dalej jestem na minusie chociaż nie wiem jakim cudem apetyt to mi NIESTETY dopisuje za dwoje .. największą chęć mam oczyścicie na to co niezdrowe. Jak żyć?
Glukoza w normie bo nikt nie dzwonił, wiec to tez szok.
Wizyta dopiero za 2,5tyg i to już będzie 30ty tydzień ! Niemożliwe jak ten czas leci .
Tak bym chciała żeby Malutka urodziła się jeszcze przed świetami albo dopiero po nowym roku nie wyobrażam sobie w święta leżeć w szpitalu .
Dziewczyny, sprawdźcie może macie w pobliżu jakieś targi dziecięce. Ja dzięki targom kupiłam wózek prawie 500zl taniej I teraz myślę że się z tego cieszę. Chyba bym potem siedziała nad tymi wózkami wybierając i wybierając a tak to już mam i znacznie taniej.Chodzi o muuvo quick? Też mi się podoba, ale trochę drogi my właśnie szukamy takiego co po złożeniu mało miejsca zajmuje
Chodzi o muuvo quick? Też mi się podoba, ale trochę drogi my właśnie szukamy takiego co po złożeniu mało miejsca zajmuje